طرز تهیه خورش نخود آله اصفهان

ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

خورش نخود آله اصفهان

خورش نخود آله که گاها با نام خورش دو نیم کاشان نیز شناخته می شود، از جمله غذاهای سنتی اصفهان زیبا به شمار می‌رود که نه تنها در اصفهان بلکه در سایر شهرها نیز طرفداران فراوانی پیدا کرده است. آله در زبان محلی کاشان به معنای نصفه و نیمه است به همین دلیل این خورش با نام دو نیم نیز شناخته می شود. گرچه نام دونیم باعث می شود تا فکر کنید لپه یکی از اعضای اصلی مواد اولیه این خورش است اما در پخت این خورش به جای لپه از نخود استفاده می شود. جالب است بدانید یزدی‌ها نیز این خورش را می پزند. اما در شهر یزد این غذای سنتی با نام قیمه یزدی شناخته می شود و دستور تهیه آن کمی متفاوت است. حال که کمی با این خورش سنتی آشنا شدید بد نیست به جای هر حرف اضافه ای به طرز تهیه خورش نخود آله اصفهان این غذای خوشمزه بپردازیم.

زمان تهیه و پخت

حدود ۳۰ دقیقه برای آماده سازی مواد پس از آن حدود ۲ ساعت برای پخت آن زمان نیاز است. در کل باید گفت که خورش نخود آله اصفهان را می توان بین دو تا سه ساعت آماده کرد. گرچه شاید این میزان زمان طولانی به نظر برسد اما مطمئن باشید نتیجه آن غذایی خوشمزه و دلپذیر است که طعمش را تا مدت ها فراموش نخواهید کرد.

مواد لازم برای تهیه خورش نخود آله اصفهان

برای تهیه خورش نخود آله اصفهان به کمی روغن، نصف قاشق چای خوری زعفران ساییده شده، یک قاشق چای خوری دارچین، یک قاشق چای خوری پودر هل سبز، یک پیمانه نخود، ۲ عدد پیاز، ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی، نیم کیلو گوشت، ۳ عدد لیمو عمانی، نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم نیاز خواهید داشت.

نکات قابل توجه

بهتر است گوشتی که برای خورش تهیه می کنید گوشت خورشتی و بدون چربی باشد. روز قبل از تهیه خورش نخود آله نخود ها را از شب قبل در آب بخیسانید این کار باعث می شود تا پوست نخود را به راحتی جدا شود. همچنین بهتر است نخودها را یکی دوبار بجوشانید و آبش را خالی کنید این کار باعث می‌شود تا نفخ نخود ها گرفته شود. بد نیست بدانید که در کاشان به این غذا گلاب نیز اضافه می‌کند که در صورت تمایل  شما نیز می‌توانید به مقداری گلاب به این غذا اضافه کنید.

طرز تهیه خورش نخود آله اصفهان

ابتدا یکی از پیازها را برداشته، پوست گرفته و رنده کنید. سپس ظرف مناسبی را برداشته و روی حرارت بگذارید حال پیاز رنده شده را داخل این ظرف بریزید. بگذارید پیاز ها در این ظرف کمی روی حرارت بماند تا آب آنها کاملاً کشیده شود پس از آن کمی روغن به پیاز زده و آن را خوب تفت دهید. اگر گوشتی که خریده اید خرد نشده است آن را به صورت خورشتی خرد کرده و به ظرف پیازها اضافه کرده و تفت دهید تا زمانی که تغییر رنگ دهد. پس از آن زردچوبه و ادویه مورد نظر را به آن اضافه کرده و مجددا تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. حال نوبت آن است که پیمانه آب داخل ظرف بریزید. حال نوبت نخود هاست. پوست نخود ها را گرفته و جدا کنید سپس نخود ها را به دو قسمت تقسیم کنید. نخودها را زمانی که گوشت نیم پز شد باید به ظرف اضافه کنید. لیمو عمانی ها را برداشته و بشویید. بهتر است لیمو عمانی ها را در آب کمی خیسانده و دقایقی بجوشانید تا تلخی اش گرفته شود. سپس لیمو عمانی ها را از آب کش رد کرده و در نهایت به خورش اضافه کنید.

ظرف جداگانه ای را برداشته و یک عدد پیاز باقیمانده را در آن رنده کرده و تفت می دهیم. رب گوجه فرنگی را نیز به این پیاز اضافه کرده و کمی تفت می دهیم سپس زعفران را به ترکیب پیاز و رب گوجه فرنگی اضافه می کنیم. کمی بعد هل و دارچین را نیز به این ترکیب اضافه کرده و این مواد را ۱۰ دقیقه پایانی پخت خورش به خورش اضافه می کنیم. اگر دوست داشتید می توانید همراه با پیاز رنده شده، گوجه فرنگی و زعفران، کمی گلاب هم به خورش اضافه کنید. پس از اینکه غذا کمی جا افتاد، خورش نخود آله اصفهانی شما آماده سرو است. نوش جان.

مطالب مرتبط: طرز تهیه آش سماق اصفهان



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران