طرز تهیه خورش پسته کوهی

ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

آشنایی با طرز تهیه خورش پسته کوهی

آشپزخانه ایرانی به قدری غنی است که از انواع پلوها وچلوها گرفته تا خورش ها، کوکوها وآش ها تنوع فراوان دارد. برای همین می توان هررزو یک نوع غذای خوشمزه و لذیذ ایرانی برای خانواده تهیه و طبخ کرد و یا در مهمانی ها ومجالس سفره ای رنگین با غذاهای متنوع برای مهمانان پهن کرد. از میان تمام غذاهایی که با آن ها آشنا هستیم و معمولا می پزیم، طعم و لذت غذاهای محلی یک جور عجیب برایمان دلچسب و لذیذ است. هر منطقه از ایران غذاهای محلی خاص خود را دارد که پشت هرکدام داستانی نهفته است. ارزش غذایی غذاهای محلی نیز ببه سبب استفاده از مواد اولیه مقوی و ارگانیک بسیار بالا است. چه قدر خوب است که علاوه بر غذاهای محلی منطقه ای که زندگی می کنیم، با غذاهای محلی سیار شهرهای کشورمان هم آشنا شده و هر بار با پختن یکی از آن ها طعم جدیدی امتحان کرده و تنوع به سفره هایمان بیاوریم.

این بار قصد داریم شما را با یکی از خوشمزه ترین غذاهای محلی کرمانشاه یعنی طرز تهیه خورش پسته کوهی یا همان خورش ونوشک آشنا کنیم. خورش پسته کوهی از خورش های اصیل و سنتی کرمانشاه است و علاوه بر این که بسیار لذیذ و خوش طعم است، خواص درمانی بیشماری هم برای بدن و سلامتی دارد. لازم به ذکر است که ونوشک نام نوعی پسته کوهی است. مطمئن باشید پس از این که یک بار پسته کوهی را امتحان کنید، عاشق لذتش می شوید و به طور مکرر آن را برای وعده های غذایی تان آماده می کنید.

رسپی که در اختیارتان قرار می دهیم برای ۴ نفر در نظر گرفته شده است. در صورتی که بخواهید برای تعداد کم یا بیشتری این غذا را تهیه کنید، مقادیر مواد را ضرب یا تقسیم کنید.

مواد لازم برای خورش پسته کوهی

گوشت خورشتی : ۴۰۰ گرم

پیاز بزرگ: ۱ عدد

پسته کوهی (ونوشک): ۲۰۰ گرم

گوجه فرنگی: ۲ عدد

زعفران دم کرده: به میزان کافی

رب گوجه فرنگی: یک قاشق غذاخوری

روغن مایع: به میزان کافی

نمک، فلفل سیاه و زرچوبه: به میزان کافی

طرز تهیه خورش پسته کوهی کرمانشاه

ابتدا پیاز را نگینی خرد می کنیم و همراه مقداری روغن مایع داخل قابلمه مناسب تفت می دهیم.  بعد از این که پیازها کمی نرم شدند، مقداری زردچوبه و فلفل سیاه اضافه می کنیم و به تفت دادن ادامه می دهیم تا پیازها و ادویه ها با یکدیگر مخلوط شده و پیازها طعم دار شوند.

گوشت خورشتی را به صورت قورمه ای خرد می کنیم و به قابلمه اضافه می کنیم. گوشت را داخل قابلمه خوب تفت می دهیم تا سرخ شود. سپس رب گوجه فرنگی را به آن اضافه می کنیم. پس از آن که خامی رب گوجه فرنگی گرفته و سرخ شد، چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه می کنیم و درب قابلمه را می گذاریم. اجازه می دهیم گوشتمان خوب بپزد.

در گام بعدی سراغ پسته کوهی یا همان ونوشک می رویم. پسته کوهی را از قبل در آب خیس می کنیم تا نرم شود. در قابلمه ای دیگر مقداری روغن می ریزیم و پس از آن که روغن کمی داغ شد، پسته های کوهی را داخلش می ریزیم. پس از کمی تفت، پسته های کوهی سرخ می شوند.

سراغ قابلمه گوشت می رویم. اگر گوشت خورشتی مان نرم شده باشد، پسته های کوهی که سرخ کرده ایم به قابلمه گوشت اضافه می کنیم.

در مرحله بعد پوست گوجه فرنگی ها را می گیریم و به صورت ریز خردشان می کنیم. پس از آن که گوشت و پسته کوهی مان کاملا پختند، گوجه فرنگی های خرد شده را همراه زعفران دم کرده، نمک و فلفل سیاه به خورشتمان اضافه می کنیم.

اجازه می دهیم خورش پسته کوهی چند قل بخورد و خوب جا بیفتد. پس از آن که خورشت پسته کوهی خوب جا افتاد، شعله اجاق را خاموش می کنیم.

خورش پسته کوهی را همراه برنج دم کشیده سرو و نوش جان می کنیم.

نکته۱: این که خورش پسته کوهی یا همان ونوشک را همراه گوشت قرمز یا گوشت مرغ سرو کنیم، کاملا سلیقه ای است و هرکس می تواند بسته به ذائقه خود آن را سرو نماید. در این رسپی ما از گوشت قرمز خورشتی استفاده کرده ایم. چنانچه شما بخواهید از گوشت مرغ استفاده کنید، تکه های مرغ مثل ران مرغ یا سینه مرغ تهیه کرده و به صورت جداگانه بپزید و سپس به قابلمه خورشت پسته کوهی اضافه کنید. یا می توانید به طور جداگانه پخته و در هنگام سرو پسته کوهی یا ونوشک همراه خورشت قرار دهید.

همچنین، می توانید مرغ را همانند گوشت خورشتی که به شکل قورمه ای خردش کردیم، به صورت قیمه ای خرد کرده و دقیقا طبق رسپی به جای گوشت قرمز خورشتی به قابلمه اضافه کنید.

نکته۲: مقدار زعفران دم کرده کاملا به طبع و ذائقه خودتان بستگی دارد. اما مسلما اگر زعفران دم کرده را به مقدار مناسب استفاده کنید، عطر و طعم و همچنین رنگ خورش پسته کوهی یا همان خورش ونوشک بسیار زیبا و وسوسه انگیز خواهد بود. دقت کنید که استفاده بیش از اندازه زعفران هم زیاد خوب نیست و ممکن است طعم خورش را چندان خوشایند نکند.

امیدواریم از رسپی خورش پسته کوهی لذت برده باشید.

مطالب مرتبط: غذاهای سنتی کرمانشاه



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران