طرز تهیه زرشک پلو با مرغ

ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

آشنایی با طرز تهیه زرشک پلو با مرغ

زرشک پلو با مرغ، غذای اصیل و درجه یک مهمانی های ایرانی، غذایی بسیار خوشمزه، خوش عطر و طعم و غنی است که هر کدبانوی ایرانی باید با طرز تهیه آن آشنا باشد و سفره خانواده را با پختن این غذای باکلاس ایرانی رنگین و مزین نماید. ما در این مطلب قصد داریم تا طرز تهیه زرشک پلو با مرغ را برای علاقمندان به آشپزی به طور کامل توضیح دهیم.

مواد لازم برای زرشک پلو با مرغ:

برنج: ۴ پیمانه

مرغ: ۴ تکه

زرشک: ۱ پیمانه

پیاز خرد شده نگینی: ۱ عدد

زردچوبه: ۱ قاشق مرباخوری

زعفران دم کرده غلیظ: ۴ قاشق غذاخوری

گلاب: ۱ قاشق غذاخوری

رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری

آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری

خلال پسته: ۱۰۰ گرم

کره: ۵۰ گرم

شکر: ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری

نمک: ۱ قاشق چای خوری

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ

معرفی طرز تهیه زرشک پلو با مرغ

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ

ابتدا، مرغ خرد شده را همراه با پیاز نگینی و نمک و زردچوبه در دو قاشق غذاخوری روغن با حرارت متوسط به مدت ۲۰ دقیقه تفت می دهیم. پس از آن که مرغ ها داخل قابلمه مزه دار شدند، حدود ۴ لیوان آب به آن ها اضافه می کنیم. فقط باید دقت کنیم که آب روی سطح مرغ ها را نپوشاند. گرچه این کار ذائقه ای است و آب کم باعث غلظت سس مرغ می شود. پس از آن که مرغ ها به مدت پانزده دقیقه تفت خوردند، نیمی از مرحله پختمان انجام می شود و منتظر می مانیم آب داخل قابلمه به اندازه دو لیوان باقی بماند.

وقتی مرغ ها کامل پختند (با چنگال پخت مرغ ها را کنترل می کنیم)، سراغ طعم دار کردن مرغ ها می رویم. در یک ماهیتابه جداگانه یک قاشق غذاخوری روغن می ریزیم و رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و خوب تفت می دهیم تا رنگ رب باز شده و بوی خامی اش گرفته شود. سپس، آبلیمو، گلاب و یک قاشق از ۴ قاشق زعفران دم کرده را به آن اضافه می کنیم.

پس از آن که مواد آماده شد، به مرغ های پخته شده اضافه کرده و مرغ ها را خوب زیر و رو می کنیم تا مواد قشنگ به خورد مرغ ها بروند و تمام قسمت های مرغ ها به سس آماده شده آغشته شوند. حرارت اجاق را کاملا ملایم می کنیم و می گذاریم مرغ ها طعم دار شده به مدت ۱۰ دقیقه بپزند و جا بیفتند.

در این مدت زمان، یک تابه جداگانه برمی داریم و ۱ قاشق کره را همراه ۱ قاشق روغن داخل تابه می ریزیم. سپس زرشک های پاک شده، ۱ قاشق غذاخوری گلاب، ۱ قاشق غذاخوری زعفران و شکر را به آن اضافه می کنیم. همه مواد را خوب تفت می دهیم.

۴ پیمانه برنج را که آبکش و دم کرده ایم، یک کفگیر از آن را به زعفران دم کرده آغشته کرده و سپس به زرشک های تفت داده شده اضافه می کنیم. بعد از آن خلال پسته را می ریزیم.

در نهایت که مرغ ها پختند و آماده شدند، ابتدا برنج دم کرده را داخل دیس مورد نظر می کشیم، سپس مخلوط برنج زعفرانی و زرشک و خلال پسته را روی برنج دم کشیده می ریزیم و مرغ های طعم دار شده خوشمزه را با سلیقه خود روی برنج می چینیم. در تزئین روی زرشک پلو می توانید از پیازداغ مجلسی نیز استفاده کنید.

نکاتی درباره خوش رنگ ماندن زرشک پلو با مرغ:

  • برای آن که زرشک ها خوش رنگ بمانند و به غذا رنگ پس ندهند، موقع تفت دادن زرشک ها با شکر، به محض آب شدن دانه های شکر باید حرارت را خاموش کنیم.
  • توجه داشته باشید، خلال پسته نباید روی حرارت تفت داده شود. زیرا رنگ اصلی اش را از دست می دهد.
  • در تهیه زرشک پلو، سعی کنید قبل از طبخ غذا تکه های مرغ را سرخ کرده و بعد از طلایی شدنشان آب، ادویه و پیاز به آن ها اضافه کنید. اینگونه طعم زرشک پلو عالی خواهد شد.
  • در پختن مرغ از پیازهای درسته یعنی ۲ تا ۳ عدد پیاز ریز استفاده کنید.
  • بوقلمون، می تواند جایگزین مرغ در این غذا باشد.
  • از قرار دادن طولانی مدت زعفران به روی حرارت خودداری کنید. زیرا عطر و بوی آن خواهد پرید.
  • آب مرغ در این غذا باید غلیظ باشد و در کاسه ای جداگانه همراه مرغ سرو گردد.
  • در زمان تفت دادن زرشک، شکر را روی آن بپاشید و زرشک را در حرارت بسیار ملایم تفت دهید. زیرا در حرارت بالا سریعا می سوزد.
  • مدت زمان لازم برای پخت زرشک پلو با مرغ برای ۵ نفر ۲ ساعت است.

مطالب مرتبط: مرغ ترش مازندران ، ته چین مرغ و بادمجان شیرازی



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران