طرز تهیه شوربای تره تبریز

ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

شوربای تره تبریز

منطقه آذربایجان و به ویژه تبریز از معدود شهرها و مناطق هستند که منوی بسیار متفاوتی از غذاهای سنتی را دارند. از غذاهای تشریفاتی فوق العاده پرخرج گرفته تا غذاهای ساده ای که پایه آن ها آب و نمک است. غذای بسیار ساده ای که تنها با مواد اولیه موجود تهیه می شود. این مطلب را با ما همراه باشید تا طرز تهیه شوربا تره تبریز را آموزش دهیم.

شوربا چیست

شوربا به آش ساده و نمک داری می گویند که با برنج و سبزی پخته می شود. طبق لغت نامه دهخدا واژه “با” معنی خورش را در فارسی می دهد و طبق همین تعریف کلمات دیگری مانند کدو با و ماست با و چندین لغت دیگر که به معنای غذاهای مختلفی بوده ایجاد شده است.

انواع شوربا

همانطور که در ابتدا گفتیم تبریز از جمله شهرهایی است که انواع مختلفی از غذاها، آش ها و غیره را دارد. در شوربا نیز تبریزی ها تنها به یک نوع شوربا اکتفا نکرده و  چندین مدل شوربا دارند.  قورماشورباسی(شوربای قورمه)، سوت شورباسی(شوربای شیر)، سوغان شورباسی( شوربای پیاز)،کالیش شورباسی(شوربای کالش)، اریح شورباسی( شوربای زردآلو) و سوزی شورباسی( شوربای تره).

کالش گیاهی شبیه به پیازچه مختص مناطق آذربایجان است و معمولاً در زمستان یافت می‌شود.

شوربا چرا آمد و چرا رفت

در گذشته دسترسی به مواد چندان آسان نبوده و از طرفی برخی از اقشار جامعه به قدری فقیر بودند اگر دسترسی هم به مواد داشتند قدرت خرید آن را نداشتند، در نتیجه باید غذایی را تهیه می کردند که نه تنها مواد اولیه آن در دسترس بوده بلکه غنی از پروتئین نیز باشد؛ اینگونه بود که غذاهایی مانند شوربا به وجود آمدند. زیرا تنها مواد اولیه مورد نیاز این غذاها همه آن چیزی بود که در خانه موجود بود از آب و نمک گرفته تا برنج  و تره. اینگونه بود که شوربا به عنوان غذایی فقیرانه شناخته شد. با گذشت زمان و دسترسی آسان به مواد کم کم غذاهای سنتی به ویژه غذاهایی که ظاهری فقیرانه داشتند به دست فراموشی سپرده شدند. شوربا نیز از این قاعده مستثنا نبوده و به مرور از یادها رفت. اما هنوز هم هر ازگاهی مادربزرگ‌ها و گاهی اوقات مادران هوس این غذاهای سنتی و ساده را دارند این اتفاق خوشایند است زیرا باعث می‌شود غذاهایی مانند شوربا دوباره پا به میدان بگذارند.

مواد لازم برای طرز تهیه شوربای تره تبریز

برای تهیه شوربا تره یا سوزی شورباسی به ۲۵۰ گرم تره، دو عدد سیب زمینی، ۲ تا ۳ عدد گوجه فرنگی، تخم مرغ، ۳ قاشق غذاخوری روغن، یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی، نمک فلفل ادویه آبگوشت و زردچوبه به میزان لازم احتیاج خواهید داشت. توجه داشته باشید که برنج بهتر است برنج ایرانی باشد و برای هر نفر یک مشت برنج در نظر بگیرید. البته می توانید به جای برنج از رشته پلویی نیز استفاده کنید. تخم مرغ نیز برای هر نفر یک عدد یا برای هر دو نفر یک عدد در نظر بگیرید. نوع روغن که برای پخت این شوربا استفاده می کنید می‌تواند روغن دنبه، روغن جان،کره یا روغن نباتی باشد.

طرز تهیه شوربای تره تبریز

ابتدا تره ها را پاک کنید. تره ها را خیلی بزرگ و نه خیلی کوچک خرد کرده و بشویید. سپس بگذارید تا آبش به طور کامل برود. بعد از این که آب تره ها گرفته شد، قابلمه ای که برای تهیه شوربا در نظر گرفته اید را برداشته روی حرارت بگذارید. حال تره ها را با کمی روغن در قابلمه تفت دهید. کمی که تفت دادید گوجه فرنگی ها را برداشته و درشت خرد کنید. پس از خرد کردن گوجه فرنگی ها آن ها را به تره ها افزوده و یکی دو دقیقه تفت می دهیم. سپس زردچوبه و رب را به گوجه فرنگی و تره اضافه می کنیم.

سیب زمینی ها را برداشته و پوست بکنید سپس آنها را خرد کنید. می توانید سیب زمینی ها را چهار قاچ یا شش قاچ  یا کوچکتر بنا به سلیقه و ذائقه خودتان خرد کنید. سپس سیب زمینی ها را به قابلمه گوجه فرنگی بهتر افزوده و فلفل و ادویه آبگوشت را به آنها اضافه کرده و با همدیگر هم بزنید. کمی بیشتر از یک کاسه آب به قابلمه اضافه کنید پخت مقداری از آب تبخیر خواهد شد. حال بگذارید تا سیب زمینی ها بپزد.

پس از این که سیب زمینی ها پخته شد برنج را به قابلمه اضافه کنید. بعد از حدود یکی دو دقیقه تخم مرغ ها را برداشته و در قابلمه بشکنید اما هم نزنید تا تخم مرغ ها ببندید. اگر در این مرحله تخم مرغ ها را هم بزنید وارفته و ظاهر مناسبی پیدا نخواهند کرد. حال بگذارید تا همه مواد پخته شود اما توجه داشته باشید که برنج نباید خیلی بپزد زیرا بعدا قابلمه را بدون دمکش روی حرارت ملایم خواهید گذاشت.

حال آب شور با را برداشته و در کاسه ای که در آن نان ترید کرده اید بریزید. قابلمه شوربا را که آبش جدا کرده اید روی حرارت خیلی ملایم بدون دم کنی قرار دهید تا برنج ها بپزند. بعد از پخت برنج ها را می توان با نان و یا خالی میل کرد.

شوربا همراه با ترشیجات و سبزی خوردن  لذیذتر خواهد شد.

مطالب مرتبط: آش شیله عدس تبریز



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران