ریزه کوفته آذربایجان
آذربایجان مجموعه کاملی است از هرآن چیزی که یک گردشگر نیاز دارد. از تاریخ و طبیعت گرفته تا سوغات و خوراکیها. غذهای آذربایجانی نیز از این تنوع بینصیب نمانده اند. آذربایجانیها هم غذاهای بسیار ساده دارند که با یک تکه نان و پنیر درست میشود و هم غذاهایی بسیار مجلسی که پر از گوشت است. زبانزد این غذاها شاید کوفته تبریزی باشد که ترکیب بسیار خوشمزه آن نشان از هوش بالا و ذوق سرآشپزان قدیم این دیار دارد. ریزه کوفته آذربایجان از جمله انواع کوفته آذربایجانی است که طعم لذیذش بسیاری از افراد را وسوسه کرده تا به دنبال دستور تهیه این خوراک خوشمزه باشند. اگر شما نیز به دنبال طرز تهیه این خوراک هستید، ادامه این مطلب را با ما باشید.
مواد لازم ریزه کوفته آذربایجان
ریزه کوفته خوراکی در منطقه آذربایجان است. آذریها ریزه کوفته را معمولا همراه با شور یا ترشی میل میکنند. برای تهیه این خوراک خوشمزه به تعداد ۶ نفر به مواد ذیل نیاز خواهید داشت: ۲۵۰ گرم گوشت چرخ کرده، ۲۰۰ گرم لوبیا چیتی، ۱ کیلو هویج، ۲ عدد پیاز متوسط، نصف پیمانه( ۵۰ گرم) برنج، یک عدد تخم مرغ، نصف پیمانه روغن مایع، نصف قاشق چایخوری زردچوبه، ۲ قاشق سوپخوری رب گوجه فرنگی، نصف پیمانه آبغوره یا آب نارنج، کمی نمک.
طرز تهیه ریزه کوفته آذربایجان

ریزه کوفته آذربایجان
قبل از انجام هرکاری باید ابتدا لوبیاها را در کاسهای ریخته و بشویید. پس از اینکه لوبیاها را شستید، آنها را در کاسهای ریخته و کاسه از آب سرد پر کنید. ۵ تا ۶ ساعت زمان بدهید تا لوبیاها در آب سرد خوب خیس بخورند. بعد از اینکه لوبیاها خیس خوردند، قابلمهای را برداشته لوبیاها را در آن ریخته و روی شعله قرار دهید تا بپزند. حدود یک تا یک ساعت و نیم پخت لوبیا زمان خواهد برد. البته این زمان کاملا بستگی به جنس لوبیا دارد. بعضی از لوبیاها دیرپز و بعضی دیگر زودپز هستند. پس از اینکه لوبیاها پخته شدند، آنها را آبکش کرده و کنار بگذارید( اگر برای پخت لوبیا آب را ک بریزید، آب به خورد لوبیا رفته و دیگر نیازی به آبکش کردن نخواهید داشت). برنج را بشویید و در ظرفی پر از آب بریزید تا یک ساعت خیس بخورد. یکی از پیازها را بردارید و پوست بکنید و سپس شسته و به صورت خلالی برش زده و خرد کنید. حال یک تابه گود در سایز متوسط را بردارید. کمی روغن درون تابه بریزید و پیاز خرده شدهتان را در روغن تفت دهید. حال هویجها را برداشته پوست بکنید و مانند پیازها به صورت خلالی خردشان کنید. پس از اینکه هویجها را خرد کردید، تابه دیگری را برداشته و کمی روغن ریخته و هویجها را در آن تفت داده و سرخ کنید( بهتر است موقع سرخ کردن هویج، درب تابه را نگذارید تا هویج تردی خود را حفظ کند). ظرفی متناسب با اندازه گوشت برداشته و گوشت را درون آن بریزید. یکی دیگر از پیازها را برداشته و رنده کنید. پیاز رنده شده را به گوشت اضافه کنید. گوشت و پیاز را با دست خوب ورز دهید تا خوب مخلوط شوند. حین مخلوط کردن گوشت و پیاز، نمک، فلفل، زردچوبه و برنج را بعلاوه یک چهارم پیمانه آب به گوشت اضافه کرده و مخلوط کنید. در نهایت تخم مرغ را به این مخلوط اضافه کرده و مجددا مواد را با یکدیگر مخلوط کرده و کنار بگذارید. در همان تابهای که پیازها را تفت داده بودید، رب گوجه فرنگی بریزید و زیر تابه را هم روشن کرده و کمی تفت دهید. رب گوجه فرنگی علاوه بر طعم، رنگ خوبی را به غذا نیز میدهد. یک چهارم پیمانه آب به تابه اضافه کنید و بگذارید یکی دو جوش بزند. کمی که جوشید، مقداری از گوشت را بردارید و با دست آن را به شکل گلولهای کوچک در اندازه یک گردو در بیاورید. حال آن را داخل تابه بیاندازید. این کار را به اندازهای تکرار کنید تا موادتان تمام شود. حال هویج و لوبیا را که سرخ و پخته شدهاند به تابه اضافه کنید و اجازه دهید تا بپزد. بعد از اینکه نیم ساعت گذشت، آبغوره یا آب نارنج به تابه اضافه کنید و اجازه دهید تا غذا خوب جا بیافتد. خوراک شما آماده سرو است. نوش جان.
مطالب مرتبط: طرز تهیه آش کلم برگ تبریز، رشته پلو قیصی آذربایجان