طرز تهیه سمبوسه سیب زمینی

ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

آشنایی با طرز تهیه سمبوسه سیب زمینی

یکی از غذاهای بسیار خوشمزه که امروزه در سفره های ایرانی جایگاه خاصی دارد، سمبوسه سیب زمینی است. مطمئنا، این غذای خوشمزه جنوبی را در مهمانی ها هم دیده اید که به عنوان پیش غذا سرو می شود. تهیه سمبوسه سیب زمینی تقلای زیادی نمی طلبد و بسیار ساده است. اگر برخی نکات و فوت و فن های مخصوص پخت آن را رعایت کنید، یک نتیجه عالی به دست خواهید آورد. ما در این قسمت طرز تهیه و تمامی نکات مهم طرز تهیه سمبوسه سیب زمینی را در اختیارتان قرار می دهیم تا شما را در پختن سمبوسه ترد، خوشمزه و متفاوت یاری کنیم.

این غذا مناسب تهیه برای ۴ تا ۵ نفر است.

مواد لازم برای طرز تهیه سمبوسه سیب زمینی خوشمزه

سیب زمینی: ۳ عدد متوسط

پیاز: ۲ عدد متوسط

پیازچه جوان: ۵ تا ۶ ساقه

گیشنیز ساطوری خرد شده: ۲ قاشق غذاخوری

جعفری ساطوری خرد شده: ۲ قاشق غذاخوری

زردچوبه: یک چهارم قاشق چایخوری

نمک و فلفل: به میزان لازم

روغن مایع سرخ کردنی: ۲۵۰ میلی لیتر (۱ پیمانه)

نان لواش: ۴ عدد

طرز تهیه سمبوسه سیب زمینی

طرز تهیه سمبوسه سیب زمینی

سمبوسه سیب زمینی

ابتدا ۳ عدد سیب زمینی را خوب بشویید و پوست بکنید. سپس آن ها را به شکل نگینی خرد کرده و آبپز کنید. همچنین، می توانید در صورت تمیز شست و شو دادن سیب زمینی ها، آن ها را با پوست داخل قابلمه همراه مقداری آب بگذارید تا بپزند.

برای آن که سیب زمینی ها در حین پخت و آبپز شدن طعم لذیذتری بگیرند، مقدری روغن و نمک داخل آب قابلمه بریزید. این گونه اگر سیب زمینی ها هنگام پختن شکافته شوند و آب داخلشان برود، به جای گرفتن طعم آب، طعم خوش به خود می گیرند.

در این فاصله که سیب زمینی ها داخل قابلمه در حال آب پز شدن هستند، ۲ عدد پیاز را پوست بکنید و خرد کنید. سپس، در ماهیتابه سرخشان کنید. دقت کنید که حین سرخ شدن خیلی خشک نشوند. پس از آن که مغز پیازها پخت و خامی شان گرفته شد، برای خوش رنگ و طلایی شدن پیازها در آخر تفت زردچوبه را اضافه می کنیم.

با یک چنگال پخته شدن سیب زمینی ها را کنترل کنید. پس از آن که سیب زمینی ها کاملا پخته و سرد شدند، آن ها را با رنده درشت رنده کنید. همچنین می توانید به جای رنده کردن، به شکل نگینی  خردشان کنید.

پیازچه ها را نیز از قبل بشویید و خرد کنید. پیازچه ها را می توانید هم در داخل سمبوسه و هم به عنوان تزئین در کنار آن استفاده کنید. کاملا به ذائقه خودتان بستگی دارد.

سیب زمینی ها، پیازها، سبزی های خرد شده معطر را همراه کمی نمک، فلفل و زردچوبه  با هم خوب مخلوط کنید. توجه داشته باشید که هنگام پخت سیب زمینی هم نمک اضافه کرده بودید. پس در این قسمت نمک را با احتیاط اضافه کنید تا موادتان شور نشود.

پس از آماده کردن مواد داخل سمبوسه، نوبت نان لواش ها است تا آماده شوند. برای داشتن سمبوسه های بزرگ نان لواش ها را به صورت طولی و برای داشتن سمبوسه های کوچک به صورت عرضی برش بزنید.

برای پیچیدن سمبوسه، مقداری از مواد را برداشته و در یک قسمت از ابتدای نان قرار می دهیم، سپس نان را به شکل مثلث می پیچیم تا تمام اضلاع آن پوشانده و بسته شوند. در صورتی که لبه های نان کمی خشک باشد، می توانید با استفاده از آب کمی مرطوب کنید تا نان هنگام پیچیدن نشکند وخرد نشود.

پس از آن که تمامی سمبوسه ها را پیچیدید، داخل ظرفی روغن سرخ کردنی بریزید، به اندازه ای که نیم سانت از سطح ظرف را پر کرده باشد. پس از آن که روغن کمی داغ شد، سمبوسه ها را داخل روغن بذارید تا سرخ شوند.  فقط دقت کنید که برای جلوگیری از باز شدن سمبوسه ها آن ها را از قسمتی که پیچیده اید داخل روغن قرار دهید. پس از سرخ شدن سمبوسه ها طرف دیگرشان را هم سرخ کنید.

برای آن که سمبوسه هایتان خیلی چرب نباشند، یک صافی بزرگ استیل روی بشقاب بگذارید و سمبوسه ها را پس از سرخ شدن روی آن بچینید، تا روغن اضافی آن ها گرفته شود. می توانید روی صافی دستمال کاغذی های ضخیم آشپزخانه نیز قرار دهید تا چربی سمبوسه کاملا گرفته شود.

فوت و فن های مهم برای خوشمزه تر شدن سمبوسه سیب زمینی:

  1. داخل سمبوسه سیب زمینی می توانید به دلخواه مواد غذایی گوشتی چون گوشت چرخ کرده و یا سوسیس خانگی نیز اضافه کنید. در صورت استفاده از گوشت چرخ کرده یا سوسیس داخل سمبوسه، دیگر از فلفل استفاده نکنید.
  2. برای اضافه کردن گوشت چرخ کرده به سمبوسه، آن را به همراه پیاز، پس از آن که کمی پیاز را تفت دادید، اضافه کنید.
  3. می توانید سیب زمینی های نگینی سرخ شده، له شده و یا آبپز شده به مواد سمبوسه اضافه کنید.
  4. اگر دوست دارید سمبوسه سالم تری تهیه کنید، به جای سرخ کردن می توانید داخل فر قرار دهید. اما برای این که روی سمبوسه ها خشک نشود و نسوزد، علاوه بر چرب کردن کف قالب، روی سمبوسه ها را نیز با کره آب شده کمی چرب کنید.
  5. اگر غذاهای تند دوست دارید، می توانید مقداری فلفل سبز خرد شده و یا پودر فلفل به مواد در حال تفت اضافه کنید، تا سمبوسه ترد و خوشمزه ای داشته باشید.
  6. چنان چه بخواهید، می توانید به جای استفاده از نان لواش خودتان با آب و آرد خمیر درست کنید و مواد را داخل خمیر قرار دهید.

۷٫خمیر یوفکا یا فیلو جزو بهترین جایگزین ها برای نان لواش هستند. زیرا روغن کمتری جذب کرده و سریع هم سرخ می شوند.

  1. برای ایجاد طعم خاص در سمبوسه می توانید از عطاری ها ادویه مخصوص سمبوسه را تهیه کنید.

۹٫ سمبوسه یک میان وعده کامل و سالم برای دانش آموزان و دانشجویان است.

مطالب مرتبط: بورک استان گلستان



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران