طرز تهیه خورش سرگنجشکی جنوبی

ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

خورش سرگنجشکی جنوبی

همان‌طور که می‌دانیم هر شهر و استانی نشانه‌هایی از خود دارند که می‌توان گفت شناسنامه آن شهر محسوب می‌شوند، این‌ها می‌توانند از صنایع‌دستی گرفته تا مکان‌های گردشگری و غذاهای محلی آن منطقه باشند که هرکدام نمادی از یک شهر و استان به‌حساب می‌آیند. البته ممکن است به دلیل سفرها، مهاجرت‌ها و نقل و مکان‌هایی که انجام می‌گیرد، این صنایع‌دستی و غذاها نیز دست‌به‌دست بچرند و به شهرهای دیگر برده شوند. اما بااین‌وجود، باید به خاطر داشته باشیم هر غذایی شناسنامه و اصالتی برای خود دارد که همیشه با آن شهر باقی می‌ماند.

این بار حرفمان با خانم‌هایی است که درگیر مشغولیت‌های روزمره هستند و وقتی برای غذا پختن ندارند، بنابراین ما برایتان پیشنهادی داریم که هم غذایی خوشمزه است و هم فوراً و به‌راحتی آماده می‌شود، حتی اگر مهمان سرزده‌ای نیز داشتید، باز همین غذا گره‌گشای کار شماست. اسمش کله‌گنجشکی است، بله درست شنیدید، مانند کله گنجشک کوچک. البته در جنوب سر گنجشکی و برخی نیز گوشت قل‌قلی میگویند. غذایی که از کوفته‌های ریز با اندازه‌هایی متغیر بین فندق و گردو درست می‌شود که با اسم جذابش بعید است کسی این غذا را دوست نداشته باشد. در ادامه با ما همراه باشید تا طرز تهیه خوشمزه‌ترین غذای فوری جنوب را برایتان بگوییم. امیدوارم درست کنید و لذت ببرید.

طرز تهیه خورش سرگنجشکی جنوبی و مواد لازم:

گوشت چرخ‌کرده : ۲۵۰ گرم

گوجه‌فرنگی : ۵ عدد

پیاز : ۱ عدد

آب‌لیمو : ۲ قاشق غذاخوری

رب گوجه‌فرنگی : ۱ قاشق غذاخوری

دارچین.نمک.فلفل، زردچوبه : به مقدار لازم

طرز تهیه خورش سرگنجشکی جنوبی

پخت این غذا همانند غذاهای ایرانی دیگر با پیاز شروع می‌شود که در ابتدا باید ریز خردکنید و بعد از گرفتن آب پیاز در روغن سرخ‌ کنید، سپس گوشت چرخ را اضافه کرده و کمی دارچین، نمک و فلفل و زردچوبه اضافه کنید. بعد باهم خوب مخلوط کرده و ورز دهید تا یکدست شود، سپس کوفته‌هایی کوچک و یک اندازه درست کنید و در مقداری روغن تفت دهید تا طلایی شوند. سپس گوجه‌فرنگی‌ها را ریز خردکنید و همراه با آب‌لیمو، رب گوجه‌فرنگی و ۱ لیوان آب به گوشت‌های تفت خورده اضافه کنید. بعد از آن با حرارت کم اجازه دهید تا خورش حدوداً نیم ساعت جا بیفتد و درنهایت همراه با نان یا برنج سرو کنید. نوش جان.

نکته‌هایی هستند که اگر در پخت این غذا رعایت کنید، غذای خوشمزه‌تری خواهید داشت.

درصورتی‌که مایه کوفته کمی شل باشد، می‌توانید ۱ قاشق غذاخوری آرد گندم یا آرد سوخاری به آن اضافه کنید.

اگر خواستید می‌توانید مقداری سیب‌زمینی خردشده هم‌زمان با اضافه کردن گوجه‌فرنگی به خورش اضافه کنید.

در کنار این غذا، ماست خیار، ترشی یا سبزی‌خوردن خوشمزگی‌اش را دوچندان می‌کند.

مطالب مرتبط: خورش ناردون مازندران، خورش شیش انداز



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران