طرز تهیه قطاب یزد

ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

آشنایی با طرز تهیه قطاب یزد

به هر گوشه و کنار ایران که سفر کنیم، با سوغاتی های زیادی از قبیل شیرینیجات و خوراکی های خوشمزه روبرو می شویم و این نشان از فرهنگ غذایی غنی و پربار کشورمان است. یزد، یکی از زیباترین و تاریخی ترین شهرهای ایران انواع غذاها و شیرینی جات مخصوص خود را دارد. قطاب یزد، از سوغاتی ها و شیرینی های منحصر به فرد یزد است که در بین مردم محلی و گردشگران محبوب بوده و طرفداران زیادی دارد. اگر به شهر زیبای یزد سفر کرده باشید، مطمئنا این شیرینی خوشمزه را امتحان کرده و یا برای عزیزانتان به عنوان سوغاتی خریده اید. اگر در خانه نشسته اید و دلتان هوس قطاب یزدی کرده است، یا دوست دارید با دستور انواع شیرینی های مختلف آشنا شده و در خانه امتحان کنید، این رسپی بسیار به دردتان خواهد خورد. ما طرز تهیه قطاب یزد را در اختیارتان قرار می دهیم تا با پختن این شیرینی خوشمزه تنوعی در آشپزخانه خود ایجاد کرده و برای عزیزانتان قطاب یزد با دستپخت خودتان سرو کنید. حتم داریم که همه از تردستی و مهارت شما تعریف و تمجید خواهند کرد.

مواد لازم برای قطاب یزد

ماست پر چرب: ۱۰۰ گرم

روغن مایع: ۵۰ گرم

زرده تخم مرغ: ۲ عدد

بیکینگ پودر: ۱ قاشق چای خوری

آرد: ۲۵۰ گرم

پودر قند برای تزئین روی شیرینی: به مقدار لازم

مواد لازم برای داخل قطاب یزد

پودر قند: ۵۰ گرم

پودر بادام یا پودر گردو: ۸۰ گرم

هل: ۱ قاشق چای خوری

طرز تهیه قطاب یزد

معرفی طرز تهیه قطاب یزد

طرز تهیه قطاب یزد

ابتدا روغن مایع و زرده های تخم مرغ را با هم مخلوط کرده و هم می زنیم.

بیکینگ پودر را با ماست پر چرب مخلوط کرده و به موادمان اضافه می کنیم. مواد را خوب باهم ترکیب می کنیم.

آرد را کم کم به موادمان اضافه می کنیم تا خمیر نرمی به دست بیاید. توجه داشته باشید که ممکن است تمام آرد برای شیرینی مصرف نشود. پس همه آرد را یک جا به مواد اضافه نمی کنیم (آرد را قبل از افزودن به مواد، چندین بار الک می کنیم).

خمیر به دست آمده را داخل نایلون فریزر گذاشته و به مدت نیم ساعت داخل یخچال قرار می دهیم.

*برای داخل شیرینی قطاب یزد می توان بسته به ذائقه خود از پودر گردو یا پودر بادام استفاده کرد. حتی می توان به جای پودر کردن مغزها، با دست آن ها را ریز خورد کرد. این کاملا سلیقه ای است. ما از پودر گردو برای شیرینی مان استفاده می کنیم.

پودر قند و هل کوبیده را به پودر گردو اضافه کرده و با هم مخلوط می کنیم.

خمیر را پس از نیم ساعت از یخچال در می آوریم و با وردنه باز می کنیم. خمیر را با قالب دایره ای شکل و یا لیوان گرد قالب می زنیم.

یک قاشق چای خوری از مواد آماده شده برای داخل شیرینی را برمی داریم و داخل خمیر می گذاریم. سپس خمیر را می بندیم. باید خمیر را از هر طرف خوب بپیچیم که هیچ کجای آن باز نماند.

داخل قابلمه یا ماهیتابه ای گود و کوچک روغن می ریزیم و هر دو طرف قطاب ها را داخل روغن شناور سرخ می کنیم (روغن را با حرارت ملایم داغ می کنیم و اگر روغنمان تغییر رنگ بدهد، روغن را عوض می کنیم). قطاب ها را پس از سرخ شدن داخل توری می گذاریم تا روغن اضافی اش گرفته و آرام آرام خنک شود.

پس ار آن که همه قطاب ها را سرخ کردیم، چربی شان را گرفتیم و سرد شدند، پودر قند را رویشان الک می کنیم.

قطاب یزد، این شیرینی خوشمزه و محبوب آماده است. نوش جان!

نکاتی درباره تهیه قطاب یزد

*از این مقدار مواد که در رسپی ما آمده، تقریبا ۳۵ عدد شیرینی قطاب یزد به دست می آید.

*برای داخل شیرینی می توان به جای پودر قند، از عسل نیز استفاده کرد. کافی است تا عسل را با مواد مخلوط کرده و میان خمیر بگذارید. در صورت تمایل می توانید پودر دارچین و یا ۲ قاشق غذاخوری گلاب هم اضافه کنید. فقط باید دقت کرد که مقدار گلاب زیاد نباشد، زیرا باعث ترک خوردن شیرینی می شود.

* قطاب یزد را می توان به جای سرخ کردن در روغن، در فر پخت. اگر قصد دارید این شیرینی را در فر بپزید، حتما فر را از قبل روشن کنید تا گرم شود. کف سینی را چرب کنید و کاغذ روغنی بگذارید. شیرینی ها را با فاصله کم از هم دیگر بچینید. به مدت ۲۰ دقیقه اجازه دهید در فر بپزند و کمی سرخ شوند. در فرهای گازی درجه حرارت ۱۶۰ و در فرهای برقی ۱۵۰ درجه باید باشد.

*برای تزئین روی قطاب یزد می توان به جای پودر قند، از پودر پسته نیز استفاده کرد.

مطالب مرتبط: طرز تهیه قیمه نخود یزد ، طرز تهیه آش آلو یزدی



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران