طرز تهیه سیرواویج گیلان

ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

آشنایی با طرز تهیه سیرواویج گیلان

سیروارویج، یکی از غذاهای خوشمزه محلی گیلان است و از برگ سیر در آن استفاده می شود. طعم و لذت این غذا بسیار متفاوت و لذیذ است و روش تهیه آن نیز آسان می باشد. گیلانی ها معمولا این خورشت را همراه برنج دودی، نارنج و زیتون پرورده صرف می کنند. می توان گفت خورشت سیرواویج یا سیرابیج از خورشت های معروف محلی گیلان می باشد که با توجه به محبوبیتش میان غذاهای گیلان شناسنامه گیلان شده است. ماده اصلی خورشت سیرواویج که در نامش هم وجود دارد، برگ سیر است. برگ سیر به مشابه خود سیر از خاصیت های مفید و سلامتی بالایی برخوردار است. برگ سیر به کنترل سطح کلسترول خون، بهبود گردش خون، پیشگیری از حمله قلبی و بالا رفتن فشار خون، کاهش قند خون، بهینه سازی جریان خون، افزایش گلبول های خون و پیشگیری از لخته شدن خون بسیار مفید است و کمک می کند. پس برای آن که از این ماده پر خاصیت به طرزی متفاوت و خوشمزه بهره مند شوید، طرز تهیه سیرواویج گیلان را یاد بگیرید و با تنوع بخشیدن به سفره منزلتان، سلامتی خانواده و عزیزانتان را هم بهبود ببخشید. همچنین، لازم به ذکر است در تهیه سیرواویج، گوشت به کار نمی رود و یک غذای کامل گیاهی و سالم است که وگان ها می توانند با خیال راحت آن را تهیه و نوش جان کنند.

این روش تهیه ارائه شده مناسب برای ۳ نفر است.

مواد لازم برای تهیه سیرواویج گیلانی:

برگ سیر (ساقه سیر): ۳ عدد ( به تعداد نفرات می توانید تهیه کنید)

تخم مرغ: ۳ عدد

روغن: به مقدار لازم

نمک، فلفل، زردچوبه: به مقدار لازم

طرز تهیه سیرواویج گیلان

معرفی طرز تهیه سیرواویج گیلان

طرز تهیه سیرواویج گیلان

می توانید به ازای هر نفر یک عدد برگ سیر تهیه کنید. ما در این رسپی ۳ عدد برگ سیر استفاده  می کنیم. ابتدا برگ های سیر را به صورت یکنواخت خرد می کنیم. برای حفظ زیبایی ظاهر خورشت سیرواویج سعی کنید برگ های سیر را در اندازه های یکسان خرد کنید.

سپس، برگ های خرد شده را می شوئیم و داخل آبکش می گذاریم تا آبشان کاملا گرفته شود.

مقداری روغن در ماهیتابه می ریزیم و می گذاریم کمی داغ شود. سپس برگ های سر خرد شده را که آبشان کاملا گرفته و خشک شده داخل روغن می ریزیم. برگ های سیر را کمی تفت می دهیم و سرخ کردن آن ها زیاد ضروری نیست.

پس از تفت دادن برگ ها، زردچوبه را اضافه می کنیم  و به تفت دادن ادامه می دهیم تا برگ های سیر رنگ بگیرند و خوش رنگ شوند.

سپس، مقداری نمک و فلفل اضافه کرده و برگ ها را خوب ترکیب می کنیم  تا ادویه جات به خوردشان بروند و طعم و لذت بگیرند. البته ناگفته نماند که اضافه کردن فلفل به سیرواویج کاملا اختیاری است و بستگی به ذائقه خودتان دارد.

داخل کاسه ای ۳ عدد تخم مرغ را می شکنیک و با همزن دستی خوب هم می زنیم. سپس، به روی مواد داخل ماهیتابه یعنی برگ های سیر می ریزیم. مواد و تخم مرغ ها را خوب با هم مخلوط می کنیم تا خوب جا بیفتند.

تا زمانی که تخم مرغ ها بسته شوند و خودشان را بگیرند، به هم زدن و مخلوط کردن مواد ادامه می دهیم. زمانی که دیدیم تخم مرغ ها کاملا به خورد مواد رفته و پخته اند، زیر اجاق را خاموش می کنیم.

خورشت سیرواویج لذیذ و خوشمزه آماده است. می توانید آن را در ظرف مناسبی بکشید.

فوت و فن های مهم در طرز تهیه خورشت سیرواویج گیلان

باید توجه داشته باشید که حجم برگ های سیر در زمان تفت دادن و سرخ شدن کاهش می یابد. بنابراین می توانید بسته به سلیقه خود در ابتدا مقدار برگ های سیر را با دقت تهیه نمایید.

هنگام تفت دادن برگ های سیراگر احساس کنید که برگ ها نیاز به پخت بیشتری دارند، مقداری آب به آن اضافه کنید و تا تبخیر شدن آب صبر کنید.

تعداد تخم مرغ هایی که برای خورشت سیرواویج استفاده می کنید، باید متناسب با مقدار برگ های سیر باشد. پس با کم یا زیاد کردن مقدار برگ های سیر، به تعداد تخم مرغ هایی که استفاده می کنید توجه داشته باشید. برای مثال، به ازای سه دسته برگ سیر با حجم متوسط استفاده از دو عدد تخم مرغ درشت کافی است.

معمولا خورشت سیرواویج را همراه با نان میل می کنند. اما خوردن آن همراه برنج نیز بسیار لذت بخش و متفاوت است.

مطالب مرتبط: طرز تهیه خورش موتن جن گیلان، طرز تهیه خورشت چغرتمه گیلان



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران