طرز تهیه مشتک یزدی

ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

آشنایی با طرز تهیه مشتک یزدی

یکی از مهم ترین وعده های اصلی که باید بسیار جدی گرفته شود، وعده صبحانه است. از قدیم الایام به خصوص در فرهنگ ایرانیان توجه ویژه ای به وعده صبحانه شده است و مردم برای تأمین انرژی روزانه و داشتن قدرت کافی سعی می کردند وعده صبحانه شان مملوء از غذاهای مقوی با ارزش غذایی بالا باشد. می توان از فرهنگ کله پاچه خوردن و نان سنگک و کاچی و … به این موضوع به راحتی پی برد. گذشتگان درباره اهمیت وعده های غذایی چنین می گفتند که “صبحانه را شاهانه، ناهار را وزیرانه و شام را فقیرانه بخورید”. این جمله واقعا باید آویزه گوش همه باشد تا با خوردن وعده های غذایی مناسب سلامتی شان را حفظ نمایند. در بسیاری از شهرهای ایران وعده صبحانه به شیوه های سنتی و محلی تهیه آماده می گردد. معمولا صبحانه های محلی همراه انواع سنتی خوشمزه و مواد اولیه سالم و مقوی همراه هستند و آغاز کننده یک روز پرانرژی و پرنشاط هستند. یکی از معروف ترین و مقوی ترین صبحانه های محلی ایران متعلق به استان یزد است که “مشتک یزدی” نام دارد. مشتک یزدی، یک صبحانه خاص و سالم است که از مواد اولیه مقوی ازجمله پنیر، گردو و کشک تهیه می‌ گردد. ریشه صبحانه محلی مشتک یزدی به دوران قحطی در گذشته برمی گردد که مردم برای تهیه خوراک سبزیجات و نان خشک شده را با هم ترکیب کرده و می خوردند. با این حال، درست کردن مشتک یزدی یا همان مشتگ یزدی تا حدودی سلیقه ای است و می توان مواد اولیه آن را کم یا زیاد کرد. صبحانه مقوی و سالم مشتک یزدی از تعدادی مواد خشک تهیه می شود. بدین صورت که مواد خشک را کاملا خرد و سپس مخلوط می کنند. مردم محلی یزد مواد خشک مشتک یزدی را با هاون می کوبند اما شما می توانید به جای هاون از مخلوط کن استفاده کنید. در پایان با اضافه کردن گوجه فرنگی رنده شده و آب یا آب پنیر به مواد خشک، یک ماده خمیری به دست می آید. خمیر به دست آمده اندکی با دست ورز داده می شود و سپس با برداشتن گلوله های اندازه کف دست با مشت فرم می گیرند. درست کردن صبحانه لذیذ مشتک یزدی بسیار ساده و آسان است و می توان در کمتر از ده دقیقه آن را آماده کرد. پیشنهاد می کنیم طرز تهیه مشتک یزدی را از دست ندهید و با درست کردن آن یک صبحانه متفاوت و مقوی خوشمزه به خانواده و کودکانتان سرو نمایید. همچنین می توان مشتک یزدی را در وعده عصرانه یا میان وعده صرف کرد. برای تزئین روی مشتک یزدی از سبزیجاتی چون پیازچه یا ترب استفاده کنید.

مواد لازم برای مشتک یزدی

نان خشک کوبیده شده

گردو

پنیر

گوجه فرنگی

پیاز یا پیازچه

زیره سبز

تخم گیشنیز

سبزیجات معطر

طرز تهیه مشتک یزدی

معرفی طرز تهیه مشتک یزدی

طرز تهیه مشتک یزدی

  1. داخل کاسه ای نان خشک را بریزید و به وسیله گوشت کوب بکوبید. (می توانید از قبل توسط مخلوط کن خرد کنید)
  2. پیاز را پوست کنده، خرد کنید و سپس به نان خشک اضافه نمایید.
  3. پنیر محلی را به شکل مکعب های کوچک برش داده و داخل کاسه نان و پیاز بریزید.
  4. سبزیجات معطر، زیره، تخم گیشنیز و گردو را به محتویات داخل کاسه اضافه کرده و همه آن ها را با گوشت کوب به خوبی بکوبید.
  5. گوجه فرنگی را شسته و از وسط نصف کنید. سپس با قسمت ریز رنده کنید. (پوست گوجه دور انداخته شود)
  6. گوجه فرنگی رنده شده را همراه آبش به مواد خشک داخل کاسه اضافه کنید. اکنون با دستتان مواد داخل کاسه را به خوبی ورز دهید تا به شکل خمیر در بیاید.
  7. مقداری از مواد را به اندازه گلوله یا مشت کوچک برداشته و در کف دستتان گردش کنید. مقداری حالت کشیده به مواد بدهید و به شکل مشتک های کوچک و گرد دربیاورید.

مشتک یزدی لذیذ و خوشمزه آماده است. نوش جان!

نکاتی درباره طرز تهیه مشتک یزدی

نان خشک به صورت آماده در بیرون قابل تهیه است. در صورتی که به نان خشک دسترسی نداشته باشید، می توانید خودتان نان لواش را خشک کرده و در مشتک یزدی استفاده کنید.

در تهیه مشتک یزدی تهیه مواد اولیه تاحدودی سلیقه ای است و بنابراین می توان برخی مواد اولیه را به دلخواه حذف و با مواد دیگری جایگزین کرد.

در زمان های قدیم مواد خشک مشتک یزدی به وسیله هاون کوبیده می شد.

برای سبزی های معطر مشتک یزدی می توان از ریحان، جعفری، تره، نعناع و پیازچه استفاده کرد.

می توان از سبزی های معطر تازه و یا سبزی های معطر خشک در مشتک یزدی استفاده کرد. در صورت استفاده از سبزیجات تازه حتما باید به شکل ریز خرد شوند.

در برخی رسپی ها به جای پنیر محلی از کشک استفاده می شود.

مقدار و اندازه مواد اولیه مشتک یزدی تقریبی است. پس از تهیه و آماده کردن مواد خشک مشتک یزدی، گوجه فرنگی یا آب را در اندازه ای تهیه نمایید که مشتک بیش از حد شل یا سفت نشود و به خوبی فرم بگیرد.

متک یزدی را می توان به شیوه مدرن نیز آماده کرد. بدین ترتیب که تمامی مواد خشک را داخل میکسر ریخته و گوجه فرنگی رنده شده را کم کم به آن اضافه کرد.

در صورت سفت بودن مواد خشک می توان مقداری آب پینر یا شیر به آن اضافه کرد.

برای درست کردن مشتک یزدی معمولا از پنیر محلی استفاده می کنند اما به جای آن می توان از پنیرهای سفید و دیگری که زیاد شور نیستند، استفاده کرد.

یکی از فوت و فن های طلایی مشتک یزدی این است که آن را پس از ترکیب و آماده کردن به مدت ۱۵ دقیقه داخل یخچال قرار داد تا مشتک ها خودشان را بگیرند. اینگونه طعم مواد نیز بهتر می شود.

مطالب مرتبط: طرز تهیه قیمه نخود یزد



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران