طرز تهیه شیرین قاتق گیلان

ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

آشنایی با طرز تهیه شیرین قاتق گیلان

شیرن قاتق غذایی خوش طعم و مزه است که از دل جنگل های شمال و ازدامان خانه های گیلانی برخواسته و توجه شکم گردان را به خود جلب کرده است. بد نیست بدانید که شیرین قاتق گیلان را با نام خورشت آلو قیسی هم می شناسند. گرچه طرز تهیه این خورش به تجربه و مهارت بالایی نیاز دارد اما لازم نیست نگران باشید، چون هرکاری اولش سخت است! پس آستین ها را بالا زده و ملاقه را به دست بگیرید تا با معرفی طرزتهیه این غذای گیلانی مهارت خود در آشپزی را به رخ بکشید.

مواد لازم برای تهیه شیرین قاتق گیلان

برای تهیه شیرین قاتق گیلان به ۵ تکه سینه مرغ، ۵ عدد پیاز، ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی، ۱ پیمانه برگه قیسی، ۲/۱ پیمانه آلو خورشتی، یک پیمانه کشمش، یک قاشق غذاخوری آب لیمو، کمی زعفران، به مقدار دلخواه شکر، زردچوبه و نمک و فلفل به میزان لازم و کمی روغن برای سرخ کردن نیاز است. توجه داشته باشید که این میزان مواد برای ۵ فر در نظر گرفته شده است.

طرز تهیه تهیه شیرین قاتق گیلان

معرفی طرز تهیه شیرین قاتق گیلان

طرز تهیه شیرین قاتق گیلان

ابتدا مرغ ها را بشویید. سپس قابلمه مناسبی را برداشته و مرغ ها را با آب، نمک، پیاز، فلفل، زردچوبه روی شعله بگذارید تا مرغ ها بپزند (توجه داشته باشید که پس از پختن مرغ، آب آن را دور نریزید). در همین حال که مرغ ها دارند می پزند، برگه های قیسی را برداشته و خوب بشویید. حالا آلو خورشتی ها را برداشته و در ظرفی پر آب قرار دهید تا خیس بخورند. کشمش ها را هم مانند آلو ها شسته و در ظرفی پر از آب بگذارید تا خیس بخورند. کمی زعفران برداشته و دم کرده و کنار بگذارید. حالا پیازها را برداشته و پوست بکنید. پیازهای پوست کنده را شسته و به صورت خلالی برش بزنید. تابه مناسبی را برداشته و کمی روغن داخل آن بریزید. اجازه دهید تا روغن داغ شود و سپس پیازهای خلالی شده را داخل آن ریخته و تفت دهید. پس از کمی تفت دادن، مقدار زردچوبه به آن اضافه کرده و مجددا پیازها را تفت دهید. تفت دادن را تا جایی ادامه دهد که پیازها خوب سرخ شده و طلایی رنگ شوند.

پس از انکه پیازها سرخ شدند، آن را از تابه بردارید و در ظرف دیگری بگذارید. حالا نوبت آلوها است. آلو خورشتی ها و قیسی ها را برداشته و در تابه بریزید و شروع به تفت دادن آن ها کنید. پس از اینکه آلو خورشتی و قیسی به خوبی سرخ و تفت داده شد، آن ها را از تابه برداشته و کنار بگذارید. حالا نوبت مرغ های پخته شده است. مرغ های پخته شده را در تابه بگذارید تا مرغ ها سرخ شده و کمی رنگ بگیرند. حالا به مرحله اصلی تهیه شیرین قاتق گیلان میرسیم.

قابلمه بزرگی را برداشته و رو حرارت بگذارید. حالا مرغ های سرخ شده را همراه آلو و قیسی سرخ شده داخل قابلمه بریزید. سپس آب مرغی را  که در ابتدا گفتیم دور نریزید را داخل این قابلمه ریخته و به مرغ و آلو و برگ قیسی اضافه کنید. اجازه دهید تا مواد در قابلمه چند جوش بخورد. بعد از اینکه مواد چند جوش خورد، زعفران دم کرده را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید تا طعم مواد به خورد هم دیگر برود. حالا تابه دیگری را برداشته و روی حرارت بگذارید، کمی روغن داخل آن بریزید و اجازه دهید تا روغن داغ شود. حالا کشمش ها را برداشته، آبش را خالی کنید و کشمش ها را داخل تابه بریزید. می توانید کمی هم دارچین روی کشمش ها بریزید تا طعم بهتری داشته باشند. چند دقیقه بعد رب گوجه فرنگی را در تابه ریخته و سرخ کنید تا رنگش باز شود. حالا وقت آن رسیده تا رب، فلفل، نمک و آب لیمو را به قابلمه اضافه کنید. زیر قابلمه را کم کنید تا غذا آرام آرام پخته و جا بیافتد. حالا کمی شکر( در صورت تمایل) به خورش اضافه کنید. کشمش های تفت داده شده را هم به قابلمه خورش اضافه کنید. وقتی آب خورش کم و کشمش ها حالت لعابی پیدا کردند، زیر قابلمه را خاموش کنید. خورش را در ظرف مناسبی ریخته و تزیین کنید. خورش شما آماده سرو است. نوش جان.

مطالب مرتبط: طرز تهیه سیرواویج گیلان، خورشت چغرتمه گیلان



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران