میگو پلو بوشهری
میگو منبعی غنی از پروتئین و درعینحال کمکالری و دارای اسیدهای چرب مانند امگا۳ است. همچنین این موجودات دریایی کوچک میتوانند تأمینکننده مقادیر مناسبی از مواد معدنی مانند سلنیوم، آهن، روی، فسفر و منیزیم و ویتامینهای D و B12 باشند. حال در نظر بگیرید میگوها بهعنوان خورشت یا همراه پلو سرو شود، یک وعده کامل و خوشمزه که یکی از غذاهای خوشمزه شهر بوشهر به شمار می رود. میگو پلو غذایی بسیار محبوب در بوشهر است که مطمئناً با یکبار امتحان آن از طعمش سیر نخواهید شد. برای پخت میگو پلو سه روش وجود دارد که در ادامه به تکتک این روشها خواهیم پرداخت:
روش اول طرز تهیه میگو پلو :
مواد لازم:
– برنج: ۴ پیمانه
– میگو پاکشده: ۵۰۰ گرم
– سبزی (گشنیز و شنبلیله) که بهتر است نسبت شنبلیله نصف گشنیز باشد تا غذایتان تلخ نشود
– پیاز: ۱ عدد بزرگ
– سیر: ۲ حبه
– زعفران، نمک، فلفل، پودر زنجبیل، ادویه کاری و تخم گشنیز به مقدار لازم
– رب گوجهفرنگی: ۱ قاشق
طرز تهیه:
ابتدا پیاز را بصورت بسیار ریز خردکرده و همراه سیر خردشده باکمی زردچوبه و تخم گشنیز در روغن تفت دهید. سبزیها را نیز ریز کرده و به مواد بالا اضافه کنید و تفت دهید. در سپس میگوهای تمیز شده را هم اضافه کرده و نمک و فلفل بزنید.
حال نوبت پودر زنجبیل و زعفران و ادویه کاری است که باهم مخلوط کنید.
حدوداً ۱۰ دقیقه بعدازاین که میگوها را اضافه کردید، گاز را خاموشکنید تا میگوها سفت نشوند.
برنج را آبکش کرده و کف قابلمه را روغنی کنید و یک کفگیر برنج ریخته و مواد را روی برنجها بریزید، این کار را تا زمانی ادامه دهید که برنج و مواد داخلی تمام شود، فقط حواستان باشد که لایه آخر نیز برنج باشد و میگوها زیر برنج دم بکشند. زیر قابلمه را روشن کرده و حرارت را متوسط کنید. بعد از حدوداً یک ساعت میگو پلو بوشهری خوشمزه شما آماده است که همراه با سبزیخوردن و ترشی طعم بینظیری دارد.
نکات موردتوجه:
سیر را کمتر از پیاز سرخکنید، زیرا تلخ میشود
اگر پیازچه کوچکی به مواد اضافه کنید، پلو خوشبو خواهد شد.
میتوانید قبل از پخت، میگوها را در آبلیمو بخوابانید تا خوشطعمتر شود.
با توجه به سلیقهتان میتوانید مواد را با برنج ترکیب نکنید و هر دو را جداگانه تهیهکرده و در آخر هنگام سرو، مانند خورشت در ظرفی جداگانه سر سفره بیاورید.
روش دوم طرز تهیه میگو پلو بوشهری :
توجه داشته باشید که در این روش، ماکرویو لازم است
مواد لازم:
برنج : ۲ پیمانه
پودر سیر : ۱ قاشق چایخوری
روغن مایع : ۴ قاشق غذاخوری
زردچوبه : ۱ قاشق چایخوری
سبزی : ۷۰ گرم (گشنیز و شنبلیله ساطوری)
فلفل قرمز : ۱ قاشق چایخوری
گرد لیمو : ۱ قاشق غذاخوری
میگو : ۱۰۰ گرم
نمک : به میزان لازم
طرز تهیه:
میگوها را کوچک خردکنید و داخل یک ظرف دیواره دار بریزید.
یک قاشق غذاخوری روغن، پودر سیر، زردچوبه و فلفل قرمز به میگوها اضافه کرده و مخلوط کنید.
ظرف را به مدت ۳ دقیقه با پخت ترکیبی با توان مایکرو ۱۸۰ و حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد بپزید و در حین پخت، یکبار هم بزنید.
ظرف را از دستگاه خارج کنید.
سبزی را همراه یک قاشق غذاخوری روغن، گرد لیمو و کمی نمک به مواد بالا اضافه کرده و مخلوطکنید و به روش پخت ماکرویو ۵ دقیقه با توان ۹۰۰ وات همراه با درپوش مخصوص داخل دستگاه بگذارید و بازهم حین کار مواد را هم بزنید.
برنج را شسته، سپس با ۲ پیمانه آب، یک قاشق چایخوری نمک و ۲ قاشق غذاخوری روغن در ظرف مخصوص ماکرویو گذاشته و با استفاده از دکمه پخت برنج مدتی صبر کنید. سپس برنج را از ماکرویو خارج کرده و مایه میگو و سبزی را با آن مخلوطکنید. ظرف را بار دیگر همراه با درپوش با دکمه پخت ایرانی و انتخاب زمان داخل دستگاه بگذارید تا مواد کاملاً یکنواخت شده و باهم دم بکشند.
نکات موردتوجه:
توجه کنید چون حجم برنج بیشتر میشود بهاندازه ظرفتان دقت کنید.
در صورت تمایل سبزی این غذا را با شوید ساطوری جایگزین کنید.
مدتزمان پخت این غذا بستگی به نوع برنج و کیفیت مواد دارد که از نیم ساعت تا یک ساعت متغیر است.
روش سوم طرز تهیه میگو پلو بوشهری :
مواد لازم:
– سبزى (گشنیز و شنبلیله) : ۴۰۰ گرم
– تمبر هندى: ۲/۱ بسته
– فلفل تند: ۲ عدد
– مرباخورى زنجبیل رنده شده: ۱قاشق
– میگو: ۵۰۰گرم
– رب گوجه: ۱قاشق غذاخوری
– برنج: ۶پیمانه
– پیاز: ۱عدد
– سیر: ۱ حبه
– روغن به مقدار لازم
– نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
– آبلیمو تازه: ۱قاشق
طرز تهیه
ابتدا پیازها را پوستکرده و خرد میکنیم و درون تابه با مقدارى روغن تفت میدهیم.
سیرها را نیز پوستکرده و خرد میکنیم به پیاز اضافه میکنیم.
بعد از چند دقیقه که خوب تفتداده شد، زردچوبه و میگوها را اضافه میکنیم.
تمبر هندى را باکمی آب خیس کرده و از صافى رد میکنیم، با یک قاشق رب مخلوط کرده و سپس به تابه اضافه میکنیم.
فلفلهای تند را ریز خردکرده، همراه زنجبیل داخل تابه میریزیم و یک قاشق آبلیمو را همراه نمک و فلفل به مواد اضافه میکنیم.
برنج را آبکش کرده و یکلایه از برنج و یکلایه سبزى که آماده کرده و خرد کردیم و یکلایه از میگوها را همینطور به ترتیب داخل قابلمه ریخته و کمى آب و روغن اضافه کرده و دم میکنیم.
بعد از دم کشیدن، میگو پلو بوشهری را نوش جانکنید.
حتما بخوانید: خانه معلم استان بوشهر