طرز تهیه خورشت بامیه خوزستانی

ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

آشنایی با طرز تهیه خورشت بامیه خوزستانی

بامیه میوه ای تابستانی است که از آن غذاها و خوراکی های خوشمزه ای تهیه می شود گرچه در اکثر نقاط کشور از بامیه خورش تهیه می کنند اما خورشت بامیه خوزستانی طعم و مزه متفاوتی دارد که زیر دندان می ماند. هرچند که این خورش جایی در دورهمی ها و مهمانی ها ندارد اما اگر از خواص و مزیت های بامیه باخبر شوید چندین وعده غذایی خود در هفته را به خود اختصاص خواهید داد. در ادامه با طرز تهیه خورشت بامیه خوزستانی با ما همراه شوید.

درباره بامیه

بامیه گیاهی است که بیشتر در آب و هوای معتدل رشد می کند و دارای گل های بسیار بزرگی است. گفته می‌شود قدمت این گیاه به بیش از ۲۰۰۰ سال قبل از میلاد بر می گردد و حتی نیاکان و گذشتگان از این گیاه برای درمان بسیاری از بیماری ها استفاده می کردند. از این گیاه برای تقویت سیستم ایمنی بدن  و درمان ناراحتی ‌های  معده و جلوگیری از بسیاری از بیماری ها استفاده می شود. بامیه به خودی خود طعم ملایمی دارد و طبع آن سردست و مصرفش برای افراد گرم مزاج مفید خواهد بود. غلاف و دانه های آن خوراکی اند و جالب است بدانید هندی ها بامیه را به صورت سرخ کرده هم میل می کنند.

خواص بامیه

معرفی طرز تهیه خورشت بامیه

طرز تهیه خورشت بامیه

بامیه دارای مواد مغذی مانند ویتامین های a،b،c، کلسیم، فسفر، پتاسیم، منگنز و غیره است. مصرف بامیه برای پوست مفید بوده و بینایی را هم افزایش می دهد. مصرف این گیاه برای افراد دیابتی و افرادی که چربی خون دارند به شدت توصیه می شود همچنین بیماران گواتر نیز بهتر است بامیه را در وعده غذایی خود داشته باشند. این گیاه مقوی و خون ساز بوده و در پیشگیری از یبوست و دفع سموم تأثیر گذار است.

نکات مصرف بامیه

برای اینکه اثرات و ویتامین های بامیه حفظ شوند بهتر است آن را خیلی کم با حرارت ملایم و یا به صورت بخارپز بپزید اگر هم بخواهید آن را به صورت سرخ کرده میل کنید مقدار بسیار کمی روغن زیتون یا روغن گیاهی برای سرخ کردن آن به کار ببرید. بامیه را می توانید به صورت خام در سالاد یا در کنار هویج کاهو خیار کلم و غیر مصرف کنید. اگر بامیه خام خیلی با ذائقه غذایتان سازگار نبود می توانید آن را در کنار سایر سبزی ها به صورت خورش مصرف کنید.

مواد لازم برای تهیه خورشت بامیه

برای تهیه خورشت بامیه به ۲۰۰ گرم بامیه، ۳۰۰ گرم گوشت خورشتی، یک‌عدد پیاز، ۲ حبه سیر، یک قاشق غذاخوری پیاز داغ، ۳ قاشق غذاخوری رب، ۳ پیمانه آب، یک قاشق غذاخوری زعفران( زعفران باید دم کرده باشد)، یک تکه چوب دارچین، کمی روغن، کمی آبلیمو و به مقدار مورد نیاز نمک و فلفل و زردچوبه نیاز خواهید داشت.

طرز تهیه خورشت بامیه خوزستانی

ابتدا تابه ای را برداشته و کمی روغن در آن بریزید. حال پیاز را برداشته و خرد کنید. پیازها را در تابه ریخته و تفت دهید. حالا گوشت، زرد چوبه و فلفل سیاه را به تابه پیاز اضافه کنید. دو حبه سیر را هم برداشته و پس از این که ساتوری خرد کردید به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کرده و تفت دهید. تفت دادن را تا زمانی که رنگ گوشت عوض شود ادامه دهید. پس از ان که گوشت تفت داده شد، ۳ لیوان آب را به تابه گوشت و پیاز اضافه کنید. بعد از اضافه کردن آب، تابه را روی حرارت ملایم گذاشته و اجازه دهید تا گوشت به آرامی بپزد.

در این مدت که گوشت دارد می پزد، وقت آن است که سری به بامیه ها بزنید. بامیه های پاک شده را شسته و خشک کنید. تابه ای را برداشته و داخل آن کمی روغن بریزید و سپس بامیه ها را داخل تابه ریخته و سرخ کنید. پس از اینکه سرخ کردن بامیه ها، آن ها را در صافی بریزید تا روغن اضافی شان گرفته شود.

گوشت که پخته شد، رب گوجه را داخ کمی روغن ریخته و تفت دهید و سپس با یک قاشق پیاز داغ به خورشت بزنید. حالا بامیه های را که سرخ کرده اید را به همراه چوب دارچین و کمی نمک به خورشت اضافه کند. حالا به خورشت حدود ۴۰ دققه زمان بدهید تا کاملا پخته و اصطلاحا جا بیافتد. در دقایق آخر پخت، آبلیمو و زعفران را به خورشت اضافه کنید.

نکاتی در مورد بامیه طرز تهیه خورشت بامیه خوزستانی

بهتر است بامیه هایی که برای خورشت انتخاب می کنید بامیه های ریز و جوان، کاملا سبز رنگ و بدون لکه های قهوه ای و سیاه باشد. هنگام پاک کردن بامیه بسیار مراقب باشید ه برشی در بدنه آن ایجاد نکنید چون بامیه هایی که بدنه شان برش درد باعث می شوند خورشت حالت لزج و ناخوشایندی پیدا کند.

مطالب مرتبط: طرز تهیه کوکوی پوکورا خوزستان



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران