خورش موتن جن گیلان
غذاهای هر منطقه نشان از فرهنگ، آداب و رسوم و تردستی بانوان آن منطقه است. در ایران تمامی شهرها و استانهای کشور فرهنگ آشپزی مخصوصی دارند و به شیوه خاص و متفاوتی آشپزی میکنند که همین نیز باعث تنوع آشپزخانه ایرانی شده است. اگر بخواهیم درباره غذاهای شمال ایران صحبت کنیم، غذاهای ترش یا ملس به ذهنمان خطور میکنند و دهانمان به آب میافتد. همچنین شمالیهای عزیز در تهیه انواع ترشیجات و مرباها بسیار ماهر و استاد هستند. هر مربایی که به ذهنتان بیاید در شمال ایران میتوانید بیابید و همینطور انواع ترشیهای خوشمزه و مختلف که واقعا طعمشان بینظیر است. مسلم است که بانوان خوش ذوق و با سلیقه شمالی در آشپزی مهارت خاصی دارند و خورشت و غذایی نیست که بلد نباشند. به همین دلیل تنوع غذا در شمال به خصوص گیلان بسیار زیاد است. انتخاب از میان غذاهای گیلان واقعا کار آسانی نیست. هر کدام لذت خاص و منحصر به فرد خود را دارند. تصمیم گرفتیم در این مطلب غذای معروفی از گیلان را به شما معرفی کنیم تا با طرز تهیه آن آشنا شوید و با پختن آن رنگ جدیدی به سفره باصفای خانهتان ببخشید. یکی از خوشمزهترین غذاهای سنتی گیلان که در مهمانیها و سرورها آماده میشود خورش موتن جن است. این غذا به لحاظ ظاهری بسیار شبیه فسنجان بوده اما وجه تمایزشان در استفاده از کشمش و قیسی است. خورش موتن جن به دو روش تهیه میشود که ما هردو روش را برایتان آماده کردهایم تا مطابق سلیقه و ذوقتان این غذا را تهیه و طبخ کنید. پس با طرز تهیه خورش موتن جن گیلان همراه ما باشید.
روش اول پخت خورش موتن جن :
مواد لازم:
سینه مرغ: ۱ عدد
قیسی: ۱۲ عدد
کشمش: ۱۵۰ گرم
گردو: ۲۰۰ گرم
رب انار: ۲ قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی: ۳ قاشق غذاخوری
پیازداغ: ۳ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل، زردچوبه: به مقدار لازم
گلپر: به مقدار لازم
روغن: به مقدار لازم
طرز تهیه خورش موتن جن گیلان
قبل از هر چیزی مغزهای گردو را داخل مخلوط کن به خوبی آسیاب و پودر کنید.
یک عدد پیاز را نگینی خرد کرده و در کمی روغن سرخ کنید. مقداری هم زردچوبه به آن اضافه کنید تا طلایی و خوشرنگ شود.
سینه مرغ را درشت خرد کرده و به پیاز اضافه کرده و تفت دهید.
گردوی آسیاب شده را به مرغ اضافه کنید و تا زمانی که گردو سرخ شود، کمی تفت دهید.
نمک و فلفل را اضافه کنید و به دنبال آن دو قاشق غذاخوری رب انار را به قابلمه اضافه کرده و به مدت ۲ دقیقه مواد را تفت دهید. سپس داخل قابلمه یک فنجان آب سرد بریزید و درش را بگذارید. تا زمان روغن انداختن گردوها صبر کنید. سپس دو فنجان دیگر آب به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید تکههای مرغ با حرارت ملایم کاملا بپزند. در قابلمه را حتما ببندید.
پس از یک ساعت که مرغها کاملا پخته شدند، از قابلمه درآورده و داخل ظرفی بکشید. کشمش، قیسی و رب گوجه فرنگی را همراه با دو فنجان آب به قابلمه اضافه کرده و اجازه دهید خورشت کاملا جا بیفتد و گردوها روغن بیندازند.
وقتی خورشت کاملا جا افتاد، مرغها را که از قابلمه جدا کرده بودیم همراه با گلپر به قابلمه خورشت اضافه میکنیم و یک ربع دیگر روی حرارت نگه میداریم تا خورشت کامل بپزد.
خورش موتن جن آماده است. آن را برای هر نفر داخل کاسههای یک نفره سرو کرده و با خلال بادام و انار رویش را تزئین کنید.
روش دوم پخت خورش موتن جن:
مواد لازم:
مرغابی ۱ عدد
کشمش ۲۰۰ گرم
قیسی ۴۰۰ گرم
رب انار ۲۰۰ گرم
گردو ۵۰۰ گرم
طرز تهیه خورش موتن جن :
ابتدا دو لیوان آب را همراه با رب انار داخل قابلمه ریخته و بگذارید بپزد. گردوی آسیاب شده را به همراه مرغ به قابلمه اضافه کنید.
کشمشها را تمیز کرده و به همراه قیسیهای بدون هسته در روغن کمی سرخ کنید.
پس از آن که مرغ کاملا پخت و گردو روغن انداخت، کشمش و قیسی را به آنها اضافه کنید. اجازه دهید خورشت به مدت نیم ساعت با حرارت متوسط بپزد و جا بیفتد.
در صورتی که خورشتتان غلیظ باشد، میتوانید یک دوم لیوان آب ولرم به آن اضافه کنید.
نمک، فلفل و گلپر را به مقدار لازم به خورشت موتن جن اضافه کنید.
پس از یک ربع یا ۱۰ دقیقه خورش موتن جن آماده است. امیدواریم لذت ببرید.
مطالب مرتبط: طرز تهیه بادمجان گوده گیلان، طرز تهیه خورشت چغرتمه گیلان