طرز تهیه عدس پلو مجلسی

ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

آشنایی با طرز تهیه عدس پلو مجلسی

یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی که هم مغذی است و هم در نذری ها چشممان به دنبالش می گردد، عدس پلو است. در آشپزخانه ایران پلو انواع و اقسام زیادی دارد، اما عدس پلو جزو خوب ترین و محبوب ترین هاست. بسیاری از کدبانوهای محترم عدس پلو را درست می کنند اما باز هم به دنبال رمز و راز لذت عدس پلوهای نذری هستند و به این باورند که عدس پلوهای نذری طعم و لذت دیگری دارند. برای این که خیال کدبانوها را راحت کرده و آن ها را در پختن عدس پلو بسیار لذیذ کمک کنیم، طرز تهیه عدس پلو مجلسی و نذری را آماده کرده ایم. امیدواریم امتحان کنید و از عدس پلوی خوش عطر و طعمتان لذت ببرید.

مواد لازم برای عدس پلو

برنج: ۳ پیمانه

عدس: ۱٫۵ پیمانه

گوشت چرخ کرده: ۳۰۰ گرم

پیازداغ: ۵ قاشق غذاخوری

کشمش پلویی: ۱ پیمانه

خرما: ۲۰۰ گرم

دارچین: ۲ قاشق غذاخوری

روغن، نمک، زعفران آب کرده: به مقدار لازم

طرز تهیه عدس پلو مجلسی

معرفی طرز تهیه عدس پلو مجلسی

طرز تهیه عدس پلو مجلسی

ابتدا برنج و عدس ها را از قبل شسته و به مدت چند ساعت خیس می کنیم.

دو قابلمه را پر از آب کرده و روی اجاق می گذاریم. یکی برای پختن لرنج و یکی برای عدس است.

پیاز را به شکل نگینی یا خلال کوچک خرد کرده و در ماهیتابه داخل روغن تفت می دهیم تا سرخ شود. سپس گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کرده و به تفت دادن ادامه می دهیم. وقتی آب گوشت جمع شد، یک پیمانه آب داخل گوشت می ریزیم و حرارت اجاق را کم می کنیم تا گوشت به مدت نیم ساعت به آرامی بپزد. سپس دارچین را همراه زعفران دم کرده به گوشت چرخ کرده اضافه می کنیم. دارچین باعث خوش طعم و معطر شدن غذا می شود.

در ماهیتابه ای مقداری روغن می ریزیم و کشمش ها را به مدت خیلی کم سریع تفت می دهیم تا نرم شوند. باید حواسمان باشد کشمش زود می سوزد و نباید زیاد تفت داد. حین تفت دادن کشمش می توان دارچین هم اضافه کرد.

هسته خرما ها را درمی آوریم و در یک قاشق روغن تفتشان م دهیم.

در قابلمه هایی که آماده کرده بودیم عدس و برنج را می پزیم. عدس ها باید نیم پز باشند. پس از نیم پز شدن عدس، عدس را به برنج در حال جوش در قابلمه اضافه کرده و هم می زنیم. سپس برنج را همراه عدس آبکش می کنیم تا آبش گرفته شود.

در قابلمه ای که می خواهیم عدس پلو را دم کنیم، مقداری روغن می ریزیم و پس از داغ شدن روغن نان لواش یا سیب زمینی در کف قابلمه می چینیم تا ته دیگ ببندد. سپس برنج و عدس را با مواد گوشتی مخلوط کرده و در قابلمه می ریزیم. یا می توانیم مقداری برنج و عدس را در قابلمه ریخته و مواد گوشتی را به صورت لایه ای و طبقه طبقه تا تمام شدن موادمان روی هم بریزیم. وقتی قابلمه را با عدس،برنج، مواد گوشتی، کشمش و خرما پر کردیم، روی قابلمه ابتدا دم کنی و سپس در قابلمه را می گذاریم. اجازه می دهیم قابلمه با حرارت بسیار ملایم و با شعله پخش کن زیرش به مدت ۴۵ دقیقه دم بکشد. پس از ۴۵ دقیقه عدس پلو آماده است. نوش جان!

فوت و فن های عدس پلو

  • برای خوشمزه و خوشرنگ شدن عدس پلو از زعفران به اندازه کافی استفاده کنید.
  • برای گرفتن بوی گوشت چرخ کرده از پودر تخم گیشنیز یا پودر زیره سبز استفاده کنید.
  • از خلال پسته، خلال بادام و خرما برای تزئین روی عدس پلو می توانید استفاده کنید.
  • برای حذف گوشت از عدس پلو، تنها مرحله تهیه گوشت را از رسپی حذف کنید و بقیه مراحل را طبق رسپی پیش بروید.
  • برای تهیه عدس پلو با مرغ، مرغ را همراه یک عدد پیاز خرد شده، نمک، فلفل و زعفران بپزید. سپس استخوان هایش را جدا کرده و ریش ریش کنید. درنهایت همراه پیازداغ و عدس لابه لای برنج آبکش شده بریزید و دم کنید.
  • میزان عدس را می توانید طبق ذائقه تان کم یا زیاد کنید.
  • مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج عدس پلو ۴۵ دقیقه و زمان پخت و انتظارش نیز ۴۵ دقیقه است.
  • این غذا می تواند در وعده نهار و شام سرو شود و رسپی حاضر مناسب ۴ نفر است.
  • آب عدس را بعد از پختن دور نریزید و چنانچه بتوانید بخورید که بسیار مغذی و مفید است.
  • می توانید مقداری سیب زمینی سرخ کنید و همراه عدس پلو سرو و نوش جان کنید.

مطالب مرتبط: باقالی پلو با مرغ ، زرشک پلو با مرغ



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران