طرز تهیه نان شیرمال

ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

آشنایی با طرز تهیه نان شیرمال

نان شیرمال از جمله خوراکی های خاطره انگیزی است که حس و حال خوبی را با خود به همراه دارد. این خوراکی خوشمزه برای صبحانه، عصرانه و به ویژه به عنوان میان وعده ای سالم برای کودکان مصرف می شود. جالب است بدانید نان شیرمال سوغات خوشمزه مناطق مختلفی از ایران است. پس با تهیه این نان نه تنها نانی خوشمزه تهیه کرده اید بلکه سوغات شهرهای مختلفی مانند سمنان را نوش جان کرده اید. ولی نان شیرمال چگونه تهیه می شود؟ شاید در نگاه اول تهیه نان شیرمال بسیار سخت به نظر برسد تا حدی قید درست کردنش را بزنید. اما در واقع تهیه نان شیرمال بسیار آسان و مدت زمان بسیار کمی نسبت به سایر نان ها نیاز دارد. پس آستین ها را بالا زده و اعتماد به نفس خود را جمع کنید تاط رز تهیه این نان خوشمزه را به شما آموزش دهیم.

مواد لازم برای طرز تهیه نان شیرمال

برای تهیه نان شیرمال به ۵ فنجان آرد، ۳/۲ فنجان روغن مایع، یک فنجان شیر، ۳/۲ فنجان شکر، یک قاشق چای خوری نمک، ۳/۱ فنجان کنجد، دو عدد زرده تخم مرغ، یک قاشق غذاخوری خمیر مایه و کمی کره نیاز دارید. توجه داشته باشید که این مقدار مواد برای تهیه نان شیرمال برای سه نفر مناسب است.

مدت زمان لازم برای طرز تهیه و پخت نان شیرمال

 نان شیرمال نان چندان سختی برای تهیه نیست. تهیه مواد آن کمتر از ۳۰ دقیقه و پخت آن نیز کمتر از ۳۰ دقیقه زمان خواهد برد به طور کلی حدود یک تا دو ساعت برای تهیه و پخت نان شیرمال نیاز خواهید داشت.

 طرز تهیه نان شیرمال

طرز تهیه نان شیرمال خانگی

طرز تهیه نان شیرمال

ظرف مناسبی را برداشته و یک فنجان آب ولرم را داخل آن بریزید سپس خمیر مایه و یک قاشق مرباخوری شکر را به آن اضافه کرده و هم بزنید. حال منتظر بمانید تا خمیر مایه کف کند یا اصطلاحاً به عمل بیاید. باید حدود ۱۰ دقیقه به خمیرمایه زمان بدهید تا عمل بیاید. در این مدت به سراغ آرد بروید. آرد را برداشته و دوبار الک کنید. این کار باعث می‌شود تا حباب هوا وارد آرد شده و آرد را پوک می کند. پس از اینکه آرد را الک کردید. کاسه گودی را برداشته و آرد را داخل آن بریزید. سپس روغن مایع، باقیمانده شکر، ۱ قاشق چای خوری نمک و زرده تخم مرغ ها را به آرد اضافه کرده و مواد را کاملاً با هم مخلوط می کنیم تا یک دست شود. حال خمیر مایه را که در ابتدای طرز تهیه در آب ولرم‌ ریختیم‌ را به کاسه آرد اضافه می کنیم. پس از خمیر مایه یک فنجان شیر را نیز به کاسه آرد اضافه می‌ کنیم. سپس با دست باید خمیر را ورز دهید این کار را به مدت ۵ دقیقه ادامه دهید تا خمیر نرم و لطیف شود. پس از ۵ دقیقه خمیر هم چنان کمی حالت چسبندگی خواهد داشت اما نیازی نیست که آن را بیشتر از ۵ دقیقه ورز دهید چون این کار باعث شکنندگی و سفت شدن خمیر می شود. اگر می خواهید نان ‌شیرمال تان کشمش و گردو داشته باشد باید آن را در این مرحله به خمیر اضافه کنید.

پس از ورز دادن خمیر، ظرف مناسبی را برداشته و خمیر را داخل آن بگذارید روی ظرف را پوشانده و اجازه دهید تا خمیر حدود ۲ تا ۳ ساعت استراحت کند. این کار باعث می شود تا حجم خمیر دو برابر شود. پس از دو، سه ساعت که خمیر استراحت کرد، آن را به تکه های مساوی قسمت کرده و هر تکه را به صورت توپی شکل در بیاورید.

سینی بزرگی را برداشته و روی آن کمی آرد بپاشید. اگر سینی ندارید می توانید از میز یا کابینت استفاده کنید. به کمک وردنه تکه های توپی شکل خمیر را فقط به حدود یک و نیم سانت پهن کنید. اگر قالب مخصوص داشته باشید می توانید از قالب برای شکل دادن به خمیر استفاده کنید در غیر این صورت می توانید با وسیله های ساده آشپزخانه طرح دلخواه خود را روی خمیر ایجاد کنید. پس از اینکه طرح مورد نظر خود را روی خمیر زدید، نوبت آن رسیده تا زرده تخم مرغ را به کمک قلمو روی خمیر بمالید کنجد را نیز به میزان دلخواه روی زرده تخم مرغ بریزید. حال اجازه دهید تا خمیر مدت ۲۰ دقیقه بماند این مدت زمان استراحت باعث می شود تا خمیر حالت پوکی پیدا کند. در این مدت که خمیر دارد برای آخرین بار استراحت می کند، سینی فر را برداشته و با روغن مایع چرب کنید. سپس فر را روشن کرده و درجه حرارت آن را روی ۱۸۰ تنظیم کنید. پس از ۲۰ دقیقه خمیر ها را داخل فر بگذارید و منتظر بمانید تا خمیرها بپزند. حدود ۱۵ دقیقه زمان میبرد تا خمیر ها پخته و روی آن طلایی شود. پس از ۱۵ دقیقه نان ها را از فر در آورده و بگذارید تا خنک شود پس از اینکه آنها کمی خنک شد روی آن را کمی کره بمالید تا هم ظاهر اشتها آوری داشته باشد و هم طعم خوشمزه ای بگیرد. حال نان‌شیرمال شما آماده سرو است نوش جان.

مطالب مرتبط: طرز تهیه نان تست خانگی، طرز تهیه نان لواش تابه ای



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران