طرز تهیه دال عدس بوشهر

ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

دال عدس بوشهر

می دانید که خوردن غذاهای گوشتی هر چقدر هم دلچسب و لذت بخش باشد، مصرف بیش از اندازه اش باعث بیماری و بسیاری از مشکلات سلامتی می شود. به همین دلیل، بهتر است غذاهای گیاهی و سالم تری را در میان برنامه های غذایی خود بگنجانیم. متآسفانه اکثر مردم به دلیل کمبود و یا محدودیت اطلاعات علمی شان در انتخاب غذا، میزان غذا، برنامه غذایی سالم و … دچار اشتباهات بسیار می شوند و سلامتی خود و نزدیکانشان را به خطر می اندازند. بسیاری از افراد درباره فواید غذاهای گیاهی هیچ نمی دانند و تصورات بدی در ذهنشان نسبت به آن ها دارند و همیشه از دیدن، خوردن و حتی شنیدن نام غذاهای گیاهی منزجر بوده اند. به هر حال باید این پیش داوری و قضاوت کورکورانه درباره غذاهای گیاهی را کنار گذاشت و برای سلامتی خود که از هر چیزی مهم تر است ، تلاش کرد.

اگر بدانید در غذاهایی که حاوی سبزیجات و حبوبات هستند، چه میزان مواد مغذی و پروتئین وجود دارد و به سلامت بدنتان کمک می کند، برای سال هایی که غذاهای سالم گیاهی نخورده اید، افسوس خواهید خورد. اما هنوز هم دیر نیست، از همین امروز می توانید خود را به غذاهای گیاهی از نوع خوشمزه و خوش ظاهر عادت دهید.

قصد داریم شما را با یکی از غذاهای خوشمزه و مقوی استان بوشهر که دال عدس نام دارد، آشنا کنیم. این غذا در استان خوزستان نیز تهیه می گردد و شباهت زیادی به خوراکی عدسی دارد. می توانید دال عدس را در سه وعده صبحانه، ناهار و شام یا حتی به عنوان عصرانه نوش جان کنید. امیدواریم با یاد گرفتن دال عدس بوشهر در طول هفته یک یا دو بار آن را بپزید و لذت ببرید. پس با طرز تهیه دال عدس بوشهر با ما همراه باشید.

مواد لازم برای دال عدس بوشهر

دال عدس: ۱ پیمانه

پیاز: ۱ عدد

رب گوجه فرنگی: نصف قاشق غذاخوری

سیر: ۱ حبه

سیب زمینی: ۱ عدد

نمک، فلفل، زردچوبه: به مقدار لازم

طرز تهیه دال عدس بوشهر

ابتدا عدس هایی که از قبل خوب شسته و آبکش کرده اید را داخل قابلمه بریزید، مقداری آب به قابلمه اضافه کنید و روزی اجاق گاز قرار دهید. حرارت اجاق را در حالت متوسط قرار دهید.

یک عدد سیب زمینی بزرگ را بشوئید و با چاقو به ۴ یا ۶ قسمت تقسیمش کنید. می توانید به شکل نگینی درشت نیز خورد کنید. بستگی به سلیقه شما دارد. سیب زمینی ها را داخل قابلمه بیندازید تا همراه عدس ها خوب بپزد و غذا را قشنگ لعاب دار کند.

در این مدت زمان که دال عدس و سیب زمینی در حال پختن هستند، ا عدد پیاز را خرد کنید و با اضافه کردن زردچوبه، نمک و فلفل به آن داخل ماهیتابه با کمی روغن سرخ کنید. پس از آن که پیازداغ رنگ گرفت و مغزش پخته شد، سیر رنده شده را به  ماهیتابه اضافه کرده و همراه پیازداغ تفت دهید. ( سیر پخته شده باعث بوی بد دهان نمی شود).

رب گوچه فرنگی را هم به مواد پیازداغ اضافه کنید و تا زمان سرخ شدن و از بین رفتن خامی مواد همچنان تفت دهید. زمانی که رنگ رب تغییر کرد، مقداری آب به ماهیتابه اضافه کنید و اجازه دهید این سس در حرارت ملایم خودش را بگیرد و غلیظ شود.

اگر سیب زمینی هایتان را درشت خرد کرده اید، آن ها را از قابلمه در آورده و به کمک چنگال، گوشت کوب و یا گوشت کوب برقی له کرده و به حالت پوره در بیاوید. این پوره را به  سس مواد پیازداغ اضافه کنید و سپس ماهیتابه را روی حرارت ملایم قرار دهید.

پس از آن که دال عدس و سیب زمینی ها خوب پختند، مواد پیازداغ سس دار را به قابلمه اضافه کرده و خوب هم بزنید تا مواد کاملا مخلوط شوند. پس از چند دقیقه روی حرارت ماندن، زیر قابلمه را خاموش کنید و غذا را در ظرف دلخواهتان بکشید.

غذای شما آماده است. امیدواریم تنتان همیشه سلامت باشد و ازاین غذای خوشمزه لذت برده باشید.

نکته: دال عدسی به تنهایی یک وعده غذایی کامل و سیر کننده است و معمولا به شکل عدسی سرو می شود.

اما اگر فکر می کنید تنها دال عدس برایتان کافی نخواهد بود، از قبل مقداری برنج آماده و بپزید و از دال عدس بوشهر به عنوان خورشت در کنار برنج استفاده کنید.

مطالب مرتبط: طرز تهیه میگو پلو بوشهری ، خانه معلم استان بوشهر



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران