طرز تهیه شیرینی نخودچی قزوین

ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

آشنایی کامل با طرز تهیه شیرینی نخودچی قزوین

شیرینی نخودچی، از جمله شیرینی های دوست داشتنی و خوشمزه ای است که اکثرا در مهمانی های عید نوروز سرو می شود و معمولا کمتر کسی پیدا می شود که هنگام تعارف شیرینی نخودچی، از خوردن آن امتناع کند. این شیرینی هم اندازه مناسبی دارد و آن قدر بزرگ نیست که نتوان خورد و تمامش کرد و هم از لحاظ ارزش غذایی مفید و سالم است. زیرا که ماده اصلی آن را آرد نخودچی لطیف و مرغوب تشکیل می دهد. اصالت شیرینی نخودچی متعلق به شهر قزوین است و شاید تاکنون در این باره هیچ نمی دانستید. از این پس هنگام دیدنی شیرینی نخودچی در ویترین قنادی ها یا در میز پذیرایی مهمانی های نوروزی، آن را شیرینی نخودچی “قزوین” خطاب خواهید کرد. طرز تهیه شیرینی نخودچی قزوین آن قدرها هم که فکرش را بکنید، سخت نیست. بلکه خیلی هم آسان و هیجان انگیز است. می توانید برای پذیرایی از مهمانان خود در ایام نوروزی، مناسبت های خاص و ایام معمولی سال خودتان با دستان خود شیرینی نخودچی قزوین را تهیه و سرو کنید. مهمانان تا زمانی که به آن ها نگویید خودتان این شیرینی را آماده کرده اید، هرگز متوجه نخواهند شد. حتی، از طعم لذیذ و متفاوت آن تعجب خواهند کرد.

اگر می خواهید مهمانان نوروزی تان را شگفت زده کنید، کاغذ و قلم بردارید و طرز تهیه شیرینی نخودچی قزوین را که در اختیارتان می گذاریم، در دفتر آشپزی تان یادداشت کنید. شک نکنید، از آماده کردن این شیرینی در منزل بسیار هیجان زده خواهید شد.

مواد لازم برای شیرینی نخودچی قزوین

آرد نخودچی لطیف و بسیار مرغوب: ۲۳۰ گرم

آرد: ۲۰ گرم

پودر قند: ۱۰۰ گرم

روغن صاف قنادی: ۸۵ گرم (جایگزین روغن جامد می تواند باشد)

زعفران ساییده شده: نصف قاشق چای خوری

پودر هل: یک دوم قاشق چای خوری

پودر پسته برای تزئین روی شیرینی: به مقدار لازم

طرز تهیه شیرینی نخودچی قزوین

معرفی طرز تهیه شیرینی نخودچی قزوین

طرز تهیه شیرینی نخودچی قزوین

قبل از هر چیزی، آرد نخودچی را سه یا چهار بار الک کنید و کنار بگذارید. هنگام خرید آرد نخودچی نیز حتما از مرغوب بودن آن اطمینان حاصل کنید.

پودر قند و روغن صاف قنادی را با هم مخلوط کرده و به مدت ۱۰ دقیقه توسط همزن هم بزنید. سپس، پودر هل را اضافه کنید و به هم زدن مواد ادامه دهید (به جای روغن صاف قنادی از روغن جامد نیز می توان استفاده کرد. همچنین، می توان نصف روغن صاف و نصف روغن جامد استفاده کرد).

آرد نخودچی، آرد و زعفران ساییده شده را با یک دیگر مخلوط کرده و کم کم به مواد اضافه کنید.

برای منسجم شدن مواد شیرینی بهتر است مواد را دو بار با صبر و حوصله از ماشین چرخ گوشت عبور دهید. پس از آن که مواد خوب منسجم شد، روی خمیر به دست آمده سلفون بکشید و اجازه دهید خمیر به مدت حداقل ۱۴ الی ۱۵ ساعت در دمای محیط استراحت کند. استراحت طولانی مدت خمیر شیرینی نخودچی قزوین به بهتر شدن کیفیت آن بسیار کمک می کند و باعث می شود هنگام خوردن شیرینی، داخل دهانتان حالت خمیری احساس نکنید.

خمیر را پس از استراحت کافی روی سطح کار باز و صاف کنید. سپس توسط قالب های کوچک به ضخامت ۲ سانتی متر قالب بزنید. توجه داشته باشید که ضخامت خمیر شیرینی باید به اندازه ضخامت قالب هایی که انتخاب کرده اید، باشد.

فر را از قبل روشن کنید و روی دمای ۱۵۰ درجه تنظیم نمایید. سینی فر را چرب کرده و رویش کاغذ روغنی قرار دهید. شیرینی هایی که قالب زده اید، روی سینی فر بچینید.

روی شیرینی ها می توانید پودر پسته یا پودر بادام بریزید. همچنین، می توانید سر خلال دندان را آغشته به زعفران کرده و وسط شیرینی به شکل نقطه بزنید (البته، اگر قالبتان قالب استاندارد شیرینی نخودچی و شکل گل ۴ گلپر است).

سینی شیرینی را داخل فر قرار دهید و بگذارید به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه در فر بپزد.

به طور مداوم به فر سر بکشید و شیرینی ها را کنترل کنید تا نسوزند. از آن جایی که دمای فرها باهم متفاوت است، ممکن است شیرینی در بعضی فرها سریع تر بپزد.

شیرینی ها بعد از این که پخته و سرد شدند، آن ها را درون ظرف مورد نظرتان بچینید و سرو کنید (شیرینی ها اگر گرم باشند و کاملا سرد نشده باشند، ممکن است خرد شوند).

شیرینی نخودچی قزوین شما آماده است، نوش جان!

نکاتی مهم درباره شیرینی نخودچی قزوین

*برای آن که شیرینی شما از حالت پودری خارج شود، می توانید ۳۰ الی ۴۰ گرم روغن جامد به آن اضافه کنید. گرچه در این شیرینی روغن زیاد کیفیت و خوشمزگی آن را پایین می آورد.

*هرگز و هرگز به جای روغن از کره استفاده نکنید. زیرا باعث سفت شدن شیرینی خواهد شد.

*از کنجد، سیاه دانه، خلال بادام یا پسته و هر چیز دیگری می توانید برای تزئین شیرینی نخودچی قزوین استفاده کنید.

*آرد برنج باعث می شود شیرینی نخودچی تُردتر شود، به همین دلیل می توانید از آرد نخودچی ۱۰۰ گرم کم کنید و به جایش از آرد برنج استفاده کنید.

*قالب زدن این شیرینی به دلیل سفت نبودن خمیرش کمی سخت است. بنابراین، مقدار آرد را باید باتوجه به نوع آن کم یا زیاد کرد.

*خمیر شیرینی نخودچی هرچه بیشتر استراحت کند، پخت بهتری خواهد داشت.

مطال مرتبط: شیرینی نان چای قزوین



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران