طرز تهیه غذای درشته دزفول

ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

آشنایی با طرز تهیه غذای درشته دزفول

امرزو هم با یک غذای خوشمزه و سنتی در خدمت شما هستیم. درشته، یکی از غذاهای سنتی و لذیذ شهرستان دزفول است و مردم محلی آن را “یریشه” یا “گمنه” هم می نامند. البته این غذا را با گمنه بوشهری که قبلا آموزش داده ایم، اشتباه نگیرید. زیرا هردو با وجود این که از بلغور گندم تهیه می گردند، کاملا متفاوت از یکدیگر هستند. به طور کلی، طعم و لذت غذاهای جنوبی بسیار خاص و زیبا است. اگر غذاهای جنوبی که رسپی شان را پیش تر در اختیارتان گذاشته ایم تهیه کرده باشید، با این جمله موافق خواهید بود. در اکثر غذاهای جنوبی مواد غذایی نظیر حبوبات، سبزی و یا گوشت ماهی وجود دارد و به همین سبب هم ارزش غذایی بالایی داشته و فوق العاده مقوی هستند. غذای درشته دزفول نیز حکایتش به سال های بسیار دور برمی گردد، زمانی که در جنوب برنج کاشت نمی شد. از آن جایی که برنج دارای طبیعت سرد است، با ذائقه جنوبی ها سازگاری چندانی ندارد. از این رو، گندم را به برنج ترجیح می دهند. البته در غذای درشته دزفول علاوه بر گندم یک سری افزودنی های دیگر هم وجود دارند که لذت غذار را چنیدن برابر می کنند. اگر برای درست کردن غذای درشته دزفول که بسیار مقوی و سالم است، مشتاق هستید ما را همراهی کنید و با یاد گرفتن طرز تهیه غذای درشته دزفول رنگ جدید به سفره خانه های گرم و صمیمی تان بیاورید.

مواد لازم برای غذای درشته دزفول

بلغور گندم: ۲ پیمانه

آب: ۳ پیمانه

کشمش: ۱٫۲ پیمانه

پیاز متوسط: ۲ عدد

زردچوبه: ۱٫۲ قاشق چای خوری

ادویه کاری: ۱٫۲ قاشق چای خوری (به دلخواه)

کره یا روغن حیوانی: به مقدار لازم

نمک و فلفل: به مقدار لازم

طرز تهیه غذای درشته دزفول

مرحله اول: آماده کردن بلغور گندم

برای درست کردن غذای درشته دزفول باید ابتدا بلغور گندم را آماده بکنید. در صورتی که بلغورها پاک نشده باشند، آن ها را تمیز پاک کنید. زیرا احتمال دارد داخلشان سنگریزه وجود داشته باشد. پس از پاک سازی بلغور گندم ها حدود یک لیوان آب به رویشان بریزید. مدتی صبر کنید تا آب جذب دانه های بلغور گندم  شود. سپس، آب اضافی آن را خالی کنید. بلغورهای مرطوب را داخل یک ماهیتابه بدون بریزید و تفت دهید. تا زمانی که رنگ بلغورها قهوه ای روشن بشود، به تفت دادن ادامه دهید. بدین صورت با بو دادن بلغور بوی خامی آن گرفته می شود. شعله را پس از تفت داده شدن بلغورها در حد مناسب خاموش کنید و آن را کنار بگذارید.

مرحله دوم: آماده کردن غذای درشته دزفول

مقداری روغن داخل قابلمه بریزید. یک عدد پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت بدهید. پس از طلایی شدن پیازها مقداری زردچوبه، ادویه و فلفل اضافه کنید. داخل قابلمهسه پیمانه آب بریزید و تا زمانی که جوش بیاید، صبر کنید. پس از آن که آب داخل قابلمه به جوش آمد، بلغورهای بو داده را به محتویات قابلمه اضافه کنید. حرارت شعله را در حالت متوسط قرار دهید. غذای درشته دزفول را مرتبا هم بزنید تا بلغورها به طور یکنواخت داخل قابلمه پخش شوند. تا زمانی که آب بلغور کشیده شود، به هم زدن ادامه دهید. البته بهتر است مقدار کمی آب داخل قابلمه باقی بماند. در پایان، یا یک دمکنی درب قابلمه را بپوشانید و بلغور گندم را همانند برنج دم کنید. برای پخت غذای درشته دزفول حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه زمان لازم است.

پس از قرار دادن دمکنی روی بلغور گندم، پیاز دیگر را خلالی خرد کرده و در کره یا روغن حیوانی سرخ کنید. مقداری کشمش را از قبل بشویید و آبکش کنید و در پایان به پیاز سرخ شده اضافه کنید و کمی تفت دهید. سپس پیاز و کشمش سرخ شده را به روی غذای درشته دزفول بریزید و تا با هم دم بکشند. ترکیب طعم بلغور، پیاز و کشمش واقعا بی نظیر و فوق العاده است. پس از ۲۰ دقیقه غذای درشته دزفول یا همان یریشه شما آماده است. به صورت گرم سرو و نوش جان کنید.

رسپی غذای درشته دزفول واقعا آسان است و می توانید با دنبال کردن مرحله به مرحله آن می توانید یک غذای مقوی و خوشمزه برای خانواده و دوستانتان تهیه کنید. پیشنهاد می کنیم این لذت دلپذیر را هرگز از دست ندهید.

نکاتی درباره تهیه غذای درشته دزفول

  • می توانید پیازداغ و کشمش را به صورت جداگانه برای کسانی که دوست دارند، سرو کنید.
  • برخی ترجیح می دهند در غذای درشته دزفول نخود لپه شده پخته هم بریزند. نخود را می توانید پس از کشیده شدن آب بلغور اضافه کنید.
  • اگر می خواهید ته دیگ درست کنید، بلغورها را در یک قابلمه دیگر دم بگذارید.
  • امروزه، غذای درشته دزفول تغییر و تحولات زیادی پیدا کرده و هر کسی باتوجه به ذائقه خود چیزهایی به آن افزوده یا کم می کنند. برای مثال، برخی کشمش را از درشته دزفول حذف کرده و به جایش رب و گوجه خرد شده اضافه می کنند.
  • تفاوت غذای درشته دزفول و گمنه بوشهری در کشمش است.
  • اگر روغن حیوانی دوست ندارید، می توانید از روغن مایع استفاده کنید.

مطالب مرتبط: طرز تهیه آب پیازی



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران