طرز تهیه دمپختک شیرازی

ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

آشنایی با طرز تهیه دمپختک شیرازی

دمپختک شیرازی، همان طور که از نامش پیداست، از غذاهای محلی استان فارس، به خصوص شهر شیراز است. مواد اصلی این غذای خوشمزه را برنج، عدس و کلم برگ تشکیل می دهد. دمپختک شیرازی، جزو غذاهایی است که هر فردی با هر ذائقه ای دوستش دارد و از خوردن آن لذت می برد. دمپختک شیرازی باتوجه به مواد اولیه اصلی اش یک وعده غذای کامل و مقوی محسوب می شود. مردم خوش ذوق و باسلیقه شیراز دمپختک شیرازی را در مهمانی ها و دورهمی ها مجلل همراه گوشت یا مرغ سرو و میل می کنند. همچنین، دمپختک شیرازی غذایی است که اکثرا در فصل سرما تهیه و طبخ می شود. شما نیز با یاد گرفتن این غذای محلی خوشمزه، طعمی جدید به سفره تان ببرید و سفره تان را رنگین کنید. پس در ادامه با طرز تهیه دمپختک شیرازی همراه ما باشید.

مواد لازم برای دمپختک شیرازی

برنج: ۲ پیمانه

عدس: ۱ پیمانه

هویج خرد شده: ۳ عدد متوسط

کلم برگ خرد شده: ۱ عدد کوچک

پیاز: ۱ عدد متوسط

سیر خرد شده: ۵ حبه

آب: ۴ پیمانه

سبزی ها: تره، ترخون، شوید، ریحان خرد شد: ۲۰۰ گرم

گوشت، مرغ یا گوشت چرخ کرده: به میزان لازم

نمک و زردچوبه: به میزان لازم

طرز تهیه دمپختک شیرازی

قابلمه ای بردارید، داخلش مقداری روغن ریخته و روی اجاق بگذارید. پس از آن که روغن داغ شد پیازهای خرد شده را داخلش بریزید. تا زمانی که پیازها کمی نرم شوند، تفتشان دهید.

سپس، مواد دیگر مثل هویج خرد شده، کلم خرد شده، سیر خرد شده، گوشت چرخ کرده یا مرغ ریش ریش شده پخته شده را همراه مقداری نمک و زردچوبه به پیازها اضافه کرده و تفتشان می دهیم. تا زمانی که نیم پز شوند.

سبزی های دمپختک شامل ترخون، شوید، ریحان را خرد کرده و می شوییم و داخل آبکش می ریزیم تا آبشان گرفته شود.

عدس ها را به مواد مخلوط پیاز، هویج، سیر و گوشت اضافه کرده و سپس سبزی های شسته و آبکشی شده را هم اضافه می کنیم. یک پیمانه آب را داخل قابلمه می ریزیم و اجازه می دهیم عدس ها به خوبی بپزند.

مواد داخل قابلمه که به خوبی پختند و مغز عدس ها کاملا پخته شد، برنج شسته شده را اضافه کرده و می گذاریم بجوشد.

زمانی که آب قابلمه کاملا به خورد برنج رفت و تبخیر شد، روی قابلمه دم کنی می گذاریم و اجازه می دهیم به خوبی دم بکشد.

دمپختک شیرازی برای دم کشیدن در حد عالی به ۴۵ دقیقه زمان نیاز دارد. برای این کار اجازه می دهیم برنجمان ۴۵ دقیقه با شعله ملایم آرام دم کشیده و خوب بپزد. این گونه، طعم مواد هم به خورد یکدیگر می روند و دمپختک حسابی خوشمزه می شود.

پس از ۴۵ دقیقه عطر و بوی خوش دمپختک را حس خواهید کرد. زیر اجاق را خاموش می کنیم و آن را در ظرف دلخواهمان می کشیم. چنان چه داخل دمپختک شیرازی گوشت چرخ کرده سرخ شده استفاده نکرده باشیم، می توانیم در قابلمه ای دیگر مرغ یا گوشت بپزیم و هنگام سرو دمپختک شیرازی کنار غذا سرو کنیم.

دیگر مواد تزئینی و اشتهاآوری که می شود کنار دمپختک شیرازی سرو کرد، می تواند سالاد، ترشی و یا هرگونه چاشنی که دوست دارید باشد.

فوت و فن هایی درباره دمپختک شیرازی

نیازی نیست که قبل از پختن دمپختک شیرازی سبزی ها دمپختک را بپزیم. خیالتان راحت باشد. زمانی که سبزی ها را به دیگر مواد قابلمه اضافه می کنیم در حین پخت غذا سبزی ها هم خوب می پزند و نرم می شوند.

اگر می خواهید برای عزیزان و مهمانانتان دمپختک شیرازی بپزید، بهتر است بدانید که زمان لازم برای پخت دمپختک شیرازی حدود یک ساعت و نیم است. بنابراین، زمان را در نظر بگیرید.

قبل از آن که برنج ها را به قابلمه اضافه کنید، حتما از داشتن آب کافی اطمینان حاصل کنید. زیرا آب کم باعث خشک شدن و نپختن برنج و آب زیاد باعث شل و خمیر شدن برنج می شود که در این صورت غذای بدمزه و بدشکلی خواهید داشت و تمام زحماتتان در کنار مواد غذایی هدر خواهد رفت. پس نسبت به میزان آب هنگام اضافه کردن برنج حواستان باشد.

در پخت دمپختک شیرازی حتما در مقدار ادویه جاتی که استفاده می کنید، دقت کنید. ادویه جات زمانی که به میزان لازم به غذا اضافه شوند، آن را خوش طعم و خوش عطر و بو می کنند. اما زمانی که از آن ها بیش از اندازه استفاده کنید، غذایتان تند و بدمزه خواهد شد. پس در مصرف ادویه جات و چاشنی های غذایی دقت نمایید.

درباره دمپختک شیرازی

دمپختک شیرازی غذای بسیار خوشمزه و محلی استا فارس و شیراز سرشار از ویتامین و مواد معدنی است در پیشگیری از بیماری ها بدنتان را مقاوم می کند. اگر در منزل یا خانواده تان کودک یا افراد مسن دارید، حتما هر از گاهی دمپختک شیرازی برایشان بپزید و به رشد و سلامت بدنی آن ها کمک کنید. همچنین، یکی از دلایلی که مردم شیراز دمپختک شیرازی را اکثرا در فصل زمستان تهیه و طبخ می کنند، این است که سیستم ایمنی بدنشان را در فصل سرما تقویت می کنند تا از سرماخوردگی های فصل سرما در امان بمانند. پیشنهاد می کنیم شما نیز دمپختک شیرازی را حداقل یک بار در ماه برای خود و خانواده تان آماده و سرو کنید و لذت ببرید.

مطالب مرتبط: کلم پلو شیرازی



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران