طرز تهیه مطنجن مرغابی گیلان

ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

آشنایی با طرز تهیه مطنجن مرغابی گیلان

استان گیلان یکی از استان های شمالی کشورمان است که دارای تنوع بالایی در غذا و خوراکی است. در واقع غذا در هر شهر و کشوری به عنوان نمادی از فرهنگ آن مرز و بوم است و غذاهای استان گیلان به قدری زبانزد همگان شده است که با عنوان شهر خلاق غذا در یونسکو ثبت شده اند، زیرا مردم شمال مردمی خلاق در تهیه غذاهای خوشمزه با سالم ترین و بهترین مواد اولیه هستند. غذاهای گیلانی بسیار خوشمزه و اشتها آورند. از این رو گیلان به عنوان محلی برای شکم گردها شناخته شده است، یعنی تا حدی که محال است سفری به گیلان داشته باشید اما از غذاهای محلی شان خوشش نیاید. البته ناگفته نماند که شمال ایران سرشار از غذاهای رنگارنگ با چاشنی های بومی و وسوسه انگیز است و آوازه این غذاها به سراسر کشور و جهان رسیده است. اکثر این غذاها شامل ترکیبی از بادمجان، سبزیجات، سیر، گوشت، مرغ هستند و به دلیل تنوع بسیار بالای غذا در گیلان هنگام انتخاب غذا در رستوران ها دچار سردرگمی خواهید شد. غذاهای محلی گیلان شامل خوشمزه ترین و خوش طعم ترین غذاهای ایرانی هستند و به دلیل آب و هوای مساعد و خاک مرغوب آمادگی پرورش انواع خوراکی های طبیعی در این استان وجود دارد، معمولا در پخت غذاهای این استان از مرغ و مرغابی و اردک نیز استفاده می شود. در این مقاله نیز می خواهیم در مورد یکی از غذاهای خوشمزه این استان به نام مطنجن مرغابی برایتان بنویسیم، این غذا جزو غذاهای معروف و مجلسی گیلان به شمار می رود. اگر به دنبال امتحان غذاهای خاص با طعم های جدید هستید، توصیه می کنیم این غذای خوشمزه و بی نظیر شمالی را امتحان کنید، مطمئنا از طعم مطنجن مرغابی سیر نخواهید شد، اما اگر امکان سفر به این خطه را ندارید با ما در ادامه این مقاله همراه باشید با طرز تهیه مطنجن مرغابی گیلان آشنا شده و از طعم بی نظیرش لذت ببرید.

مطنجن چیست؟

شاید در همین ابتدا نام مطنجن برایتان عجیب به نظر برسد، بهتر است بدانید منظور از مطنجن یعنی نوعی خورش که از گوشت و رب و مغز گردو تهیه می شود، خورشی که در تهیه آن از گوشت و پیاز سرخ شده و مغز گردو و چاشنی شکر استفاده می کنند. لغت مطنجن در اصل یعنی غذایی که در تابه پخته می شود. مطنجن مرغابی نیز یکی از غذاهای محلی خوشمزه در استان گیلان است که با مرغابی و مغز گردو و … تهیه می شود.

مواد لازم برای تهیه مطنجن مرغابی گیلان

مرغابی: ۱ عدد

کشمش بی هسته: ۲۵۰ گرم

قیصی بی هسته: ۲۵۰ گرم

مغز گردوی ساییده شده: ۲۵۰ گرم

شکر: ۲ قاشق

رب انار: ۴ قاشق

نمک، فلفل، دارچین و روغن: به میزان لازم

طرز تهیه مطنجن مرغابی گیلان

معرفی طرز تهیه مطنجن مرغابی گیلان

طرز تهیه مطنجن مرغابی گیلان

·        قبل از اقدام به پخت مطنجن مرغابی توجه داشته باشید که مدت زمان پخت مرغابی نسبت به بقیه پرندگان زیاد است و آب مورد نیاز برای پخت مرغابی نیز باید حدودا پنج الی شش لیوان باشد.

·        وقتی که مرغابی در حال پخت است می توانید مغز گردوی آسیاب شده را به آب مرغابی اضافه کنید تا با یکدیگر جوش بخورند. البته در مورد جوش خوردن این مواد عجله نکنید، زیرا ممکن است نسبت به قدرت شعله شما متفاوت باشد، پس حدودا دو الی سه ساعت در نظر بگیرید. حوصله خرج دهید و منتظر باشید تا به خوبی جوش بخورد و گردو به روغن بیفتد.

·        در ظرفی جداگانه، رب انار و شکر را در یک پیمانه آب حل کنید تا این ترکیب به صورت مایع درآید. زیرا با هم زدن در این مرحله دیگر نیازی نیست بعد از اضافه کردن به مواد اصلی دوباره هم بزنید.

·        بعد از یک ساعت، وقتی مرغابی و گردو بر روی شعله در حال پختن هستند می توانید ترکیب رب انار و شکر را اضافه کنید و سپس نوبت نمک و فلفل و دارچین می رسد که باید به غذا اضافه کنید.

·        در ماهیتابه ای جداگانه باید قیسی و کشمش را با کمی روغن تفت دهید تا نیم پز شود و در این هنگام می توانید مقداری دارچین روی آن ها بریزید. سپس در ۲۰ دقیقه آخر پخت مرغابی مخلوط قیسی و کشمش آماده شده در ماهیتابه را بیفزایید و در ظرفتان را باز بگذارید تا ۲۰ دقیقه به صورت ریز بجوشد.

نکات طلایی در مورد پخت مطنجن مرغابی

  • اگر در هنگام پخت این غذا مرغابی در دسترستان نباشد یا اینکه بخواهید با مرغ درست کنید، باید مرغ را ۳۵ الی ۴۰ دقیقه پیش از پایان پخت مغز گردو در دیگ بگذارید وگرنه مرغ زیاد پخته می شود و از هم وا می رود.
  • در مرحله نهایی، طعم غذا را امتحان کنید، اگر رب انار شیرین باشد می توانید شکر را از غذا حذف کنید؛ اما اگر ترشی آن کافی نباشد باید چند قاشق آبغوره یا آب لیمو اضافه کنید.
  • زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۱ ساعت و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۳ ساعت است.
  • مطنجن مرغابی را می توانید در وعده نهار یا شام سرو کنید .
  • توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۶ نفر مناسب است.

مطالب مرتبط: کوکوی اشپل گیلان ، گمج کباب گیلان



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران