طرز تهیه جگروز لرستان

ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

آشنایی با طرز تهیه جگروز لرستان

جگروز، یکی از غذاهای معروف و محلی استان لرستان و ایلام است. همان طور که از نام غذا پیدا است، ماده اصلی به کار رفته در جگروز، جگر است. جگر از نظر ارزش غذایی بسیار غنی و مقوی است و دارای انواع ویتامین های حیاتی A، D، E و خانواده ویتامین های B  نظیر B1, B2, B6, B12 می باشد. همچنین، املاح اسید فولیک، آهن، پروتئین و روی در جگر فراوان است. خاصیت جگر در درمان کم خونی بسیار مهم و چشمگیر بوده و مصرف آن به افراد کم خون، کودکان و افراد دارای پوکی استخوان به شدت توصیه می شود.  در جگروز، علاوه بر جگر از “وز” هم استفاده می شود. درواقع جگروز غذایی است که ترکیبش همچون نامش از جگر و وز تشکیل یافته است. “وز” به پرده نازک روی سیرابی گوسفند یا گوساله گفته می شود. شاید کسانی که از جگر، وز، سیرابی و … چندان خوششان نمی آید، تمایلی به یاد گرفتن طرز تهیه جگروز نداشته باشند. اما باید بگوییم که مطمئنا با یک بار امتحان جگروز، عاشق این غذا و حتی جگر و سیرابی خواهند شد. پس در این قسمت با طرز تهیه جگروز آشنا شوید و هر از گاهی با تهیه آن سلامتی خودتان و خوانواده تان را بهبود بخشید. همچنین، در دور همی های خانواده در باغ یا دل طبیعت پخت و پز جگروز گزینه بسیار خوبی است. می توانید یک اجاق ذغالی آماده کنید و برای خانواده تان جگروز بپزید. قطعا بسیار لذت بخش خواهد بود!

روش تهیه ارائه شده مناسب برای ۴ نفر است.

موادلازم برای طرز تهیه جگروز لرستان

جگر: ۱ کیلو گرم

وز: به میزان لازم

گوجه: به میزان لازم

نمک: به میزان لازم

لیمو تازه: ۲ یا ۳ عدد

طرز تهیه جگروز لرستان

طرز تهیه جگروز لرستان

جگروز لرستان

برای تهیه جگروز ابتدا اجاق ذغالی یا آتشی مهیا کنید. سپس دست به کار برای آماده جگروز شوید.

ابتدا جگرها را به صورت نواری دراز و بلند و یا به صورت تکه تکه برش می دهید. سپس با سلیقه و مرتب جگر ها را سیخ می کشید و به روی آتش می گیرید تا کباب شوند.

پس از آن که جگرها نیمه پخت شدند، از روی حرارت آتش برمی دارید و مقداری نمک به آن ها می زنید. پس از آن مقداری وز را با دستتان دور جگر های روی سیخ می پیچید و دوباره سیخ ها را به ترتیب روی آتش می گیرید. برای پختن جگرها عجله نکنید و به آرامی سیخ ها را روی حرارت نگه دارید و بچرخانید تا وز روی جگر در اثر گرما به آرامی آب شود .

به دلیل این که وز چرب و نازک است، موقع آب شدن طعم و لذت بی نظیری به جگر می بخشد.

به تعداد نفرات گوجه فرنگی تهیه کنید و بشوئید. سپس آن ها را سیخ بکشید و روی حرارت بگذارید تا کباب شوند. گوجه ها را هم می توانید از وسط نصف کرده و سیخ بکشید و هم می توانید به صورت کامل سیخ بکشید و روی آتش بگیرید. مواظب باشید تا بیش از حد گوجه ها را نسوزانید.

پس از آن که تمامی جگرها و گوجه ها را سیخ کشیدید و پختند، همراه نان لواش یا پلو جگروز خوشمزه لرستان را نوش جان کنید.

نکاتی مهم درباره پخت جگروز لرستان

چنان چه جگرها را به صورت نواری برش داده و سیخ کشیده باشید، وز را نیز به همان صورت برش داده و اطراف جگر بپیچید. اما اگر به شکل تکه تکه جگرها را بریده و سیخ کشیده اید، وز را نیز دقیقا به همین شکل دور جگرها بپیچید.

می توانید علاوه بر گوجه فرنگی، در صورت علاقه فلفل سبز نیز تهیه کرده و پس از شستن به سیخ بکشید. فلفل ها را روی اجاق بگیرید و کباب کنید و همراه جگروز میل نمایید.

جگروز لرستان را می توانید همراه نان لواش یا برنج نوش جان کنید.

سعی کنید کنار جگروز از نوشیدنی دوغ که خاصیت سردی دارد، مصرف نکنید. زیرا مانع جذب آهن موجود در جگر به بدن می شود.

جگروز یک غذای محلی معروف در استان لرستان است و در استان ایلام نیز تهیه و طبخ می شود.

مدت زمانی که برای آماده کردن مواد اولیه جگروز لازم است، حدود ۳۰ دقیقه می باشد.

مدت زمانی که برای پخت جگروز لرستان لازم است، حدودا ۱۵ دقیقه می باشد.

جگروز لرستان را می توانید در وعده های ناهار و شام نوش جان کنید.

رسپی ارائه شده برای جگروز لرستان مناسب سرو برای ۴ نفر است.

مطالب مرتبط: پطرز تهیه آش ماسوآ لرستان



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران