طرز تهیه خورشت چغرتمه گیلان

ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

خورشت چغرتمه گیلان

استان گیلان، یکی از سرسبزترین و زیباترین مناطق ایران است که به سبب بارندگی زیاد و آب و هوای منحصر به فرد، محصولات کشاورزی فراوان و متنوع در زمین‌های این منطقه به ثمر می‌آیند. همین فراوانی و گوناگونی نیز، باعث تنوع غذاهای اصیل گیلانی شده است. مطمئنا، کسانی که تجربه سفر به گیلان را دارند، از لذت غذاهای این استان مطلع هستند. هر غذای گیلانی یک لذت خاص و منحصربه فرد دارد که هیچ جای دیگری نمی‌توانید این طعم و خوشمزگی را تجربه کنید. برای بسیاری از گردشگران، اهمیت سفر به چشیدن غذاهای محلی منطقه‌ای است که از آن بازدید می‌کنند. ایرانی‌ها عاشق غذاهای گیلکی از جمله باقلا قاتق، میرزا قاسمی، ترش کباب، ترش تره و… هستند اما، در میان این همه غذاهای خوشمزه، خورشت چغرتمه گیلان از محبوب‌ترین‌ها می‌باشد. اگر فرصت سفر به گیلان را داشته باشید، حتما این غذای خوشمزه را امتحان کنید. مطمئن باشید که با یک بار امتحان عاشقش می‌شوید. اما اگر دوست دارید در منزل خودتان این خورشت خوش‌ طعم را برای خانواده‌تان تهیه و طبخ نمایید، ما رسپی چغرتمه گیلان را در اختیارتان می‌گذاریم. بپزید و لذت ببرید.

مواد لازم برای خورشت چغرتمه گیلان

طرز تهیه خورشت چغرتمه گیلان

خورشت چغرتمه گیلان

مرغ خرد شده : ۲ تکه

زعفران دم کرده: ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری

فلفل سیاه، زردجوبه، پودر تخم گیشنیز، پودر دارچین: هر کدام یک قاشق چای‌خوری

نمک: به میزان لازم

تخم مرغ: ۲ عدد

پیاز نگینی خرد شده: ۱ عدد

آب نارنج یا آبغوره: ۵۰ میلی لیتر

استاک مرغ: ۲۰۰ میلی لیتر

مراحل تهیه خورشت چغرتمه

  1. برای تهیه خورشت چغرتمه، ابتدا باید تکه‌های مرغ را مزه‌دار می‌کنیم. به همین دلیل بهتر است مقداری نمک و فلفل سیاه را همراه با نیمی از زعفران به تکه‌های مرغ اضافه کرده، با دستمان مرغ‌ها را زیر و رو کنیم تا ادویه‌جات کامل به خورد مرغ‌ها بروند و سپس روی ظرف را با محافظ بپوشانیم و ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهیم تا مرغ‌ها در مواد استراحت کرده و مزه‌دار شوند.
  2. پس از گذشت ۳۰ دقیقه، مرغ‌ها را از یخچال خارج می‌کنیم. داخل یک قابلمه کمی روغن می‌ریزیم و منظر می‌مانیم روغن کمی داغ شود. تکه‌های مرغ را برای سرخ کردن داخل قابلمه می‌گذاریم و با برگرداندان مرغ در قابلمه، سعی می‌کنیم هر دو طرف مرغ کاملا سرخ و طلایی شود. مواظب باشید حین سرخ کردن قسمت‌هایی از مرغ نسوزد. زیرا در این صورت باعث بدمزه شدن خورشت می‌شود.

تکه‌های مرغ را پس از سرخ شدن، از قابلمه دربیاورید.

  1. پیازهایی را که نگینی خرد کرده‌ایم، داخل همان روغنی که مرغ‌ها را سرخ کردیم، می‌ریزیم و تفت می‌دهیم.

پس از طلایی و سرخ شدن پیازها، نمک و سایر ادویه‌جات را اضافه کرده و کمی تفت می‌دهیم تا بوی ادویه‌جات به مشام برسد و احساس شود.

  1. تکه‌های مرغ‌ را که سرخ کرده‌ایم، به پیازها اضافه می‌کنیم و سپس استاک مرغ را به قابلمه اضافه می‌کنیم. شعله اجاق را در حالت متوسط قرار داده و اجازه می‌دهیم تا مرغ‌ها کاملا بپزند.

در صورتی‌که، استاک مرغ نداشته باشید می‌توانید از همین مقدار آب جوش به همراه نصف قرص عصاره مرغ استفاده کنید.

  1. در اواخر پخت خورشت، زمانی که خورشت آبش کم شده باشد، تخم مرغ‌ها را داخل کاسه‌ای می‌شکنیم و مقداری نمک، فلفل و پودر دارچین اضافه می‌کنیم. سپس با کمک چنگال یا همزن دستی تخم مرغ‌ها را خوب هم می‌زنیم تا از حالت لختگی دربیاید.

نهایتا، زعفران باقی مانده را به تخم مرغ اضافه کرده و مخلوط می‌کنیم.

داخل یک ماهیتابه کمی روغن می‌ریزیم و هنگامی که داغ شد، تخم مرغ زعفرانی را می‌ریزیم و اجازه می‌دهیم تا مواد خودش را بگیرد. پس از آن‌که تخم مرغ خودش را گرفت، به آرامی شروع به هم زدن می‌کنیم تا در روغن کمی تفت خورده و سرخ شود.

در ۵ دقیقه پایان پخت مرغ‌ها، تخم مرغ سرخ شده را به آن اضافه می‌کنیم. سپس آبغوره یا آب نارنج را می‌ریزیم.

۲ تا ۳ دقیقه اجازه می‌دهیم خورشتمان جوش بخورد و بعد شعله اجاق را خاموش می‌کنیم.

خورشت چغرتمه خوش‌مزه گیلانی را داخل ظرف بکشید و با سبزیجات به سلیقه خود تزئین کنید.

این خورشت را همراه با برنج دم کرده خوش عطر و طعم گیلانی که با زعفران تزئین شده، نوش جان کنید.

در کنار خورشت چغرتمه گیلان می‌توانید از ترشیجات معروف گیلان شامل سیر ترشی و یا زیتون پرورده محلی میل کنید.

امیدواریم از خوردن خورشت چغرتمه گیلان لذت برده باشید.

مطالب مرتبط: طرز تهیه خورش شیش انداز گیلان، طرز تهیه ترشه شامی گیلان

حتما بخوانید: خانه معلم گیلان, رستوران های یکسان سازی سپاه در گیلان



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران