دنده پلو ایلام
ایلام، یکی از شهرهای غربی و زیبای کشورمان است که سومین شهر کردنشین ایران نیز به شمار می رود. آب و هوای معتدل این استان آن را به یکی از مقصدهای پرطرفدار گردشگران در همه زمان به خصوص در فصل های بهار و تابستان تبدیل کرده است. همچنین، طبیعت زیبای ایلام که کوه ها و جنگل های تشکیل شده در جذب گردشگران دست کمی ندارد. زیبایی و قشنگی های ایلام تنها در این موارد ذکر شده ختم نمی شوند. غذاهای خوشمزه و محلی آن نیز در جذب مسافر از سراسر ایران و حتی خارج از کشور تأثیر داشته است. هر استان و منطقه غذاهای مخصوص خود را دارند و هر کدام ویژگی هایی دارند که آن ها را از سایر غذاها متمایز می کنند. استان ایلام هم غذاهای بسیار خاص و خوشمزه ای دارد که هر کسی با یک بار امتحان بسیار پسند کرده است. یکی از غذاهای اصلی و غنی ایلام، دنده پلو است که در سفر به ایلام حتما باید امتحانش کنید. اگر تا زمان سفر به ایلام نمی توانید صبر کنید، خودتان در منزل بپزید و غذا و لذت جدیدی سر سفره تان بیاورید. پس، با مواد اولیه و طرز تهیه دنده پلو ایلام آشنا شوید.
مواد لازم برای دنده پلو ایلام (مخصوص ۶ نفر):
دنده گوسفند: ۱ کیلوگرم
برنج آبکش: ۶ پیمانه
پیازداغ: ۳ قاشق سوپ خوری
ادویه جات (نمک، فلفل، زردچوبه): به مقدار لازم
دارچین: ۱ قاشق سوپ خوری
زیره پلویی ساییده یا آسیاب شده: ۲ قاشق سوپ خوری
طرز تهیه دنده پلو ایلام
یک قابلمه بردارید و روی اجاق گاز قرار دهید. مقداری روغن داخل قابلمه بریزید و سپس کمی زردچوبه اضافه کنید. اجازه دهید روغن داغ شده و بجوشد.
دنده های گوسفند را با نمک و فلفل خوب مزه دار کنید.
دنده های گوسفند را بردارید و از قسمتی که دارای چربی هستند، داخل قابلمه قرار داده و کف قابلمه بچینید.
از قبل به مقدار دلخواه که به اندازه ۶ نفر باشد، برنج آبکش شده پخته و آماده کنید. در این مرحله برنج از قبل آبکش شده را روی دنده ها ریخته و لایه به لایه لای برنج ها پیازداغ، دارچین و زیره می ریزید. این گونه عطر و طعم غذا عالی خواهد شد و تمام غذا را خوشمزه و خوش طعم خواهد کرد.
پس از آن که برنج و پیازداغ، دارچین و زیره را لایه به لایه روی دنده های گوسفند ریختید، دم کنی را به روی دهانه قابلمه گذاشته و در قابلمه را می گذاریم.
توجه داشته باشید که حرارت اجاق گاز در طول پخت و پز باید ملایم باشد. زیرا قرار است غذا تا دو ساعت با حرارت ملایم آرام بپزد. این گونه دنده های گوسفند به خوبی می پزند.
پس از ۲ ساعت، دنده پلو ایلام آماده است. می توانید برای سرو قابلمه را روی دیس گرد برگردانید تا ته دیگ های دنده روی برنج قرار گیرند.
و این که می توانید ابتدا برنج ها را به آرامی (طوری که پیازداغ های لا به لایش به هم نریزند) داخل دیس بکشید، و با سلیقه دنده ها را روی برنج بچینید. برای تزئین روی دنده پلو ایلام می توانید از ترکیب پیازداغ و دارچین، خلال پسته و خلال بادام استفاده کنید.
نکته: در صورتی که بخواهید دستکارهایی روی این غذا انجام دهید، می توانید مقداری سس روغن و رب گوجه فرنگی آماده کنید و موقع سرو به مقدار خیلی کم روی دنده های گوسفند بریزید.
اما لازم به ذکر است که بدانید در دنده پلو ایلام چنین روشی وجود نداشته و طبق رسپی که در اختیارتان قرار داده شد، تهیه و آماده می گردد. استفاده از سس کاملا بسته به سلیقه و ذائقه شما دارد.
امیدواریم دنده پلو ایلام را در منزل برای خانواده تان بپزید و طعم و لذت جدیدی را وارد آشپزخانه تان کنید. امتحان این غذای خوشمزه و محلی استان ایلام بسیار دلپذیر خواهد بود. امیدواریم که از قاشق به قاشق آن بسیار لذت ببرید و گوارای وجودتان باشد. نوش جان!
مطالب مرتبط: طرز تهیه بابایاری ایلام