طرز تهیه سوپ گشنیز تبریز

ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

آشنایی با طرز تهیه سوپ گشنیز تبریز

گاهی فقط با خلاقیت و یا حتی تقلید از فرهنگ غذایی کشورهای غربی نمی توان سفره یا میز شایسته ای برای مهمانان چید. امروزه حتی در کشورهای خارجی نیز سعی دارند پیش غذاهایشان را از غذاهای سبک و محلی خودشان انتخاب کنند. به همین جهت در مطلب امروز طرز تهیه سوپ گشنیز تبریز یکی از پیش غذاهای خوشمزه تبریزی را آورده ایم. این سوپ جدا از اینکه به عنوان پیش غذای مجلسی سرو می شود و طعم فوق العاده ای دارد، برای سلامتی نیز بسیار مفید است.

مواد لازم برای تهیه سوپ گشنیز تبریز

جو پوست کنده: ۱۵۰ گرم

گشنیز: ۱۰۰ گرم

اشکنه یا آب مرغ: ۲ لیوان

سیر: ۳ حبه

ماست پرچرب (ترجیحا ماست کاله سون): ۱ عدد ۵۰۰ گرمی

هویج: ۲ عدد

سیب زمینی: ۱ عدد متوسط

فلفل سیاه: به مقدار لازم

فلفل قرمز: به مقدار لازم

نمک: به مقدار لازم

مراحل اولیه پخت سوپ گشنیز تبریز

برای پخت سریع و بهتر جو باید از چند ساعت قبل آن را در آب بخیسانیم. اگر عجله ندارید بهتر است تا آماده شدن جو، مقداری گوشت مرغ را با پیاز و ادویه بپزید و آب آن را برای سوپ جدا کنید. طعم و عطر این آش با گشنیزهای تر و تازه بسیار خوشمزه می شود، پس حتما گشنیز تر را با ساقه هایش خرد کنید و آب بکشید.

طرز تهیه سوپ گشنیز تبریز

جو را از آبکش بگذرانید و ۴ برابر مقدارش به آن آب اضافه کنید و روی شعله ملایم بگذارید تا بپزد. معمولا جو را با آب مرغ نیز می پزند ولی اگر وقت کافی برای آماده کردن آب مرغ نداشتید از عصاره مرغ استفاده کنید. در این مرحله هویج ها را به صورت نگینی خرد کرده و سیب زمینی را رنده کنید. وقتی جو به مرحله پخت نزدیک شد، هویج را اضافه کنید. کمی بعد سیب زمینی و سیر رنده شده را داخل سوپ اضافه کرده و نمک و فلفل بریزید. اگر از عصاره مرغ استفاده می کنید یا به آب مرغ نمک زده باشید، دیگر نیازی به افزودن نمک نیست.

بعد از این مرحله باید منتظر بمانید تا سوپ جا بیافتد و لعاب بیاندازد. اگر احساس کردید آب سوپ کم است، مقداری آب به آن اضافه کنید. فقط فراموش نکنید که بعد از به جوش آمدن باید با حرارت ملایم طبخ آن را ادامه دهید.

زمانی که هویج کاملا پخته شده و سوپ لعابدار شده باشد، نوبت اضافه کردن ماست رسیده است. قابلمه را از روی شعله بردارید، ماست را خوب بهم بزنید و در عین حال که کم کم به سوپ اضافه می کنید، سوپ را بهم بزنید تا ماست نبرد. بعد از افزودن ماست، دوباره سوپ را روی شعله بگذارید و تا به جوش آمدن آن را بهم بزنید.

درباره اضافه کردن گشینز باید گفت که بعضی ها در مرحله آخر و بعد از ماست گشنیز را اضافه می کنند و برخی از کدبانوهای تبریزی گشنیز را قبل از ماست، داخل سوپ می ریزند که طعم هر دوی آن ها خوشمزه می شود ولی اگر زمان زیادی از افزودن گشنیز گذشته باشد رنگ آن تیره تر می شود. بهتر است قبل از تغییر رنگ گشنیز، آن را از روی شعله بردارید.

نکات لازم برای طرز تهیه سوپ گشنیز تبریز

یکی از فوت های کوزه گری در پختن این سوپ مجلسی و خوشمزه استفاده از ماست خوش طعم و پرچرب است. یعنی اگر به جای ماست پرچرب از ماست کم چرب استفاده کنید، سوپ خوش طعمی نخواهید داشت. اگر ماست محلی پرچرب ندارید، ماست سون و ماست ویژه خزر یکی از بهترین گزینه هایی است که دارید.

اگر تمایلی به استفاده از جو پوست کنده نداشته باشید می توانید به جای آن جو پرک یا حتی برنج استفاده کنید ولی سوپ گشنیز معمولا با جو پوست کنده خوش طعم تر می شود.

تعداد عصاره مرغی که به جای آب مرغ استفاده می کنید، بستگی به مقدار سوپ دارد، برای هر ۴ نفر یک عدد عصاره کافیست ولی در نهایت مقدار آن سلیقه ای بوده و می توانید کم یا بیش تر بریزید.

مطالب مرتبط: آش گوجه سبز تبریزی، آش شیله عدس تبریز



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران