مواد لازم و طرز تهیه رشته پلو قیصی آذربایجان
خطه آذربایجان به دلایل بسیاری زبانزد است. از آب و هوای خنک تابستانی و طبیعت ارسباران که گردشگران را در ایام گرم سال به سمت خود جذب میکند گرفته تا افراد مشهوری که جزو افتخار آفرینان این کشور بوده و هستند. غذاهای آذربایجان نیز از جمله مواردی است که باعث محبوبیت این خطه آذری زبان شده است. خوراک و غذاهای سنتی آذربایجان به قدری متنوعاند که گویا برای هر ذائقه و سیقهای غذایی خاص و متفاوت دارند. تنوعی که آذریها در غذاهای سنتی خود دارند نشان از اهمیت، ذوق، حوصله و دقتی دارد که بانوان این خطه برای تهیه غذایی مطبوع و دلچسپ برای خانواده و مهمانان خود به خرج میدهند. رشته پلو قیصی از جمله غذاهای سنتی آذربایجان است که نه تنها میان آذریها بلکه در سایر نقاط ایران نیز طرفداران خاص خود را دارد. ادامه این مطلب را همراه ما باشید تا با طرز تهیه رشته پلو قیصی آذربایجان آشنا شوید.
مواد لازم برای تهیه رشته پلو قیصی آذربایجان
رشته پلو قیصی آذربایجان غذای سنتی آذربایجان شرقی و غربی است که پر از مواد مقوی و خوشمزه است. تهیه رشته پلو قیصی حدود ۱ ساعت زمان خواهد برد اما ارزش زمان سپری شده را خواهد داشت. رشته پلو قیصی به سه روش مختلف تهیه میشود که تنها تفاوت این سه روش استفاده از شکر و گوشت است. آنچه که در دستور صلی رشته پلو قیصی آذربایجان وجود دارد، در این مطلب آورده شده است. برای تهیه رشته پلو قیصی آذربایجان برای ۳ تا ۴ نفر نیاز به ۲ پیمانه برنج، ۱ پیمانه رشته پلوئی، ۱۰۰ گرم قیصی، ۱ قاشق چایخوری زعفران دم کرده، ۲ قاشق غذاخوری پیازداغ( پازها را خیلی تفت ندهید تا رنگ طلایی به خود بگیرند)، ۱۰۰ گرم برگ زردآلو، ۱قاشق شکر، مقداری زردچوبه، فلفل و نمک خواهید داشت.
طرز تهیه رشته پلو قیصی آذربایجان

رشته پلو قیصی آذربایجان
اولین قدم در تهیه رشته پلو با برنج آغاز میشود. ابتدا باید برنج را شسته و بگذارید حدود ۳ ساعت خیس بخورد. قابلمهای را برداشته، پر از آب کرده و بگذارید بجوشد. پس از اینکه آب به جوش آمد، برنج را در قابلمه بریزید. برنج که به حد آبکش شدن رسید، رشته پلوئی را به آن اضافه کرده و کمی هم بزنید. سپس اجازه دهید رشتهها همراه برنج کمی بجوشند. چند جوش که زد، برنج و رشتهها را آبکش کنید. تابهای در سایز متوسط را برداشته و برگه زردآلو و قیصی را به همراه کمی زعفران، زردچوبه، فلفل، شکر و پیاز داغ را مخلوط کرده و در تابه بریزید. تابه را روی حرارت ملایم گذاشته و مواد را کمی تفت دهید. به یاد داشته باشید که برگه زردآو و قیصی از قبل باید نیم ساعت در آب گرم خیس خورده باشند. قابلمه مورد نظرتان را بردارید و کف آن را ته دیگ دلخواه و مورد علاقهتان را بگذارید. سپس کمی برنج روی ته دیگ بریزید؛ طوری که روی ته دیگ را یک لایه برنج گرفته باشد. روی برنج را یک لایه از مواد تفت داده شده( ترکیب برگ زردآلو و قیصی و پیازداغ) بریزید. سپس دوباره یک لایه برنج و یک لایه مواد بریزید و به همین صورت تا پایان ادامه دهید. درنهایت کمی از کره و زعفران آب گرفته را باهم مخلوط کنید و روی برنج بدهید. حالا درب قابلمه را بگذارید تا برنجتان خوب دم بکشد. اگر خواستد میتوانید لا به لای برنجتان به جز مواد زردآلو و قیصی، از مرغ پخته و سرخ شده هم استفاده کنید. بعد از اینکه برنج دم کشید زیر گاز را خاموش کنید. ظرف مناسبی را بردارید و رشته پلو را در آن بریزید. روی غذا رامیتوانید با برگ قیصی، دارچین، خلال پسته و فیله مرغ تزیین کنید. رشته پلو قیصی آذربایجان شما حاضر و آماده سرو است. نوش جان.
مطالب مرتبط: نان اسکو آذربایجان شرقی، طرز تهیه نان اهری آذربایجان