آشنایی با طرز تهیه مانی پلو سمنان

ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

طرز تهیه مانی پلو سمنان

پلو جزو بخش جداناپذیر غذاهای ایرانی است و حتی می توان آن را مادر غذاهای ایرانی نامید. پلوهای ایران در تمام دنیا معروف هستند و طرفداران زیادی دارند. از آن جایی که پلو مخصوص ایران زمین است، تنوع و رنگ و بوی متفاوت زیادی هم دارد. در تمامی شهرها و مناطق مختلف ایران مردم پلو های مخصوص تهیه می کنند که هر کدام لذت های متفاوت و لذیذی دارند. مانی پلو، متعلق به شهر دامغان استان سمنان است و طعم و لذت بی نظیری دارد. نام این پلو از طعم و رنگ هایی که در آن استفاده می شوند، گرفته شده است. اگر می خواهید از روزمرگی و غذاهای تکراری خلاص شوید، با طرز تهیه مانی پلو سمنان آشنا شوید و تمامی اعضای خانواده و عزیزانتان را شگفت زده کنید.

مواد اولیه و طرز تهیه ارائه شده مناسب ۴ نفر است.

مواد لازم برای طرز تهیه مانی پلو سمنان

برنج: ۳ لیوان

لپه: ۱ لیوان

زرشک: ۷۵ گرم

کشمش پلویی: ۲۵۰ گرم

رشته پلویی: ۲۰۰ گرم

گوشت گوسفند یا فیله گوساله (خرد شده): ۳۰۰ گرم

پیاز داغ: ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری

زعفران دم کرده: به میزان لازم

نمک، فلفل، زردچوبه: به میزان لازم

زیره سیاه: ۱ قاشق چای خوری (به دلخواه)

روغن: به میزان لازم

مواد لازم برای ته دیگ مانی پلو

(ته دیگ به صورت دلخواهی است)

ماست معمولی: ۱ لیوان

زرده تخم مرغ: ۱ عدد

زعفران دم کرده: ۱ قاشق چای خوری

طرز تهیه مانی پلو سمنان

طرز تهیه مانی پلو سمنان

طرز تهیه مانی پلو

۱ تا ۲ قاشق روغن داخل قابلمه می ریزیم و اجازه می دهیم روی حرارت داغ شود. گوشت خرد شده را داخل روغن ریخته و تفت می دهیم. پیازداغ را که از قبل آماده کرده ایم، همراه با زردچوبه و فلفل به گوشت اضافی می کنیم. پس از گذشت ۱ الی ۲ دقیقه به مقدار ۲ لیوان آب داخل قابلمه می ریزیم و در قابلمه را می گذاریم تا مواد داخل قابلمه خوب بپزند.

پس از پخته شدن گوشت، می توانید مقداری نمک به آن اضافه کنید. (نمک را هرگز در ابتدا اضافه نکنید، زیرا مانع پخت گوشت می شود).

در قابلمه ای دیگر ۲ لیوان آب ریخته و لپه ها را داخلش می ریزیم. اجازه دهیم لپه ها ۲ دقیقه در آب بجوشند و سپس آن را آبکش کنیم (با این کار نفخ لپه را می گیریم). حال با یک لیوان آب لپه ها را داخل قابلمه ریخته و کمی نمک به آن اضافه می کنیم و می گذاریم خوب بپزند.

برنجمان را از ۲ ساعت قبل داخل آب و نمک خیس می کنیم و در این مرحله داخل آب جوش می ریزیم. رشته و لپه را چند دقیقه مانده به برداشتن برنج، داخل قابلمه می ریزیم و بعد از یک یا دو جوش قابلمه را از روی اجاق برداشته و برنج را همراه لپه و رشته آبکش می کنیم. (با این روش از نرم شدن رشته و لعاب انداختن لپه جلوگیری می کنیم و همچنین، دانه های برنج نیز به هم نمی چسبند).

در قابلمه ای کمی روغن ریخته و روی حرارت داغ قرار می دهیم. برای درست کردن ته دیگ زعفرانی در یک کاسه زعفران دم کرده، زرده تخم مرغ و ماست را همراه با یک یا دو کفگیر برنج آبکش شده مخلوط می کنیم و ته قابلمه روی اجاق می ریزیم. دقت کنید که برنج را به اندازه ای به مایع ته دیگ اضافه کنید که نه خیلی سفت باشد و نه خیلی شل؛ سپس باقی برنج ها در قابلمه می ریزیم و آن را دم می کنیم.

زرشک و کشمش پلویی را می شوریم و خشک می کنیم و به صورت جداگانه با مقداری روغن سرخشان می کنیم. تقریبا سه چهارم از زرشک و کشمش را با یکدیگر مخلوط کرده و باقی را برا تزئین کنار می گذاریم.

پس از دم کشیدن برنج، مقداری زعفران دم کرده روی آن می ریزیم. یعنی می توان گفت مانی پلو به نوعی پلوی زعفرانی هم محسوب می شود.

به هنگام کشیدن پلو در دیس لا به لای برنج را مخلوط کشمش و زرشک می ریزیم و به روی سطح برنج، برنج ساده می ریزیم تا بتوانیم با سلیقه خود تزئینش کنیم.

مانی پلو حاضر است. نوش جان!

نکاتی درباره مانی پلو

مدت زمان لازم برای آماده کردن مواد مانی پلو ۱۵ دقیقه است.

مدت زمان پخت و پز مانی پلو حدود ۲ ساعت است.

مانی پلو مناسب وعده های ناهار، شام و در ماه رمضان وعده های سحری و افطار است.

مطالب مرتبط: مکان های دیدنی استان سمنان



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران