طرز تهیه لخ لخ بوشهری

ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

آشنایی با طرز تهیه لخ لخ بوشهری

لخ لخ غذای اصیل بوشهری است که از کشورهای حاشیه خلیج به کشور ما آمده و در شهرهای جنوبی کشور معروف شده است. بوشهر به عنوان یکی از استان‌های جنوبی کشور در زمینه عرصه غذا‌های خوشمزه فعالیت دارد، به طوری که امکان ندارد بوشهری باشید و طرز تهیه غذاهای خوشمزه و تند را بلد نباشید؛ حتی غیر از بوشهری ها نیز عاشق غذاهای این مرز و بوم هستند. بوشهر به عنوان یکی از شهر های گردشگرپذیر در ایران است که با آب و هوای گرم و معتدل خود به بهترین نقاط تفریحی تبدیل شده است. تعدادی از بهترین غذاهای بوشهری که طعمشان بسیار خاص بوده و از آنها سیر نخواهید شد عبارتند از قلیه ماهی، قلیه میگو، قیمه بوشهری، شکر پلو، رنگینک، یتیمک بوشهری، دمی لخ لاخ، نان قراپیچ، حلوای انگشت پیچ و … در این مقاله قصد داریم تا در مورد طرز تهیه غذای لخ لخ برایتان بنویسیم. لغت لخ لخ از لخلخه عربی گرفته شده و به معنی بوی خوش است. پخت لخ لخ دارای چندین دستور متفاوت است ولی در هر حال مواد اصلی این غذا سبزی معطر و سیر و ماهی است؛ البته اندازه های این مواد بستگی به سلیقه تان دارد. لخ لخ جزو غذاهای محلی استان بوشهر است که به دو صورت با لیمو عمانی و با تمبرهندی طبخ می شود. در سفر به مناطق جنوبی کشور این غذای خوشمزه را فراموش نکنید که جزو محبوب ترین غذاهاست. در پخت لخ لخ نیز مانند سایر غذاهای جنوبی از آبزیان استفاده می شود و معمولا طعم تند و شگفت انگیزی دارد. در ادامه طرز تهیه لخ لخ بوشهری را به شما آموزش می دهیم تا خیلی راحت این غذای خوشمزه را در منزل خود تهیه کرده و نوش جان کنید.

دقت داشته باشید که در تهیه لخ لخ بوشهری از ماهی استفاده می شود؛ مخصوصا از ماهی شیر؛ اما اگر ماهی شیر در دسترس نباشد می توانید از ماهی های دیگری مانند ماهی قباد، هامور، سنگسر سفید و یا حتی تن ماهی استفاده کنید. از طرفی لخ لخ را با سبزی پلو میل می کنند که در تهیه سبزی نیز باید دقت کنید و از سبزی هایی مانند شوید، گشنیز و مقدار کمی شنبلیه استفاده کنید. چاشنی مهم لخ لخ تمبرهندی و فلفل سیاه و سیر است که همراه با پیاز و زردچوبه رنگ و بوی خاصی به این غذا می دهند.

مواد لازم

برنج: ۴ پیمانه

سیر: ۱ بوته

پیاز: ۱ عدد

ماهی: برای هر نفر ۲۰۰ گرم

سبزی: نیم کیلو

تمبرهندی: ۱۰۰ گرم

نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم

روغن: به مقدار لازم

طرز تهیه لخ لخ بوشهری

معرفی طرز تهیه لخ لخ بوشهری

طرز تهیه لخ لخ بوشهری

در ابتدا باید سبزی ها را شسته و بعد از اینکه آبشان کشیده شد، آنها را خرد کنید.

پیاز و سیر را نگینی خرد کنید.

در این حین تمبرهندی باید در ۶ پیمانه آب گرم حل شود تا شیره تمبرهندی گرفته شود، سپس باید از صافی عبور دهید.

ماهی ها را تمیز پاک کنید و به نمک آغشته کنید.

سپس قابلمه ای بزرگ را روی حرارت قرار دهید و روغن بریزید تا گرم شود.

پیاز نگینی شده را داخل قابلمه ریخته و تفت دهید. کمی بعد سیر را به پیاز اضافه کنید و با هم تفت دهید، در این هنگام فلفل و زردچوبه را به قابلمه اضافه کنید.

در ظرفی دیگر سبزی های خرد شده را کمی تفت دهید و داخل قابلمه بریزید و سرخ کنید.

به قابلمه سبزی، شیره تمبرهندی را اضافه کنید و اجازه دهید تا بجوشد.

ماهی های آغشته در نمک  را را در آب سرد بشویید و به مواد در حال جوش اضافه کنید تا خوب بپزد. بعد از پخته شدن ماهی ها می توانید از داخل قابلمه بیرون آورده و کنار بگذارید.

برنج شسته شده را در قابلمه بریزید و منتظر باشید تا آب داخل قابلمه بجوشد و تمام شود، سپس حرارت را کم کنید و ماهی ها را روی برنج بچینید و یک دم کنی روی در قابلمه بگذارید و منتظر بمانید تا برنج دم بکشد.

غذای شما آماده است؛ نوش جان

نکات تکمیلی در مورد طرز تهیه لخ لخ بوشهری

لخ لخ جزو غذای محلی جنوبی است و زمان آماده سازی مواد اولیه حدودا ۳۰دقیقه و زمان پخت نیز حدودا ۱ ساعت و ۳۰دقیقه است.

لخ لخ را می توانید در وعده نهار و شام سرو کنید.

توجه داشته باشید که مواد اولیه ذکر شده برای ۴ نفر مناسب است.

در پخت این غذا می توانید از لوبیا چشم بلبلی نیز استفاده کنید، همچنین می توانید رب نیز به این غذا بزنید که این دو مورد کاملا اختیاری و سلیقه ای هستند.

گاهی اوقات باید ماهی نیم پز شود و همراه با برنج دم کنید.

توجه داشته باشید که برنج را بدون آب به تمبرهندی و سبزی اضافه کنید و وقتی آب برنج به طور کامل کشیده شد، برنج را به صورت گنبدی وسط قابلمه جمع کنید و ماهی را روی آن بچینید .

در تهیه این خوراک، اگر تمبرهندی نداشتید بجای آن از پودر لیمو عمانی می توانید استفاده کنید.

مطالب مرتبط: طرز تهیه گمنه بوشهری ، دوپیازه میگو بوشهر



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران