قوروت بادمجان خراسان
یکی از جالبترین جاذبههای گردشگری شناخت و امتحان انواع غذاهای آن منطقه و نحوه طبخ آن است. غذاهای سنتی خراسان جنوبی با توجه به شرایط آب و هوایی استان تهیه میشود. غذاهای سنتی این استان دارای محبوبیت زیادی است و به همه گردشگران توصیه می شود که بدون خوردن این غذاها این استان را ترک نکنند. یکی از غذاهای سنتی استان خراسان جنوبی که در ادامه آورده شده قوروت است، نوعی فرآورده شیری که اهالی بیرجند از آن به عنوان یکی از غذاهای محلی و مقوی استفاده می کنند. قوروت ابتدا به صورت جامد یا پودر تهیه می شود، سپس بعد از حل شدن مواد در آب عصاره ای بنفش رنگ بدست می آید که باز آنرا به ۲ حالت جوشانده یا سرد مصرف می کنند. این مایع بدست آمده برای ضد عفونی کردن دستگاه گوارش بسیار مناسب است. در ادامه با طرز تهیه قوروت بادمجان همراه ما باشید.
قوروت بادمجان خراسان

طرز تهیه قوروت بادمجان
قوروت بادمجان غذایی با دستور پختی سخت و پیچیده، اما بسیار لذیذ و خوش طعم است. قوروت بادمجان دقیقا تعبیری از ضربالمثل هر که طاووس خواهد جور هندوستان کشد است، زیرا برای طبخ این غذای محلی کار سختی پیش رو خواهید داشت، از کشکسابی گرفته تا مراحل بعدی که تجربه های جدید و جالبی کسب خواهید کرد. ماده اصلی این غذای بنفش رنگ قوروت (کشک چدنی) مخصوص بیرجند و گردوی کوبیده شده در تغار است و برای خوشمزه تر شدن از بادمجان سرخ شده به عنوان چاشنی استفاده می شود.
به جرات میتوان اذعان کرد که این غذای خوشمزه را تکتک مردم بیرجند برای یکبار هم که شده نوشجان کردهاند. به ندرت پیش می آید کسی به استان خراسان جنوبی سفر کند و این غذا را تجربه نکند.
برای خوردن این غذا مقداری نان خشک را در ظرفی ترید می کنند و آب به دست آمده را در ظرف می ریزند و با چاشنی های ذکر شده می خورند.
این غذا علاوه بر طعم خوب و لذیذش برای استحکام و رشد استخوان بسیار مفید است، زیرا سرشار از کلسیم و فسفر بوده و باعث تشکیل گلبول های قرمز خون میشود، همچنین منبعی سرشار آهن است.
مواد لازم قوروت بادمجان خراسان
کشک بیرجندی معروف به قوروت: ۵۰۰ گرم
بادمجان: ۲ عدد
پیاز: ۱ عدد متوسط
روغن: ۲ قاشق
گردو: ۱۰-۱۵ عدد
نعنا داغ: ۱ قاشق مرباخوری
ادویه به دلخواه
عکس شماره ۲
طرز تهیه قوروت بادمجان خراسان
کشکها را در داخل یک ظرف ریخته و آب اضافه کنید تا خیس بخورد. همزمان با خیس خوردن کشکها، تعدادی نیز گردو با توجه به تعداد افراد خانواده مغز کرده و در داخل تقارچه با سنگ گرد و مخصوصی این گردوها را بسابید و تبدیل به پودر کنید. پس از آنکه روغن گردو بیرون ریخت و کشکها حسابی خیس شدند، با هم مخلوط کنید و دوباره مرحله سابیدن شروع می شود و آنقدر ادامه پیدا میکند تا کشک ها از همدیگر جدا می شوند. در این مرحله باید به کشکها آب اضافه کرد تا ذرات جداشده از کشکها در آب حل شوند سپس این آب قوروت آلود را در ظرف جداگانهای بریزید. این عمل فوق را چند بار تکرار کنید تا به میزان و غلظت مورد نظر برسید.
در ظرفی دیگر، پیازها را خرد کرده و با روغن حیوانی سرخ کنید. بعد از سرخ شدن پیازها محلول قوروت را به آن اضافه کنید و بر روی اجاق بگذارید تا حسابی داغ شود و تقریبا به مرحله جوش برسد ولی قبل از اینکه شروع به جوش کرد آنرا از روی اجاق بردارید.
نکات:
اگر خواستید غذا ترش تر شود میتوانید آن را بیشتر بجوشانید یا قوروت آماده شده را با دارچین سرو کنید.
زمان آماده سازی مواد اولیه آن حدودا ۱۵و زمان پخت و انتظار آن حدودا ۱۵ دقیقه است. میباشد .
قوروت را می توانید در وعده نهار و پیش غذا سرو کنید
همچنین میتوانید در ماه رمضان به عنوان افطار میل کنید.
قوروت بادمجان را میتوان به همراه سبزی خوردن میل کرد.
مطالب مرتبط: طرز تهیه آش گوشواره خراسانی، طرز تهیه ساطری پلو خراسان