طرز تهیه خورش ترشه سماق مازندران

ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

با طرز تهیه خورش ترشه سماق مازندران همراه ما باشید

همه شهرهای کشورمان غذای محلی مخصوص خودشان را دارند، این غذاها هم از لحاظ طعم و هم از لحاظ مواد تشکیل دهنده خاص بوده و مربوط به آن حیطه از کشور می شوند و همگی می دانیم خطه شمال کشورمان سرشار از غذاهای محلی خوشمزه، مقوی و مشهور است، حتما در سفرتان به این استان غذاهای محلی شان را امتحان کنید، مطمئنا طعمشان از ذهنتان پاک نخواهد شد. حال اگر نمی توانید به این استان سفر کنید با یادگیری طرز تهیه غذاهای خوشمزه شمالی می توانید دلی از عزا درآورید. اگر دوستدار آشپزی هستید در ادامه با طرز تهیه خورش ترشه سماق مازندران همراه ما باشید.

خورش ترشه سماق

طرز تهیه خورش ترشه سماق مازندران

طرز تهیه خورش ترشه سماق

اگر اهل خوردن غذاهای ترش هستید، پیشنهاد ما به شما خورش ترشه سماق مازندران است. این غذا یکی از معروف ترین غذاهای شمالی است که طرفداران زیادی دارد. خورش ترشه سماق، خورشی ترش و خوشمزه است و بدون شک می تواند گزینه خوبی برای وعده غذایی تان باشد. علاوه بر طعم خوشمزه این خورش، سماق خاصیت درمانی دارد و برای سلامت اندام ها مفید است. برای تهیه این غذا در ابتدا ۳۰ دقیقه زمان برای آماده کردن وسایل لازم دارید، سپس ۳ ساعت برای پخت زمان لازم است. مواد لازم ذکر شده برای تهیه این خورش مناسب ۴ نفر است و می توانید این غذا را برای وعده های ناهار و شام میل کنید.

مواد لازم برای تهیه خورش ترشه سماق

سینه مرغ: ۳ عدد

سبزی خورش: ۵۰۰ گرم

پیاز: ۲ عدد

لوبیا قرمز: یک فنجان

بغوره: یک فنجان

سماق: ۵ قاشق غذاخوری

غوره: یک فنجان

سیر: ۵ حبه

نمک: مقدار لازم

طرز تهیه خورش ترشه سماق

همان گونه که در جریانید، برای تهیه غذاهایی که حبوبات دارند؛ بهتر است از یک شب قبل حبوبات مورد نیاز را در آب خیس کنید تا هم طعم خوبی داشته باشند و هم باعث از بین بردن نفخ شود. بنابراین لوبیا قرمز را از شب قبل همراه با مقداری آب خیس کنید و هنگام پخت، ابتدا آب روی لوبیا را دور بریزید و با آب تازه جداگانه بپزید. گام بعدی بهتر است تکه های مرغ را از قبل با مقداری نمک و فلفل مزه دار کنید. حال آماده پخت هستید، برای شروع سیر و پیاز خرد شده را همراه با مقداری روغن تفت دهید. سپس مرغ های مزه دار شده را به پیاز اضافه کنید، وقتی رنگ مرغ ها کمی تغییر کرد، یک قاشق سوپخوری سماق به همراه زردچوبه، پودر سیر، نمک و فلفل را اضافه کنید و همراه مرغ تفت دهید. سپس مقداری آب را به مرغ ها اضافه کنید و حرارت زیر قابلمه را زیاد کنید تا آب به جوش آید، بعد از به جوش آمدن حرارت را ملایم کرده و درب قابلمه را گذاشته اجازه دهید مرغ به آرامی بپزد. گام بعدی تفت دادن سبزی های این خورش است که باید همراه با مقداری روغن تفت دهید. وقتی آب موجود در سبزی تبخیر شد، مابقی سماق و ادویه ها را اضافه کرده و چندین دقیقه با هم تفت دهید. سپس لوبیا قرمز پخته و آبکش شده را بریزید، بعد از نرم شدن لوبیا می توانید سبزی تفت داده شده را همراه با ادویه های ذکر شده در ۳۰ دقیقه پایانی به مرغ های در حال پخت اضافه کنید و در نهایت غوره به همراه آبغوره را به خورش اضافه کنید و منتظر باشید خورش جا بیفتد. پس از پخت نیز خورش را در ظرف مورد نظر کشیده و همراه با چلو سرو کرده و از طعم عالی این غذا در شهر خودتان لذت ببرید.

نکات طلایی در پخت خورش ترشه سماق

سبزی اصلی این غذا سبزی مرغ ترش مخصوص شمال است، به دلیل اینکه ممکن است شما به این سبزی ها در شهر خودتان دسترسی نداشته باشید، می توانید از سبزی های خورش قورمه سبزی شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج و شنبلیله استفاده کنید.

مورد قابل توجه دیگر در مقدار سماق است که دقت داشته باشید بیش از اندازه سماق استفاده نکنید، زیرا طعم خورش تلخ خواهد شد و همانند زعفران استفاده بیش از حد مضر است.

اگر غوره نیز در دسترس ندارید، می‌توانید مقدار آبغوره را ۲ برابر کنید.

مطالب مرتبط: مرغ ترش مازندران



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران