طرز تهیه شیر پلو تبریزی

ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

آشنایی با طرز تهیه شیر پلو تبریزی

غذاهای سنتی فرهنگ و ریشه هر شهری هستند؛ مخصوصا خطه آذربایجان در زمینه غذا مشهور است و کدبانوهای آذربایجانی غذاهای خوشمزه ای می پزند. در این بخش می خواهیم غذای سنتی آذری بسیار خوشمزه به نام شیرپلو را برایتان آموزش دهیم که در زبان محلی به آن سوتی پلو هم گفته می شود. سوت به معنای شیر است و این غذا جزو غذاهای سنتی تبریز و اردبیل به شمار می رود که بیشتر در تبریز شهرت دارد. شاید برایتان سوال باشد چگونه برنج با شیر تهیه می شود که باید در پاسختان بگوییم در واقع در تهیه این غذای سنتی به جای آب از شیر استفاده می شود و به همین دلیل به شیر پلو یا سوتی پلو معروف است. سوتی پلو را می توانید همراه با ماهی دودی یا خرما و کشمش سرخ شده سرو کنید. توجه داشته باشید که تغذیه سالم نقش مهمی در سلامت همه مان در هر رده سنی دارد، حتی شیوه غذا خوردن در طولانی شدن عمر و داشتن زندگی شاد تاثیر بسزایی دارد و باعث می شود تا زندگی سالم و به دور از بیماری ها داشته باشید.  شیر پلو نیز جزو غذاهای سنتی و محلی است که طرز تهیه اش برایتان جالب خواهد بود و هنگامی که غذایتان آماده سرو شد؛ عطر غذا مستتان می کند و از طعمش لذت برده و سیر نخواهید شد. طعم شیر این غذا را کاملا تحت تاثیر قرار می دهد. بهتر است حتما این غذا را امتحان کنید و در ادامه با طرز تهیه شیر پلو تبریزی همراه ما باشید.

مواد لازم برای تهیه شیر پلو تبریزی

برنج: سه و نیم پیمانه

کره: ۲۰۰ گرم

شیر: چهار پیمانه

زعفران: یک قاشق چای خوری

نمک: یک قاشق چای خوری

کشمش پلویی: به مقدار لازم

دارچین: نصف قاشق چای خوری

فیله مرغ: ۵۰۰ گرم

پیاز داغ: به مقدار لازم

خلال پسته : به مقدار لازم

آب: دو پیمانه

گلاب: یک سوم پیمانه

خرما: به مقدار لازم

طرز تهیه شیر پلو تبریزی

معرفی طرز تهیه شیر پلو تبریزی

طرز تهیه شیر پلو تبریزی

در ابتدا باید برنج را با آب گرم بشویید و به مدت ۳۰ دقیقه قبل از پخت خیس کنید.

فیله های مرغ را نیز با کمی نمک و زعفران طعم دار کنید.

در مرحله بعدی باید آب و شیر را با هم مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشند. سپس آب برنج را خالی کرده و داخل شیر در حال جوش بریزید. در این هنگام مقداری نمک همراه با گلاب و زعفران به شیر اضافه کنید. کمی صبر کنید تا نصف شیر در اثر حرارت تبخیر شود، سپس کره را به آن اضافه کنید و منتظر شوید تا بقیه شیر جذب برنج شود. وقتی دیگر شیر در ظرفتان دیده نشد می توانید روی ظرف دم کنی بگذارید تا برنج به آرامی بپزد.

حالا به سراغ فیله های مرغ مزه دار شده برگردید و کمی در کره تفت دهید تا سرخ شوند. سپس کشمش ها را با کره و دارچین سرخ کنید.

بعد از حدودا نیم ساعت که برنج دم کشید می توانید آن را در ظرف مورد نظر کشیده و روی برنج را با پیاز داغ و کشمش و خلال پسته تزئین کنید. همچنین برای تزئین می توانید فیله های مرغ را روی برنج بگذارید و در کنار ظرف خرما، کشمش و خلال پسته بریزید.

نکات طلایی در پخت شیر پلو تبریزی

شیر پلوی تبریزی جزو غذای محلی – آذربایجانی است که زمان آماده سازی مواد اولیه حدودا  ۳۰دقیقه و زمان لازم برای پخت نیز حدودا ۱ ساعت و ۳۰دقیقه است. شیر پلوی تبریزی را می توانید در وعده های نهار – شام به عنوان غذای اصلی سرو کنید .همچنین میتوانید در ماه رمضان به عنوان سحری یا افطار میل کرد . در ضمن توجه نمایید مواد لازم ذکر شده برای تهیه غذای ۴ نفر مناسب است. همچنین در این غذا صحبت از کشمش شد که بهتر است در مورد خواص کشمش نیز اطلاعاتی داشته باشید؛ کشمش با اینکه شیرین و چسبناک است اما باعث خرابی دندان نمی شود، حتی گفته شده کشمش خشک از خرابی دندان جلوگیری می کند و برای سلامت دندان و لثه بسیار مفید است، زیرا کشمش منبع خوبی از ویتامین ها و عناصر مغذی مانند آهن، پتاسیم، کلسیم و ویتامین B است.

مطالب مرتبط: خورشت کرفس تبریزی ، خاگینه هویج تبریز



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران