طرز تهیه خورش چغاله بادام

ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

آشنایی با طرز تهیه

خورش چغاله بادام، یکی از غذاهای سنتی ایران است که معمولا در فصل بهار ترجیح داده شده و در اکثر مناطق ایران تهیه و طبخ می شود. در هر منطقه ای از ایران خورش چغاله بادام به روش های مختلفی پخته می شود و انتخاب شیوه پخت کاملا سلیقه ای است. به همین سبب می خواهیم دو رسپی متفاوت از طرز تهیه خورش چغاله بادام در اختیارتان قرار دهیم و شما را در انتخاب هر کدام از آن ها آزاد بگذاریم. هر دو رسپی خورش های چغاله بادام خوشمزه ای به ما تحویل خواهند داد و بهتر است با هردوی آن ها آشنا شده و هربار یکی از آن ها را برای پخت خورش چغاله بادام به کار بگیرید.

رسپی شماره ۱ خورش چغاله بادام

مواد لازم برای چغاله بادام

چغاله بادام: ۲۰۰ گرم

گوشت خورشتی: ۴۰۰ گرم

پیاز خرد و سرخ شده: ۱ عدد متوسط

نعناع و جعفری خرد شده: ۳۰۰ گرم

نمک، فلفل، ادویه: به میزان لازم

آبغوره: به میزان لازم

آب: ۴ لیوان

طرز تهیه خورش چغاله بادام

پیازهای خرد شده را داخل کمی روغن تفت می دهیم و مقداری ادویه و زردچوبه به آن اضافه می کنیم. پس از آن که پیازها کمی نرم شدند، گوشت خورشتی را به پیاز اضافه می کنیم. گوشت ها را همراه پیاز تفت می دهیم و تا زمانی که آبشان کشیده شود، به تفت دادن ادامه می دهیم.

پس از آن که گوشت ها کمی سرخ شدند، نعناع و جعفری خرد شده را به گوشت اضافه کرده و مواد را مرتب هم می زنیم.

سپس، چغاله بادام ها را اضافه کرده و درب قابلمه را می گذاریم. اجازه می دهیم با شعله ملایم موادمان داخل قابلمه به آرامی بپزند و خوب طعم دار شوند. پس از سه یا چهار دقیقه ۴ لیوان آب به قابلمه اضافه می کنیم و می گذاریم خورش چغاله بادام به مدت ۴۵ دقیقه الی یک ساعت بپزد و جا بیفتد. چغاله ها باید کنار گوشت خوب پخته شده و نرم شوند.

زمانی که از پخته شدن کامل چغاله بادام ها اطمینان حاصل کردیم، مقداری نمک و آبغوره به قابلمه اضافه می کنیم و اجازه می دهیم خورش چغاله بادام به مدت ۱۰ دقیقه جوش خورده و قوام بیاید. سپس، خورش چغاله بادام آماده است.

نکاتی درباره خورش چغاله بادام

  • می توان به جای گوشت قرمز از گوشت مرغ نیز استفاده کرد.
  • در صورت تمایل می توانید در پایان مقداری رب گوجه فرنگی به خورش چغاله بادام اضافه کنید.
  • هرگز نمک را از ابتدای پخت و پز به خورش چغاله بادام اضافه نکنید که باعث سفت شدن چغاله ها می شود و درنتیجه چغاله ها به سختی پخته می شوند.
  • به جای آبغوره می توان از آب نارنج نیز استفاده کرد.
  • خورش چغاله بادام را می توان در زودپز و مدت زمان کوتاه آماده کرد.

رسپی شماره۲ خورش چغاله بادام

مواد لازم برای خورش چغاله بادام

چغاله بادام: ۴۰۰ گرم

گوت مغز ران یا ماهیچه: ۵۰۰ گرم

نعناع و جعفری: ۵۰۰ گرم

پیاز متوسط: ۱ عدد

روغن مایع ذرت: به میزان لازم

آبغوره تازه: به میزان لازم

نمک و فلفل: به میزان لازم

طرز تهیه خورش چغاله بادام

ابتدا گوشت ها را شسته و برش های منظم می دهیم. سپس چغاله بادام ها را شسته و تهشان را می گیریم.

نعناع و جعفری را پس از تمیز کردن ریز خرد می کنیم و می شوییم.

در ماهیتابه ای مقداری روغن ریخته و پس از آن که داغ شد پیازهای خلالی خرد شده را اضافه می کنیم. کمی پیازها را تفت می دهیم تا نرم شوند. سپس گوشت ها را به تابه اضافه کرده و تفتشان می دهیم. تا زمانی که آبشان کشیده شود به تفت دادن ادامه می دهیم.

سپس، مقداری آب به گوشت اضافه کرده اجازه می دهیم با حرارت ملایم گوشتمان خوب بپزد.

در این فاصله که گوشتمان در حال پختن است، سبزی ها را پس از آبکشی کردن داخل کمی روغن سرخشان می کنیم. پس از آن که رنگ سبزی ها تغییر کرد و خامی شان گرفته شد، چغاله بادام ها را به سبزی ها اضافه می کنیم و باهم مخلوط می کنیم.

پس از آن که چغاله بادام ها و سبزی ها را کمی تفت دادیم، به قابلمه گوشت اضافی شان می کنیم. درب قابلمه را گذاشته و اجازه می دهیم خورش چغاله بادام با حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد.

نمک، فلفل و آبغوره را در اواخر پخت خورش چغاله بادام به قابلمه اضافه می کنیم. زیرا همانطور که در رسپی قبل ذکر شد، در صورتی که نمک در ابتدای پخت و پز به خورش چغاله بادام افزوده شود، چغاله ها خوب نمی پزند و سفت می مانند.

خورش چغاله بادام ما پس از ۱۵ دقیقه قل خوردن و جا افتادن، آماده سرو است. چغاله بادام را همراه برنج و چاشنی های خوراکی، سالادها و … سرو می کنیم.

نکاتی درباره خورش چغاله بادام

  • در سبزی خورش چغاله بادام باید میزان جعفری بیشتر از نعناع باشد. زیرا نعناع بیشتر باشد، به خورش طعم تلخ می بخشد. همچنین، سبزی ها نباید زیاد سرخ شوند.
  • گوشت را باید با حرارت ملایم بپزید تا شکل ظاهری آن حفظ شود و شیره و مواد معدنی اش از بین نرود.
  • در صورتی که حرارت زیاد باشد، آب گوشت خارج شده و به شکل تفاله در می آید.
  • مقدار آبغوره ای که استفاده می کنید، باید باتوجه به ترشی چغاله بادام باشد.
  • می توانید خورش چغاله بادام را با افزودن مقداری شکر به صورت ملس تهیه کنید. در این صورت بایستی مقداری هم زعفران به خورش چغاله بادام اضافه کنید.

امیدواریم از دو روش طرز تهیه متفاوت خورش چغاله بادام لذت ببرید.

مطالب مرتبط: خورش پسته کوهی



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران