طرز تهیه خوراک لونگی

ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

آشنایی با طرز تهیه خوراک لونگی

خوراک لونگی مرغ یکی از غذاهای لذیذ و خوشمزه در منطقه آستارا و تالش است. این خوراکی از غذاهای خوشمزه سنتی و اصلی مرزنشینان آستارا محسوب می شود. یکی از اصلی ترین مواد اولیه این خوراک‌ رب ازگیل یا رب انار است که طعم ملسی را به لونگی مرغ می دهد. لونگی در لیست غذاهای محلی خوشمزه گیلانی در اکثر رستوران های آستارا و حومه سرو می شود. لغت لونگی نیز از منطقه ای به نام لوندویل در آستارا گرفته شده است و خوراک لونگی در واقع همان مرغ شکم پر مشهور است، فقط با این تفاوت که مواد استفاده شده و نحوه طبخ آن با بقیه مرغ ها تفاوت دارد. در ادامه با طرز تهیه خوراک لونگی در خدمت شما هستیم.

مواد لازم برای تهیه لونگی مرغ

مرغ یا اردک با پوست: ۱ عدد متوسط

گردو ساییده شده یا خیلی ریز خرد شده: ۱ لیوان

زعفران دم کرده غلیظ: ۲ قاشق غذاخوری

آلو یا قیصی: ۱۰ عدد

زرشک: ۱۰۰ گرم

سبزی معطر ساطوری شده (گشنیز، جعفری، نعنا، چوقاق و سیر تازه) : ۴۰۰ گرم

کره یا روغن: نصف لیوان

پیاز: ۳ عدد متوسط

رب ازگیل یا رب انار: ۱ لیوان

آبغوره: ۲ قاشق

نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم

سیب زمینی متوسط: ۱ عدد

گوجه فرنگی: ۲ عدد کوچک

طرز تهیه لونگی مرغ

طرز تهیه خوراک لونگی آستارا

طرز تهیه خوراک لونگی

در ابتدا برای پخت این غذای لذیذ باید مرغ را آماده کنید. توجه داشته باشید که آماده سازی مرغ برای این غذا باید حداقل از یک شب آغاز شود. ابتدا باید داخل مرغ را کاملا تمیز کنید و بشویید. سپس بر روی قسمت های سفت گوشت مرغ مانند سینه و ران‌ سوراخ های ریزی ایجاد کنید. دلیل اینکار به خاطر جذب بهتر حرارت مواد داخلی مرغ است که همین امر باعث می شود تا مواد بهتر پخته شوند. بعد نوبت رب انار یا رب ازگیل می رسد که باید با کمی آب هم زده شود و مقداری نمک و فلفل اضافه گردد. سپس مرغ را درون محلول رب و آب قرار دهید و ۲۴ ساعت صبر کنید تا مرغ مزه دار شود، به طوری که باید همراه با تغییر رنگ مرغ، طعم آن نیزعوض شود. حال نوبت پر کردن شکم مرغ می رسد. ۱۵۰ گرم مغز گردو را در یک ظرف ریخته و با رب انار یا ازگیل مخلوط کنید. سپس دو عدد پیاز را برداشته و درون هاونگ بکوبید تا کامل له شوند و پیازهای له شده را به داخل ظرف با محتوی مغز گردو و رب اضافه کنید. نمک و فلفل و مقداری زرشک را نیز به میزان دلخواه به غذا اضافه کنید و محتویات ظرف را کاملا باهم مخلوط کنید تا حالتی خمیری به خود بگیرد. مواد آماده شده را داخل شکم مرغ بریزید و برای بستن شکم مرغ از نخ و سوزن استفاده کنید و در ابتدا پاهای مرغ را با نخ به هم ببندید و در هنگام پخته شدن، شکل ظاهری مرغ حفظ شود.

اگر می خواهید مدت زمان پخت لونگی مرغ درون فر طولانی نباشد، بهتر است به مدت نیم ساعت همراه با محلول رب انار داخل قابلمه بپزید. سپس مرحله بعد قرار دادن لونگی مرغ درون فر است، البته باید روی سینی فر را با فویل بپوشانید تا مرغ بعد از پخت به سینی نچسبد. فر را روی دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد قرار دهید. در نهایت نیز مقداری از مواد داخلی شکم مرغ را با کمی روغن تفت دهید و به عنوان سس هنگام سرو استفاده کنید.

نکات طلایی در پخت مرغ لونگی

اگر دوست دارید غذایتان معطر باشد می توانید از سبزی چوچاق، گشنیز و جعفری نیز استفاده کنید.

برای راحت تر بستن شکم مرغ به جای استفاده از نخ و سوزن می توانید به وسیله چند عدد خلال دندان محکم ببندید.

در آخر مقداری زرشک را همراه با شکر و پیاز تفت بدهید و روی مرغ آماده بریزید. همچنین در کنار این غذا می توانید گوجه سرخ شده و سیب زمینی سرخ شده میل کنید.

مطالب مرتبط: مرغ ترش مازندران ، ته چین مرغ و بادمجان شیرازی



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران