طرز تهیه دونات خانگی

ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

آشنایی کامل با طرز تهیه دونات خانگی

دونات یکی از خوشمزه ترین، محبوب ترین و خوشگل ترین شیرینی جات دنیا است. درواقع دونات همان کلوچه ای است که با آن آشنا هستیم، اما کمی زرق و برق دار تر و مدرن تر. این کلوچه خوشمزه که وسط آن خالی است و روی آن با انواع تزئینات رنگارنگ آراسته می شود، از شیرینی جات سبک و کم شیرین است که می توان برای دورهمی دوستانه و یا کنار چایی عصرانه ساعت ۵ تهیه و نوش جان کرد. مطمئنا برایتان پیش آمده که در ویترین برخی قنادی ها چشمتان به دونات های رنگارنگ بخورد و برای خریدنشان وسوسه شوید. اما به دلیل ترس از کالری زیاد و چاق شدن، از خریدن منصرف شوید. باید بگوییم که دونات ها با این که در دسته کلوچه و شیرینی جات قرار دارند، اما آن قدرها هم که فکر می کنید بی رحم و چاق کننده نیستند. پس اگر هوس دونات کردید، نیازی نیست به قنادی ها مراجعه کرده و دنبال شان بگردید که شاید گیرتان بیاید. از آن جایی که کودک و بزرگ عاشق دونات هستند، خودتان آستین ها را بالا بزنید و با این رسپی که در اختیارتان می گذاریم، به آسان ترین شکل ممکن برای خود و خانواده تان دونات های رنگی رنگی و خوشمزه بپزید و همه را شگفت زده کنید، حتی خودتان را! مطمئن باشید این دونات خانگی چندین برابر خوشمزه تر و سالم تر از دونات هایی است که در فروشگاه ها می بینید. در ادامه با طرز تهیه دونات خانگی با سیتی پدیا همراه باشید.

مواد لازم برای دونات خانگی:

آرد: ۲٫۵ پیمانه

شیر: ۱ پیمانه

تخم مرغ: ۱ عدد

خمیر مایه: ۱٫۵ قاشق غذاخوری

شکر: دو سوم پیمانه

کره: ۱۰۰ گرم

نمک: یک سوم قاشق چای خوری

وانیل: به مقدار لازم

طرز تهیه دونات خانگی

آشنایی با طرز تهیه دونات خانگی

طرز تهیه دونات خانگی

*اول از هر چیزی، شیر، کره و تخم مرغ را از یخچال در می آوریم تا به دمای محیط برسند.

  1. شیر را روی اجاق می گذاریم (۴۰-۴۵ درجه) تا کمی ولرم شود. مواظب باشید شیر نجوشد. سپس، آن را داخل ظرف مناسب می ریزیم و یک قاشق شکر در آن ریخته و حل می کنیم. خمیرمایه را نیز به مواد اضافه می کنیم و هم می زنیم. برای آن که خمیرمایه بهتر و سریع تر عمل بیاید، روی ظرف درپوش گذاشته و آن را می پوشانیم. اجازه می دهیم مواد ۱۰ دقیقه بماند و کف کند.
  2. در ظرفی دیگر تخم مرغ، وانیل، شکر، نمک و کره را می ریزیم، و با همزن دستی مواد را هم می زنیم. زمانی که موادمان یک دست شد، شیر و خمیرمایه را اضافه می کنیم.
  3. حال، آرد را که الک کرده ایم، آرام آرام به موادمان اضافه می کنیم و شروع می کنیم مواد را ورز می دهیم. اگر احساس کنیم مواد خیلی به دستمان می چسبد، کمی آرد اضافه می کنیم. باید توجه داشت که استفاده از آرد زیاد، خمیر را سفت می کند که نتیجه اش باب میلمان نخواهد بود. خمیر را به مدت ۱۵ دقیقه خوب ورز می دهیم، تا حدی که خمیر صاف صاف باشد و هنگامی که خمیر را با دستمان باز می کنیم، نازک باشد و خمیر از هم جدا نشود. پس، ورز دادن خمیر بسیار مهم است.
  4. وقتی خمیر یک دست شد، آن را داخل کاسه ای که چربش کرده ایم، می گذاریم و روی ظرف را سلفون کشیده و خوب می پوشانیم. اجازه می دهیم خمیر در محیط آشپزخانه به مدت یک یا یک ساعت و نیم استراحت کند و حجمش دو برابر شود.
  5. یک سینی مناسب را آرد می پاشیم و خمیرمان را به چونه های ۴۰ گرمی تقسیم می کنیم. چونه ها را با فاصله از هم روی سینی می چینیم و رویشان را با پارچه می پوشانیم. می گذاریم ۴۵ دقیقه استراحت کنند و حجمشان زیاد شود.
  6. چونه ها را با دست گرد می کنیم و روی سینی می گذاریم. وسطش را با قالب دایره کوچک و یا درب بطری نوشابه برش می دهیم و خالی می کنیم.
  7. حال، در یک تابه ی گود یا یک قابلمه کوچک گود مقداری روغن مایع سرخ کردنی می ریزیم. روغن باید به اندازه ای باشد که دونات در آن شناور باشد. هر دو طرف دونات ها را در روغن خوب سرخ می کنیم. حرارت اجاق را خیلی زیاد نمی کنیم تا دونات ها خوب مغزپخت بشوند.
  8. پس از سرخ کردن دونات ها، آن ها را روی دستمال کاغذی حوله ای قرار می دهیم تا چربی شان خوب گرفته شود.
  9. وقتی همه دونات ها را سرخ کردیم، نوبت به تزئین کردنشان می رسد. اگر زیاد اهل تزئین نیستید، می توانید روی دونات ها را بلافاصله بعد از سرخ شدن که داغ هستند، داخل شکر بغلتانید. اما اگر می خواهید دونات های رنگی رنگی و زیبا داشته باشد، می توانید شکلات قهوه ای، شکلات های رنگی قنادی با طعم های توت فرنگی، آلبالو، انبه و … تهیه کرده و به روش بن ماری (حرارت غیر مستقیم) ذوب کنید. روی دونات ها را با شکلات های ذوب شده و چیپس های شکلاتی رنگی و ترافل ها تزئین کنید.

دونات های شما آماده هستند. نوش جان!

مطالب مرتبط: طرز تهیه نان شیرمال



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران