ساطری پلو خراسان
شکم گردی امروزه قسمت جذابی از گردشگری به مناطق مختلف است. اما برخی اوقات غذاهای محلی ناشناختهاند و یا جای مناسبی نیست که غذای محلی سرو کند. در نتیجه شکمگردی چندان موفق پیش نخواهد رفت. اما میتوان با فراهم کردن مواد اولیه به کشف طعم غذاهای سنتی دیگر شهرها و استانها رفت. خراسان استانی پر از جاذبههای مذهبی و گردشگری فراوانی است که سفر به این استان رابه سفر زیارتی- سیاحتی بسیار جذابی تبدیل میکند. خراسان نه تنها در جاذبهها از تنوع فروانی برخوردار است بلکه در غذاهای سنتی نیز تنوع خوبی دارد. یکی از خوشمزهترین غذاهای این استان که حتما باید برای یک بار هم که شده طعم آن را چشید ساطری پلو خراسان است. ساطری پلو این غذای دیار خراسان طعم متفاوت و خوبی دارد که مزهاش را تا مدتها فراموش نخواهید کرد. اگر سفری به دیار خراسان داشته اما فرصت نوش جان کردن غذاهای محلی این دیار را نداشتهاید، غم به دل خود راه ندهید زیرا ما در ادامه این مطلب طرز تهیه ساطری پلو خراسان را به شما آموزش خواهیم داد. همراه ما باشید.
ساطری پلو خراسان
ساطری پلو از غذاهای محلی بسیار خوشمزه و لذیذ خراسان است که بین خراسانیها از محبوبیت فراوانی برخوردار است. حدود ۳۰ دقیقه برای آماده سازی مواد اولیه آن زمان لازم است. برای پخت آن باید مدت زمانی ۱ ساعته را در نظر بگیرید. این غذای خوشمزه را علاوه بر وعده غذایی در ایام ماه مبارک رمضان به عنوان سحری یا افطار نیزمیتوانید میل کنید.
مواد لازم
برای تهیه ساطری پلو برای چهار نفر به ۲۰۰ گرم گوشت چرخ کرده، یک عدد پیاز متوسط، سه پیمانه برنج، نیم کیلو هویج، یک دوم پیمانه زعفران( زعفران آب کرده)، یک پیمانه کشمش پلویی و مقداری روغن احتیاج است.
طرز تهیه ساطری پلو خراسان
قبل از دست به کار شدن، ابتدا برنج را شسته و در ظرفی پر آب بریزید اجازه دهید تا چند ساعتی در آب و نمک خیس بخورد. یک عدد پیاز برداشته و رنده کنید. گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده مخلوط کرده و سپس گوشت را به شکل کوفته ریزههایی کوچک در بیاورید. تابه ای برداشته کمی روغن در آن ریخته و کوفته ریزهها را در آن سرخ کنید. حال هویجها را برداشته و به صورت خلالی خردشان کنید. تابهای را برداشته کمی روغن درآن ریخته و هویجها را در آن تفت دهید. کشمشها را برداشته و خوب بشویید سپس در سبدی بریزید تا آب اضافیاش گرفته شود و بعد تابهای برداشته و کشمشها را در روغن تفت دهید. حال تمامی موادی را که تفت دادهاید با هم در ظرفی ریخته و مخلوط کنید( میتوانید مقدار کمی از هر مواد را کنار بگذارید تا در انتها برنج را با آن تزیین کنید). نصف زعفران را به این مواد اضافه کرده و کمی هم بزنید. قابلمهای را برداشته و پر آب کنید. برنج را در قابلمه بریزید تا نیم پز شود و سپس آن را آبکشی کنید. ته قابلمه را با لایهای از برنج آبکش شده بپوشانید. روی برنج کمی از موادی که آماده کردهاید( مواد تفت داده شده که باهم مخلوط کردهاید) را بریزید سپس روی آن را مجددا با لایهای از برنج بپوشانید. همین طور لایهای از مواد و لایهای از برنج را بریزید. این کار را آنقدر ادامه دهید تا هم برنج و هم موادتان تمام شود. پس از این که موادتان تمام شد، روی لایه آخر را که برنج است کمی زعفران بریزید. حال قابلمه را روی حرارت کم بگذارید تا برنج دم بکشد. پس از اینکه برنج دم کشید آن را در ظرفی دلخواه بریزید. پس از اینکه برنج را کشیدید، روی آن چند قاشق روغن داغ شده بریزید. ساطری پلوی شما آماده سرو است. نوش جان.
مطالب مرتبط: دیزی سنگی خراسان رضوی