کانال تلگرام

دانلود کتاب آمازون

دیزی سنگی خراسان رضوی+طرز تهیه

  • دیزی سنگی خراسان رضوی+طرز تهیه
  • دیزی سنگی خراسان رضوی+طرز تهیه
ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

آبگوشت یا دیزی یکی از غذاهای قدیمی است که در مشهد طرفداران بسیاری دارد و از گوشت، حبوبات، گوجه فرنگی وسیب زمینی تهیه می شود. اما دیزی مشهد با شهرهای دیگر متفاوت است و در ظرف های خاصی از جنس سنگ طبخ می شود و به همین دلیل به آن دیزی سنگی گفته می شود.

دلیل پخت دیزی در این نوع ظروف به حدیثی از حضرت رضا (ع) برمی گردد.

این غذا با نان سنگک، پیاز و ترشی سرو می شود و از غذاهای اصلی در رستوران های ییلاقی و سنتی مشهد است.

 

طرز تهیه دیزی سنگی:

 

مواد لازم برای تهیه دیزی سنگی:

گوشت گوسفندی با استخوان: ۱ کیلو

دنبه: ۳۰۰ گرم

نخود (یا لپه): یک فنجان سرخالی

پیاز متوسط: یک عدد

مغز لیمو عمانی: یک قاشق سوپخوری

آب گوجه فرنگی: یک فنجان

رب گوجه فرنگی: یک قاشق

سیب زمینی: ۵ عدد

نمک و فلفل: به مقدار لازم

 

طرز تهیه:

گوشت و دنبه را پس از شستن ۱۰ قسمت کرده و آن را سرخ کنید تا طلایی شود. پیاز را در روغن سرخ نمایید و نخود (لپه) را که از شب قبل خیس کرده اید را به پیاز اضافه کرده و آن را هم کمی تفت دهید. گوشت سرخ شده را با ۴ لیوان آب، زردچوبه، لپه و پیاز داغ با شعله ملایم بپزید. سپس مغز لیمو عمانی را به آبگوشت اضافه کنید. در اواخر طبخ ۵ تا ۶ عدد سیب زمینى را پوست گرفته و با کمى نمک، فلفل و زردچوبه به غذا اضافه کنید. بعد هم آب گوجه فرنگی و رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید و در آخر آبگوشت را با نان سنگک، پیاز، دوغ و سبزی خوردن میل کنید.

 

نکته:

برخی از افراد از مقداری لوبیا سفید هم در آن استفاده می کنند.و مقدار کمی سیر نیز به آن اضافه می کنند.


4 به این مطلب امتیاز دهید

عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران

  • مهدی در ۲۶ آبان ۱۳۹۶

    عالییییییییییییییییییییییییییییییییی