طرز تهیه شلمین کرمانشاه

ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

شلمین غذای محلی کرمانشاه

شلمین از غذاهای محلی کرمانشاه است که آوازه‌اش در سرتاسر ایران پیچیده است. طبیعت حیرت انگیز و جاذبه‌های کرمانشاه، گردشگران را متقاعد می‌کند تا کوله بار سفر خود را به سمت این شهر ببندند. غذاهای سنتی این شهر نیز برگرفته از طبیعت زیبای آن، از تنوع بسیاری برخوردار است. گرچه شاید این غذاها در سایر شهرها نیز طبخ شود، اما خوردن این غذاها در شهر مخصوص خود، طعم و صفای دیگری دارد. اما اگر ترجیح می‌دهید این غذا را در منزل خود و با عشق و حوصله بپزید، همراه ما شوید تا نگاهی به شهر مبدا این غذا، مواد لازم، و طرز تهیه آن داشته باشیم.

کرمانشاه

طرز تهیه شلمین غذای محلی کرمانشاه

شلمین غذای محلی کرمانشاه

کرمانشاه از شهرهای کردنشین ایران است. این شهر در دوران ساسانیان مورد توجه پادشاهان این دوران بوده است. به همین جهت، آثار تاریخی فراوانی در این منطقه وجود دارد که مشهورترین آن‌ها طاق بستان و بیستون به شمار می رود. طبیعت این منطقه نیز امکان تفریحات فراوانی را به گردشگران می‌دهد. همانند قایق سواری در دریاچه‌ها و کوه‌نوردی در کوه‌های سر به فلک کشیده‌اش. اگر روزی بلیط هواپیما کرمانشاه خریدید به معبد آناهیتا نیز سری بزنید. قطعا این گشت و گذار بسیار لذت بخش است اما آنچه که این تفریحات را لذت‌بخش‌تر می‌کند، غذاهای سنتی این منطقه بویژه شلمین است.

غذاهای محلی کرمانشاه

کرمانشاه غذاهای محلی فراوانی دارد. گردشگرانی که مسافر کرمانشاه شده‌اند، در انتخاب غذای محلی دچار مشکل خواهند شد. اما اگر میهمان این شهر شدید سعی کنید طعم غذاهای مختلف محلی آن را بچشید. اگر بخواهیم نام تمام غذاهای محلی کرمانشاه را ببریم، به صورت لیستی اینچنینی خواهد بود: دنده کباب- خورشت خلال- سیب پلو- آش عباسعلی- ترخینه- آش سورانه- دست پیچ- کوفته ریزه- چلو گوشت- خورشت کنگر- کوکوی پاغازه- خمار آشی

شلمین

طرز تهیه شلمین غذای محلی کرمانشاه

شلمین غذای محلی کرمانشاه

با آغاز فصل زمستان تقریبا همه ما به شدت مواظب خورد و خوراک و نوع پوشش خود هستیم تا در چنگال دیو سرماخوردگی گرفتار نشویم. در موراک پوشاک که مشخص است لباس‌های ضخیم و زیادی را می‌پوشم و از سر تا پای خود را می‌پوشانیم. در مورد خوراک اما نظرهای مختلفی است. از ترکیب لیمو و عسل گرفته تا غذاهای عجیب. گذشتگان اما بهترین راه حل را داشتند. آن‌ها خوراک مناسب هر فصل را می‌پختند. خوراک فصل زمستان معمولا از انواع آش‌های گرم تشکیل می‌شد. امروزه نیز اهالی بسیاری از شهرها، راه نیاکان خود را ادامه داده و آش را به عنوان غذای زمستان انتخاب می‌کنند. یکی از انواع آش که مناسب فصل زمستان است، شلمین نام دارد. طرز پخت شلمین مشابه طرز پخت ترخینه می‌باشد.

مواد لازم و طرز تهیه

مواد لازم( برای ۵ نفر): ۱۰۰

– گرم نخود

– ۵۰ گرم عدس

– ۵۰ گرم برگ قیسی

– ۵۰ گرم آلوچه- ۱۰۰ گرم کشمش و گردو

– ۲ عدد پیاز

– روغن و نمک به میزان لازم

– ۵۰۰ گرم شلغم

طرز تهیه:

مرحله اول تهیه شلمین با آبی سرد شروع می‌شود! اولین قدم قرار دادن تکه‌های شلم در آب سرد است. این تکه‌ها باید حدود ۴ تا ۵ ساعت در آب سرد بمانند. سپس نخود و لوبیا قرمز را در قابلمه مورد نظر خود می‌ریزیم تا بپزند. بعد از پخت نخود و لوبیا، شلم آماده را به آن‌ها اضافه می‌کنیم. انگور قرمز موجود در شلم آماده، رنگ بسیار دلنشینی را به آش می‌بخشد. و کشمش و قیسی موجود در آن نیز، طعم ملس دلپذیری را به آن می‌دهد.

آش شلمین به دلیل داشتن حبوبات، شلغم، قیسی، و انگور قرمز، منبع غنی‌ای از انواع ویتامین‌ها است. خود شلغم، همانند یک آنتی بیوتیک در بدن کار می‌کند. حالا می‌توان متوجه شد که چرا نیاکان و گذشتگان کمتر دچار آسیب‌های فیزیکی و بیماری می‌شدند. اگر شما اهل کردستان هستید یا دست به ملاقه‌تان خوب است. خوش‌حال می‌شویم اگر تجربیات و نظرات خود را در مورد این آش محلی با ما در میان بگذارید.

حتما بخوانید: طرز تهیه شیرینی بژی کرمانشاه

مطالب مرتبط: مکان های دیدنی استان کرمانشاه، کوفته کرمانشاهی + طرز تهیه



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران