طرز تهیه شامی بابلی

ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

آشنایی با طرز تهیه شامی بابلی

شامی بابلی یکی از غذاهای خوشمره و اصیل شهر بابل و روستای مان ایمن آباد و کروکلا است، البته در شهر های دیگر استان مازندران نیز این غذا تهیه می شود. این غذای بسیار خوشمزه شامل انواع سبزیجات کوهی و معطر است که مطابق ذائقه و میل خیلی از افراد است، به طوری که به عنوان وعده غذایی اصلی حساب می شود. اگر به آشپزی علاقمندید در ادامه با طرز تهیه شامی بابلی همراه ما باشید.

مواد مورد نیاز برای تهیه شامی بابلی

گوشت ۲۵۰ گرم

لپه ۱/۲ لیوان

پیاز ۱ عدد

سیب زمینی ۲ عدد

تخم‌مرغ ۳ عدد

گردو ۱ لیوان

جعفری ، گشنیز ، شنبلیله ، تره خرد شده هر کدام ۱ لیوان

نعنا ۱ قاشق غذاخوری

سیر تازه ۴ عدد

طرز تهیه شامی بابلی

ابتدا گوشت، پیاز، دارچین و زردچوبه را همراه با ۴ لیوان آب روی حرارت قرار دهید و بگذارید تا  گوشت بپزد و آب آن تمام شود. لپه را نیز  چند ساعت قبل خیس کنید، سپس لپه را جداگانه بپزید.  سیب زمینی ها را آب پز کرده و پوست بکنید.

سیب زمینی، گوشت، لپه، گردو، سیر و تمام سبزی ها را باهم چرخ کنید و به آن نمک و فلفل بزنید. تخم‌مرغ ها را هم به مواد چرخ شده اضافه کنید و مواد شامی را خوب ورز دهید تا یکدست شود.  تابه ای انتخاب کنید و به مقدار کافی روغن بریزید و بگذارید داغ شود. کمی از مایه شامی بردارید و کف دست تان بصورت گرد پهن کنید و وسط شامی را با انگشت سوراخی ایجاد کنید. سپس شامی‌ را درون روغن داغ بیندازید تا سرخ شود ، پس از سرخ شدن یک طرف شامی را برگردانید تا طرف دیگر نیز سرخ شود.

نکات طرز تهیه شامی بابلی

سبزی اصلی این شامی ترکیبی از جعفری، تره، شنبلیله، زلنگ، اناریجه، گشنیز، سیر، سرسم و اوجی است. سرسم و اوجی نیز از خانواده نعنا هستند و زلنگ و اناریجه هم از سبزی های کوهی شمال هستند که از دامنه کوه جمع میشوند.

شامی بابلی را می توانید با گوجه فرنگی و خیارشور سرو کنید و با نان میل کنید.

این غذا را می توانید برای وعده های نهار، شام، سحری یا افطار میل کنید.

این غذا جزو کتلت است.

زمان آماده سازی مواد و پخت این غذا حدودا ۴۰ دقیقه است.

مطالب مرتبط: طرز تهیه ترشه شامی گیلان



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران