طرز تهیه خاگینه هویج تبریز

ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

آشنایی با طرز تهیه خاگینه هویج تبریز

خاگینه را می توان جزو دسرهای خوشمزه و قدیمی منطقه آذربایجان شرقی، یعنی تبریز نامید. در زبان ترکی به خاگینه “قِیقاناخ” گفته می شود. بانوان هنرمند و کدبانوی تبریزی انواع خاگینه های مختلف ساده، مغزدار، شربتی، قالبی، مجلسی و … را تهیه و طبخ می کنند. یکی از آسان ترین و خوشمزه ترین خاگینه ها خاگینه هویج است. همان طور که از نامش پیداست، مواد اصلی این خاگینه را هویج تشکیل می دهد و در عین سالم و مفید بودن، یک دسر خوش عطر و طعم هم است. خاگینه هویج تبریز را با کمک رسپی که در اختیارتان قرار می دهیم، بپزید و همراه خانواده نوش جان کنید. امید است همیشه لحظاتتان به شیرینی و خوشمزگی این خاگینه باشد. پس در ادامه با طرز تهیه خاگینه هویج تبریز همراه ما باشید.

مواد لازم برای خاگینه هویج تبریز

هویج: ۳ تا ۴ عدد

تخم مرغ: ۴ عدد

آرد: ۶ قاشق غذاخوری

وانیل: به مقدار لازم

بیکینگ پودر: ۱ قاشق مرباخوری

دارچین: ۱ قاشق غذاخوری

پودر گردو: ۱ قاشق غذاخوری

مواد لازم برای شربت خاگینه هویج تبریز:

آب: ۳ پیمانه

شکر: ۲ پیمانه

زعفران دم کرده: ۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه خاگینه هویج تبریز

معرفی طرز تهیه خاگینه هویج تبریز

طرز تهیه خاگینه هویج تبریز

ابتدا هویج ها را شسته، پوست کنده و ریز رنده می کنیم.

با دستمان آب هویج را تا جای ممکن می گیریم تا تنها تفاله آن باقی بماند.

درون ظرفی تخم مرغ ها را می شکنیم و با همزن برقی خوب هم می زنیم. سپس وانیل را اضافه کرده و به هم زدن ادامه می دهیم.

آرد را سه بار الک می کنیم، همراه بکینگ پودر به مخلوط تخم مرغ اضافه می کنیم.

با قاشق یا همزن دستی آرد را به شکل دورانی هم می زنیم. تا جایی که هیچ گلوله آردی در مواد نماند.

هویج رنده شده را به مایع تخم مرغ ها اضافه می کنیم و مواد را خوب هم می زنیم تا خوب با یکدیگر مخلوط شوند.

حال مواد را به دو قسمت تقسیم می کنیم. یک قسمت از مواد خاگینه را با پودر دارچین و پودر گردو مخلوط می کنیم.

یک ظرف پیرکس را برمی داریم، کف و دیواره های آن را چرب می کنیم. ته قالب را با مواد مخلوط خاگینه پر کرده و با کمک قاشق سط مواد را صاف می کنیم. سپس قسمت دوم مواد را روی مواد اولی می ریزیم و صاف می کنیم.

فر را که از قبل روشن و گرم کرده ایم، روی ۱۸۰ درجه تنظیم می کنیم و ظرف پیرکس را داخلش قرار می دهیم. اجازه می دهیم خاگینه به مدت ۳۰ دقیقه در فر بپزد.

خاگینه را از فر درمی آوریم و تا زمانی که گرم است، خاگینه را برش های کوچک می زنیم.

طرز تهیه شربت خاگینه هویج تبریز

برای آماده کردن شربت خاگینه هویج درون ظرف مناسبی آب و شکر را می ریزیم. سپس زعفران دم کرده را به آن ها اضافه می کنیم. ظرف را روی حرارت اجاق می گذاریم تا به دمای جوش برسد. وقتی شربت خاگینه به جوش آمد، حرارت اجاق را کم می کنیم و می گذاریم شربت آرام آرام بجوشد و به قوام مناسب برسد.

برش های کوچک خاگینه را درون شربت می ریزیم و اجازه می دهیم ۴ الی ۵ دقیقه داخل شربت بجوشند. سپس اجاق گاز را خاموش می کنیم و می گذاریم برش های کوچک خاگینه ۱۵ دقیقه درون شربت باقی بمانند. این گونه شربت کاملا به خورد خاگینه ها می رود.

درنهایت، برش های خاگینه را از شربت بیرون می آوریم و درون یک صافی قرار می دهیم تا شربت اضافی شان گرفته شود. سپس، آن ها را داخل ظرف مورد نظر می کشیم و رویشان را با پودر پسته، پودر دارچین، پودر گردو یا پودر گل سرخ تزئین می کنیم.

*خاگینه هویج را می توان داخل قالب های تک نفره مافین یا قالب های بزرگ نیز ریخت و در شکل های مختلف طبخ کرد. این مسئله کاملا سلیقه ای است.

*می توانید هنگام ریختن مواد داخل قالب یا ظرف، ابتدا مواد هویج را بریزید، سپس میان خاگینه را با گردو خرد شده، دارچین و پسته پر کنید و رویش را دوباره با واد هویج بپوشانید.

*می توانید خاگینه هویج را به جای فر، داخل ماهیتابه گود نیز بپزید. بدین گونه که پس از ریختن مواد در ماهیتابه زیرش شعله پخش قرار دهید و شعله اجاق را بسیار کم کنید تا آرام آرام بپزد و سرخ شود. پس از آن که یک طرف سرخ شد، مواد را برگردانید تا روی دیگر هم سرخ شود. سپس داخل ماهیتابه خاگینه را برش بزنید و وقتی اجاق را خاموش کردید. شربت را توسط ملاقه کوچک روی خاگینه ها آرام آرام بریزید تا به خوردشان برود و خاگینه ها شربت را خوب جذب کنند.

مطالب مرتبط: طرز تهیه باقلوای تبریزی



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران