طرز تهیه مرجو خورش طالقان

ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

آشنایی با طرز تهیه مرجو خورش طالقان

شهر طالقان با نام قدیمی تالکان جزو یکی از شهرهای ییلاقی استان البرز است که در دامنه جنوبی رشته‌ کوه‌ های البرز قرار گرفته است. شهر طالقان به حیات وحش و پوشش گیاهی متنوع، دریاچه، آبشار و طبیعت چشم‌نواز خود معروف است و میزبان مسافران زیادی از سراسر کشور است. از آنجا که طالقان در نزدیکی تهران واقع شده، مردم این شهر از نظر عادت ‌های غذایی به تهرانی ‌ها شباهت فراوانی دارند. طالقان روستاهای زیادی دارد و همین امر باعث شده تا غذاهای محلی در این شهر زیاد و متنوع باشد. غذاهای محلی این شهرستان عبارتند از یوان آش، پلاسر تره با اسفناج و گردو،‌ والک پلو، ترشی آش،‌ پنیر بویچ و خوراک لوبیا و مرجو خورش. که در این مقاله نیز هدفمان معرفی و آموزش طرز تهیه مرجو خورش است. از آنجا که غذاهای محلی هر منطقه نشان دهنده سبک زندگی مردم و محصولات موجود است. این غذا نیز نوعی خورش عدس است و جزو غذاهای محلی این شهر محسوب می شود. مرجو خورش به دلیل داشتن آلو به نام این شهر ثبت شده است، آلو در استان البرز به ویژه طالقان به وفور یافت می شود. شاید برایتان نام مرجو جالب باشد، مرجو واژه ای کاملاً اصیل ایرانی است که به صورت مرجمک و مژو نیز گفته می شود. مرجو همان عدس است که در گویش محلی بسیاری از روستاها این چنین گفته می شود.

مواد لازم برای تهیه مرجو خورش طالقان

گوشت گوسفند: ۴۰۰ گرم

عدس: ۲ لیوان

سیب زمینی: ۲ عدد

رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری

آلوبخارا: ۱ لیوان

پیاز: ۲ عدد

سیر: ۲ عدد

روغن: به مقدار لازم

زعفران: به مقدار لازم

نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین: به مقدار لازم

آبغوره: در صورت دلخواه 

معرفی طرز تهیه مرجو خورش طالقان

طرز تهیه مرجو خورش طالقان

در ابتدا باید سیرها و پیازها را خلالی خرد کنید و کمی تفت دهید، سپس زردچوبه را اضافه کرده منتظر بمانید تا پیازها طلایی شوند. حال نوبت اضافه کردن گوشت است، کمی هم زده و در این مرحله مقداری رب اضافه کنید، سپس تفت داده و منتظر تغییر رنگ گوشت شوید، کمی آب به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید تا نیم پز شود. در این حین، آلوها و عدس ها را بشویید، سپس عدس ها را همراه با کمی آب روی حرارت قرار دهید تا بپزند. سیب زمینی ها را نیز خلالی خرد کرده و تفت دهید تا طلایی رنگ شوند. هنگام نیم پز شدن گوشت، سیب زمینی و عدس را همراه با نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید تا غذا بپزد. وقتی خورش جا افتاد، در ظرف مورد نظر کشیده و روی غذا جعفری ساطوری شده بریزید.

نکات طلایی در پخت مرجو خورش

برحسب ذائقه تان اگر غذای تند مزه دوست دارید می توانید مقدار ادویه ها را زیاد تر بریزید. با اینکه این غذا نام خورش دارد، اما می توانید همراه با نان یا برنج سرو کنید.

توجه کنید اگر آلوی برغانی اصل در دسترس نداشته باشید  می‌توانید از آلو بخارا نیز استفاده کنید.

مواد مورد استفاده در پخت این غذا همگی مفید هستند؛ سیر، سبزی کاهش‌ دهنده چربی خون و پایین آورنده فشارخون است، همچنین به میزان قابل‌ ملاحظه ‌ای از بیماری‌ قلبی می‌ کاهد. خوردن این سبزی در فصل تابستان بسیار توصیه می شود. در کنار این غذا بهتر است یک لیوان دوغ بدون گاز و یک بشقاب سالاد میل کنید. توجه داشته باشید اگر چربی خون دارید بهتر است که با حداقل چربی غذای خود را تهیه کنید و کمی لوبیا سبز یا کدو سبز با پوست نیز به مرجو خورش اضافه کنید، زیرا خاصیت کاهنده چربی خون دارد. اگر فشارخون نیز دارید، نمک را از غذای خود‌تان حذف کنید و به عدس ها کمی سیب زمینی اضافه کنید. یادتان باشد که خوردن ماست کم چرب همراه با این غذا به کنترل فشارخون کمک می کند.

مطالب مرتبط: ورش تره فرنگی ایلام ، خورش موتن جن گیلان



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران