طرز تهیه خورش تره فرنگی ایلام

ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

طرز تهیه خورش تره فرنگی

تره فرنگی از جمله سبزجات پر مصرفی است که در انواع سوپ ها استفاده می شود اما این سبز به تنهایی قادر است غذایی کامل باشد! کافی است آن را با کمی جعفری یا گشنیز همراه کنیم تا به خورش بسیار خوشمزه ای تبدیل شود. خورش تره فرنگی از جمله غذاهای کردی به خصوص شهر ایلام است که در فصول سرد سال پخته می شود و به جرات می توان گفت رقیب قدرتمند قرمه سبزی است!

مواد لازم برای تهیه خورش تره فرنگی

برای تهیه خورش تره فرنگی به نیم کیلو گوشت خورشی، ۶ عدد تره فرنگی متوسط، نیم کیلو جعفری، یک عدد پیاز بزرگ، یک پیمانه روغن مایع، یک پیمانه آبغوره، یک قاشق سوپ خوری رب گوجه فرنگی، نصف قاشق چای خوری زرد چوبه و کمی نمک و فلفل نیاز خواهید داشت. البته این مقدار مواد برای ۶ نفر در نظر گرفته شده و شما می توانید با توجه به تعداد افراد مقدار مواد را کم و زیاد کنید. نکته دیگری که بد نیست بدانید این است که این خورش با مرغ هم درست می شود که ما در این دستور تهیه از گوشت استفاده کردیم اما اگر شما خواستید مرغ استفاده کنید، کافی است به جای گوشت مرغ (ترجیحا فیله مرغ) بریزید. مابقی دستور مشابه هم است.

طرز تهیه خورش تره فرنگی

ابتدا گوشت های خورش تکه شده را بشویید. پس از شستن، آن ها را در سبد/ آب کشی بریزید تا آب اضافی آن گرفته شود. حالا پیاز را برداشته و خلالی خرد کنید. قابلمه مناسبی را بردارید و کمی روغن داخل آن بریزید. قابلمه را روی حرارت بگذارید و منتنظر شوید تا روغن داغ شود. پس از داغ شدن روغن پیازی را که خلالی خرد کرده اید داخل قابلمه بریزید و در روغن تفت دهید. تفت دادن را تا زمانی که پیازها طلایی رنگ شوند ادامه دهید. رنگ طلایی پیازها نشان دهنده زمان مناسب برای اضافه کردن زردچوبه است. زردچوبه و پیاز را کمی باهم تفت دهید و سپس گوشت را به آن ها اضافه کرده و کمی با هم تفت دهید. پس از اینکه گوشت با پیاز و زردچوبه را تفت دادید، نوبت آن است که ۲ تا ۳ لیوان آب به این مخلوط اضافه کنید. پس از اینکه آب را به گوشت و پز اضافه کردید، در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید تا گوشت بپزد. در همین زمان که گوشت در حال پختن است، جعفری ها را پاک کرده و بشویید و سپس در سبدی بریزید تا آب اضافی اش گرفته شود.

پس از اینکه آّب اضافی جعفری ها گرفته شد، آن ها به صورت ریز خرد کنید. حال تابه ای را برداشته و کمی روغن در آن بریزید. پس از داغ شدن روغن، جفعری های خرد شده را داخل تابه ریخته و تفت دهید. حالا نوبت تره فرنگی ها است. تره فرنگی ها را بشویید و ساقه ها و برگ های آن را جدا کنید. ساقه تره فرنگی ها را به تکه های ۳ سانتی متری خرد کنید و سپس آن را داخل تابه جعفری بریزید و بگذارید تا کمی با جعفری ها تفت داده شود. پس از تفت داده شدن جعفری و تره فرنگی وقت آن رسیده که این ترکیب را به قابلمه گوشت اضافه کنید.

ظرف کوچکی بردارید و رب را با کمی روغن در آن تفت دهید. این کار باعث می شود تا هم طعم خام رب از بین برود و هم رنگ آن بیشتر شده و به غذا طعم و جلوه خاصی خواهد داد. پس از تفت داده شدن رب، آن را داخل قابلمه گوشت بریزید. وقتی که رب را اضافه کردید، زیر اجاق را کم کنید تا خورش آهسته بجوشد و به اصطلاح جا بیافتد. کمی که به پخت کامل خورش ماند، آبغوره را به آن اضافه کرده و بگذارید چند قل بزند. پس از اضافه شدن آبغوره، کمی که جوشید زیر اجاق را خاموش کنید. ظرف مناسبی را بردارید و خورش تره فرنگی را در آن بریزید و کمی تزیین کنید. خورش تره فرنگی شما آماده سرو است. آن را همراه با برنج نوش جان کنید.

مطالب مرتبط: طرز تهیه دنده پلو ایلام، طرز تهیه بابایاری ایلام



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران