طرز تهیه لوبیا پلو تبریزی از غذاهای پرطرفدار ایرانی

ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

طرز تهیه لوبیا پلو تبریزی

لوبیا پلو، از غذاهای معروف و محبوب ایران زمین بوده و از دیرباز سفره‌های ایرانیان را رنگین کرده است. ممکن است هر قوم و سرزمینی در ایران، بعضی غذاها را به روش خاص خود تهیه و طبخ کند. از آن جایی که آشپزی و غذاهای خوشمزه کدبانوهای تبریزی شهرت خاصی دارند، بانوان این سرزمین لوبیا پلو را به روش مخصوص خود می‌پزند. تا جایی که این غذا عنوان “لوبیا پلو تبریزی” را از آن خود کرده است. لوبیا پلوی تبریزی از آن غذایی که در ذهن دارید، کمی متفاوت‌تر است. تبریزی‌ها در پخت لوبیا پلو به جای لوبیا سبز، از لوبیا چشم بلبلی استفاده می‌کنند. کسانی که به تبریز سفر کرده‌اند و یا از غذاهای تبریزی خورده‌اند، همیشه و همه جا تعریف غذاهای تبریز را می‌کنند.  این بار پیشنهاد می‌کنیم شما هم حتما لوبیا پلو تبریزی را امتحان کنید و از لذت زیبای آن لذت ببرید. برای خوردن لوبیا پلو تبریزی حتما لازم نیست به تبریز سفر کنید. اگر امکان سفر به این شهر زیبا و بافرهنگ را ندارید، با دستورالعملی که برایتان فراهم کرده‌ایم می‌توانید در منزل خودتان لوبیا پلو تبریزی را برای اعضای خانواده‌تان آماده کنید و رنگ جدید و متفاوتی به سفره‌تان ببخشید. با طرز تهیه لوبیا پلو تبریزی همراه ما باشید.

مواد لازم برای لوبیا پلو تبریزی

برنج: ۴ پیمانه

لوبیا چشم بلبلی: ۲ پیمانه

روغن جامد: ۲ قاشق سوپ خوری

شوید تازه: ۴ پیمانه

دارچین: یک دوم قاشق سوپ خوری

کره: ۷۵ گرم

زعفران دم کرده: به مقدار لازم

سینه مرغ: ۱ عدد

آب مرغ: ۱ پیمانه

پیاز: ۱ عدد

آب جوش: به مقدار کافی

کره: ۱ قاشق سوپ خوری

نمک و ادویه: به مقدار لازم

طرز تهیه لوبیا پلو تبریزی

بهتر است لوبیا چشم بلبلی را قبل از پختن، به مدت یک یا دو ساعت خیس کنیدو سپس با مقداری آب و نمک بپزید.

پس از آن که ۴ پیمانه برنج را شستید، به مدت چند ساعت در آب و نمک خیس کرده و سپس بپزید و آبکش کنید.

ماهی تابه را روی حرارت ملایم قرار داده و مقداری کره داخل آن بریزید تا گرم و آب شود.

سپس پیازهای خلالی خرد شده را داخل کره ریخته و تفت دهید.

سینه مرغ را که از قبل داخل آب با نمک، روغن و پیاز پخته‌اید، ریش ریش کرده و به پیازها اضافه کنید. ( زمانی که مرغ را می‌پزید، برای خوش طعم‌تر شدن مرغ می‌توانید علاوه بر پیاز، چند تکه هویج و کرفس نیز اضافه کنید.)

پس از آن‌که مرغ‌های ریش ر یش شده را به پیاز اضافه کردید، ادویه برنج، نمک و دارچین را نیز اضافه کرده و مواد را به خوبی تفت دهید.

داخل قابلمه‌ای با اندازه مناسب کمی روغن بریزید و پس از آن که روغن گرم شد، ته دیگ مورد نظرتان نظیر نان لواش، سیب زمینی یا غیره را کف قابلمه بچینید.

حال با کمک کفگیر مقداری از برنج آبکش شده را روی ته دیگ بریزید و به دنبال آن به ترتیب لوبیای پخته شده، شوید تازه و مرغ تفت داده شده را لایه به لایه روی برنج بریزید و تا تمام شدن همه مواد به همین ترتیب ادامه دهید. (مقداری از برنج سفید را برای تزئین پلو و مخلوط شدن با زعفران دم کرده کنار بگذارید.)

یک پیمانه از آب مرغ را با مقداری مناسب آب جوش مخلوط کرده و دورتا دور برنج داخل قابلمه بریزید و قابلمه را روی حرارت زیاد قرار دهید، تا زمانی‌که برنج بخار کند. سپس حرارت زیر قابلمه را کم کرده و اجازه دهید تا برنج به آرامی دم بکشد.

پس از حدود یک و نیم ساعت لوبیا پلو تبریزی آماده است.

اگر دوست دارید برنجتان خشک نباشد، مقداری از آب مرغ را با ۱ قاشق سوپ خوری کره آب شده مخلوط کنید و قبل از آن‌که برنج را در دیس بکشید، روی آن بریزید.

برای تزئین نیز، برنج سفیدی که کنار گذاشته‌اید با مقداری زعفران دم کرده مخلوط کنید و روی لوبیا پلو تبریزی بریزید.

امیدواریم از این غذای خوشمزه و متفاوت تبریزی لذت برده باشید.

نکات قابل توجه درباره طرز تهیه لوبیا پلو تبریزی

مواد اولیه و دستورالعمل ذکر شده مناسب ۶ نفر می‌باشند.

مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد لوبیا پلو تبریزی ۳۰ دقیقه و پخت آن ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه است.

لوبیا پلو تبریزی مناسب صرف در وعده‌های غذایی ناهارو شام است.

 لوبیا پلو تبریزی در ماه‌های رمضان می‌تواند در وعده‌های سحری و افطاری صرف شود. زیرا که بسیار غنی و مغذی است و فرد روزه‌دار تا ساعت‌ها احساس گرسنگی نخواهد کرد.

همان‌طور که از نامش پیدا است، لوبیا پلو تبریزی غذای محلی- آذربایجانی است.

مطالب مرتبط: طرز تهیه کوکوی لوبیا سبز تبریز، طرز تهیه آش کلم برگ تبریز



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران