طرز تهیه قیمه نخود یزد

ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

قیمه نخود یزد

خورش قیمه از جمله غذاهای اصیل ایرانی محسوب می‌شود. این خورش در بیشتر مناطق ایران به یک سبک و شبیه به هم پخته می‌شود. یزدی‌ها اما این خورشت را برخلاف سایر نقاط ایران و مطابق با طبع و سلیقه خود می‌پزند. هرچند وقتی صحبت از غذاهای سنتی و محلی یزد می‌شود بیشتر به تنوع و ذوق یزدی‌ها در پخت آش توجه می‌شود و این احتمال را در ذهن ایجاد می‌کند که بانوان یزدی دستپخت حیرت انگیزی فقط در پخت آش دارند. اما یزد با ارائه خورش قیمه ثابت می‌کند که بانوان این خطه کدبانو بوده و توانایی حیرت انگیزی در پخت انواع غذاها دارند.

یزد

طرز تهیه قیمه نخود یزد

قیمه نخود یزد

یزد از شهرستان‌های تاریخی ایران به شمار می‌رود. این شهرستان را بیشتر به دلیل بادگیرها و بافت تاریخی و معماری سنتی خانه‌هایش می‌شناسیم. شهرستان یزد با حفظ همین بافت تاریخی خود توانسته عنوان دومین شهر خشت خام و تاریخی را در دنیا به خود اختصاص دهد. یزد را به دلیل بادگیرهایی که دارد شهر بادگیرها نیز می‌نامند، نامی که امروزه نیز در مورد آن به کار برده می‌شود. یزد قدمتی ۸ تا ۱۲ هزارساله دارد و در طول این مدت نام‌های مختلفی به خود دیده و گرفته است. از جمله نام‌های قدیمی یزد می‌توان به ایساتیس و کثه اشاره کرد. البته نام‌های” شهر دوچرخه‌ها” و” دارالعباده” در مورد یزد نیز به کار برده می‌شود. این شهر تاریخی جاذبه‌های فراوانی دارد که همه ساله گردشگران داخلی و خارجی را برآن می‌کند تا کوله بار سفر را بسته و عازم این دیار تاریخی شوند. یزدی‌ها بسیار خونگرم و مهمان‌نواز‌اند. اگر میهمان یزدی‌ها باشید سفره رنگینی را پیش روی خود خواهید دید که انواع غذاهای سنتی و محلی از آش کدو تا خورش قیمه را در بر گرفته است. این سفره رنگین نشان از میهمان دوستی مردم یزد دارد. در این سفره رنگین اگر طعم خورش قیمه یزد را بچشید حتما دستور پخت آن را از میزبان درخواست خواهید کرد. اما اگر تا کنون مسافر یزد نبوده‌اید و یا شانس چشیدن طعم قیمه نخود یزد را نداشته‌اید، همراه ما شوید تا باهم عازم دنیای آشپزی یزدی‌ها شده و خورش قیمه نخود یزد را بپزیم.

قیمه نخود یزد

مواد لازم برای تهیه قیمه نخود یزد عبارتند از:

– پودر هل سبز- ۱ قاشق چای خوری

– دارچین- ۱ قاشق چایخوری

– پیاز- ۲ عدد

– نخود- ۱ پیمانه

– لیمو عمانی- ۳ عدد

– گوشت خورشتی- نیم کیلو

– زعفران( ساییده)- ۱ قاشق چای‌خوری

– این مواد برای تهیه قیمه نخود برای ۴ نفر در نظر گرفته شده است. مدت زمانی که برای تهیه این خورش در نظر گرفته شده حدود ۱ تا ۲ ساعت است-

طرز تهیه قیمه نخود یزد

طرز تهیه قیمه نخود یزد

قیمه نخود یزد

قبل از هرکاری نخودها را در آب جوش بریزید تا بپزند. سپس آن‌ها را از صافی رد کرده، پوستشان را گرفته و در صورت تمایل به دو نیم کنید. حال یک پیاز بردارید و نصف آن را رنده کنید. سپس ظرفی را برداشته، کمی روغن ریخته و پیازها را در آن سرخ کنید تا به رنگ طلایی درآیند. بعد نوبت به گوشت می‌رسد. گوشت را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید. این کار را تا زمانی ادامه خواهید داد که گوشت به رنگ سفید درآید. سپس زردچوبه را برداشته و به گوشت اضافه کنید. بگذارید این مواد با کمی آب پخته شوند. چند دقیقه بعد به گوشت سر بزنید. اگر نیم پز شده باشد زمان آن است که نخودها را اضافه کنید. حال باید منتظر بمانید تا غذا بپزد. کمی مانده به پخت کامل غذا، لیمو عمانی‌ها را اضافه کنید. نصف باقی مانده پیاز را خرد و سرخ کنید سپس هل، زعفران آب کرده، و دارچین را به آن افزوده و در نهایت کل این مواد را به مواد اصلی اضافه کنید و بگذارید تا غذا جا بیافتد.

در تهیه قیمه نخود بهتر است شب قبل، نخودها را خیس کنید. درمورد نخودها لزومی ندارد که پوستشان گرفته شود. اما اگر این کار صورت گیرد، خورش طعم بهتری خواهد داشت. در صورت تمایل می‌توانید به این غذا آبلیمو، آبغوره و رب نیز اضافه کنید. برخی افراد به قیمه نخود گلاب نیز اضافه می‌کنند. اگر شما نیز تا به حال قیمه نخود یزدی را امتحان کرده‌اید و یا تجربه پخت آن را دارید، خوشحال می‌شویم نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

حتما بخوانید: طرز تهیه آش گندم یزدی ، طرز تهیه آش ماش یزدی



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران