طرز تهیه خورش ترش واش

ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

آشنایی با طرز تهیه خورش ترش واش

وقتی صحبت از غذاهای ترش مزه می شود، اولین جایی که به ذهنمان می رسد، استان گیلان است. می دانید که تنوع غذاهای محلی گیلان بسیار زیاد است و یکی از یکی خوشمزه تر هستند. بسیاری از مردم ایران در کنار لذت بردن از دریا و جنگل گیلان، برای امتحان کردن غذاهای خوشمزه و لذیذ محلی گیلان هم راهی سفر به این استان می شوند. اما اگر در شرایطی باشیم که نتوانیم برای لذت بردن از غذاهای خوشمزه گیلانی تا شمال ایران کیلومترها سفر کنیم، غذاهای گیلان را به خانه می آوریم. می پرسید چگونه؟ با رسپی هایی که از غذاهای محلی گیلان در اختیارتان قرار می دهیم، در هر زمان از سال که دلتان هوس غذاهای ترش مزه کرد، خودتان دست به کار می شوید و با دنبال کردن مرحله به مرحله رسپی یک غذای خوشمزه برای خود و خانواده تان می پزید. این بار می خواهیم شما را با خورش ترش واش گیلان آشنا کنیم که بسیار لذیذ است و مطمئن باشید که با یک بار امتحان عاشقش می شوید. مواد اولیه خورش ترش واش را همانطور که از نامش پیداست، سبزی ترش واش تشکیل می دهد که مخصوص گیلان است و با سبزی های دیگری مخلوط می شود. در ادامه با معرفی کامل طرز تهیه خورش ترش واش آشنا می شوید.

مواد لازم برای طرز تهیه خورش ترش واش

مرغ (مخلوط تکه های ران و سینه): ۳ تا ۴ تکه

سبزی ترش واش، گیشنیز، جعفری، تره، خلواش چوچاق، نعناع خرد شده: ۱ کیلوگرم

بادمجان متوسط: ۴ عدد

گوجه فرنگی متوسط: ۲ عدد

سیر: ۵ یا ۶ حبه

پیاز درشت: ۱ عدد

مخلوط رب انار ترش و آلوچه: ۱ قاشق غذاخوری

آبغوره: نصف استکان

نمک، فلفل، زردچوبه و پودر سیر: به مقدار لازم

روغن مایع: به مقدار لازم

آب: به مقدار لازم

طرز تهیه خورش ترش واش

ابتدا پیاز را ریز خرد می کنیم و با مقداری روغن تفتش می دهیم. پیاز را زیاد سرخ نمی کنیم و زمانی که کمی نرم شد، مرغ ها را به آن اضافه می کنیم. سپس مقداری نمک، فلفل و پودر سیر اضافه کرده و تکه های مرغ را با پیاز خوب تفت می دهیم. زمانی که مرغ ها کمی سرخ شدند، یک لیوان آب می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم. اجازه می دهیم مرغ ها با شعله کم به مدت نیم ساعت نیم پز شوند.

برای سبزی خورش ترش واش حداقل ۴۰۰ گرم سبزی ترش واش، ۱۵۰ گرم جعفری، ۱۵۰ گرم تره، ۱۵۰ گرم گیشنیز، ۱۵۰ گرم مخلوط خلواش و چوچاق نیاز داریم. در صورتی که چوچاق و خلواش نداشته باشیم، می توانیم از نعناع به عنوان جایگزین استفاده کنیم. تمام سبزی ها را ریز ریز خرد می کنیم. سپس با روغن کمی تفتشان می دهیم. نیازی نیست که سبزی ها را زیاد سرخ کرده و بسوزانیم. تا اندازه ای که خامی شان گرفته شده و رنگش تغییر کند، کافی است.

سپس، سراغ مرغ هایمان که نیم پزشان کرده ایم، می رویم. مرغ هایمان حالت کمی سرخ و کاراملی دارند. سبزی هایی که تفت داده ایم به مرغ ها اضافه می کنیم. ۵ یا ۶ حبه سیر را ریز رنده و یا له کرده و به قابلمه اضافه می کنیم. تمام مواد را با هم مخلوط می کنیم. سپس حدود ۵ تا ۶ لیوان آب داخل قابلمه ریخته و می گذاریم با شعله کم چند قل بخورد.

اجازه می دهیم خورش ترش واش به مدت ۲ ساعت با شعله کم آرام بپزد و جا بیفتد. در نیم ساعت تا ۴۰ دقیقه آخر پخت و پز خورش ترش واش، مخلوط رب انار و آلوچه ترش را با کمی آب جوش ولرم رقیق کرده و به قابلمه اضافه می کنیم. سپس مقداری آبغوره نیز اضافه می کنیم.

نمک غذا را می چشیم و در صورتی که کم نمک باشد مقدای نمک اضافه می کنیم. به خورش ترش واش زمان می دهیم تا ۴۰ دقیقه آخر پخت و پز خوب جا بیفتد. پس از ۴۰ دقیقه زیر اجاق را خاموش می کنیم.

در مدت زمانی که خورش ترش واش جا می افتد، سراغ بادمجان و گوجه فرنگی می رویم. بادمجان ها را پوست گرفته و به شکل ورقه ای می بریم و به مدت نیم ساعت الی ۴۰ دقیقه در آب نمک می گذاریم تا تلخی شان گرفته شده و هنگام سرخ شدن روغن کمتری جذب کنند. سپس آبشان را گرفته و در روغن سرخشان می کنیم. پس از سرخ کردن بادمجان ها، گوجه فرنگی ها را نیز به شکل دایره و یا هر شکلی که دوست داریم برش داده و در روغن سرخ می کنیم.

بادمجان ها و گوجه ها را می توان در ۱۵ دقیقه آخر پخت خورش ترش واش داخل خورش انداخت. اما ما ترجیح می دهیم از بادمجان و گوجه سرخ شده به عنوان تزئین در کنار خورشمان استفاده کنیم. اینگونه هم ظاهر و هم لذت غذا قشنگ تر است.

خورش ترش واش را همراه برنج دم کشیده و با تزئین بادمجان و گوجه سرخ شده سرو و نوش جان می کنیم.

می توانیم در کنار خورش ترش واش از سالاد، زیتون پرورده و چاشنی های گوناگون سرو کنیم.

نکته۱: گمج، یک قابلمه سنتی در گیلان است که مردم محلی گیلان خورش ترش واش را داخل آن می پزند. اگر شما هم گمج دارید، خورش ترش واش را داخل آن بپزید که لذتش بی نظیر می شود. در غیر این صورت از قابلمه معمولی استفاده کنید.

نکته۲: اگر در منطقه زندگی شما سبزی ترش واش یافت نمی شود، می توانید در سفر به استان گیلان از این سبزی مقداری تهیه کرده و در یخچال فریزرتان نگهداری کنید و هر موقع که هوس خورش ترش واش کردید، به راحتی درستش کنید.

مطالب مرتبط: شیرین قاتق گیلان ، سیرواویج گیلان



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران