ماش ماشک قم
شهر قم دارای پیشینهای قوی در طبخ غذاهای سنتی دارد که گاه نام آنها را باید از قدیمیهای قم شنید. مهمترین شاخصه در طبخ غذاهای سنتی طولانی بودن زمان پختشان است، درحالیکه غذاهای امروزی از زمان پخت کمتری برخوردار هستند. در این مقاله میخواهیم شمارا با یکی از مشهورترین غذای سنتی قم یعنی طرز تهیه ماش ماشک قم آشنا کنیم.
ماش
ماش یکی از حبوبات مفید و سرشار از ویتامین است. این دانه از ابتدا در ایران کشت دادهشده و طرفداران بسیاری در میان مردم دارد. شاید برایتان جالب باشد که بدانید ایرانیان در قدیم ماش را مچ تلفظ میکردند، اما بعدها ماش نامیدند. این ماده غذایی در طبخ غذاهای اصیل ایرانی کاربرد بسیاری دارد و طعم عالی به آنها میدهد. باید بگوییم که باوجود ارزش غذایی بالا، این دانه کالری بسیار پایینی داشته و باعث اضافهوزن نمیشود. به همین جهت، حتماٌ در رژیم کاهش وزن خود این ماده غذایی را فراموش نکنید. علاوه بر این، ماش ضد نفخ و بسیار زودهضم بوده و با دارا بودن ویتامینهای D و A نیازهای موردنیاز بدن را تأمین میکند. همچنین این ماده غذایی تأثیر فوقالعادهای در تقویت بینایی و اعصاب انسان دارد.
همانطور که گفتیم در این مقاله قصد داریم تا نحوه پخت یکی از خوشمزهترین غذاهای محلی استان قم را برایتان آموزش دهیم؛ ماش ماشک غذای بسیار مقوی که برای دندان مفید است. با یادگیری این غذا میتوانید در منزل تهیهکرده و از طعم دلپذیر آن لذت ببرید.
مواد اولیه:
ماش: ۲۰۰ گرم( معادل ۲ پیمانه)
گوشت: ۲۰۰ گرم
هویج : ۲۰۰ گرم( ۲ عدد متوسط)
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
طرز تهیه ماش ماشک قم
در ابتدا گوشت را با آب، نمک، زردچوبه و پیاز بپزید. بعد از نیمپز شدن گوشت، هویجهای حلقه شده را به همراه ماش و کمی ادویه به آن اضافه کنید. در این مرحله اجازه دهید تا غذا کاملاٌ پخته و بهاصطلاح جا بیفتد. پس از کم شدن آب غذا و پخت کامل، آن را بهوسیله گوشتکوب کوبیده و به همراه نان سنگک سرو کنید.
نکات موردتوجه:
ماش ماشک به علت تأمین ۴۰-۵۰ درصد از نیاز روزانه نوجوانان بهترین غذا برای نوجوان در حال رشد است.
پیاز، ماش و هویج سرشار از فیبر هستند. درنتیجه، مصرف این غذا میتواند تأثیر زیادی در کنترل یا پیشگیری از ابتلا به بیماریهایی مانند چربی خون و دیابت داشته باشد.
زمان آماده کردن: ۲۰ دقیقه
زمان پخت: ۴ ساعت
مناسب برای ۴ نفر
مطالب مرتبط: ارده شیره قمی + طرز تهیه و خواص، حلوا ارده قمی + طرز تهیه