طرز تهیه نان لواش تابه ای در خانه

ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

طرز تهیه نان لواش خانگی

در بسیاری از کشورهای جهان نان به عنوان غذای اصلی مردم محسوب می شود که کشور ما نیز در این قضیه استثنا نیست و روزانه قسمت قابل توجهی از انرژی مانند پروتئین، املاح معدنی، ویتامین‌های گروه B مورد نیاز بدن انسان توسط نان تامین می شود. مورد جالب توجه دیگر این است که در ایران ۸۰ درصد غذاها را نان تشکیل می‌دهد و قسمت زیادی از نمک طعام مورد نیاز بدن نیز از خوردن نان تأمین می‌شود. ماده‌ اولیه‌ نان، گندم است و در واقع از مخلوط کردن آرد، آب، نمک، مخمر با خمیرترش به وجود می‌آید. البته آرد ها با توجه به میزان خاکستر موجود طبقه‌بندی می شوند؛ هر چه خاکستر آرد کمتر باشد آرد مرغوب‌تر است و هرچه پروتئین آرد گندم بالاتر باشد آرد قوی‌تر است. در این قسمت می خواهیم طرز تهیه نان لواش خانگی را آموزش دهیم تا در هنگام اوقات فراغت خودتان نان بپزید و از بوی نان در خانه لذت ببرید.

مواد لازم برای تهیه نان لواش خانگی

آرد: ۲ لیوان

خمیر مایه: یک و نیم قاشق چایخوری

نمک: یک دوم قاشق چایخوری

آب ولرم: به مقدار لازم

روغن: ۳ قاشق غذاخوری

شکر: ۳ قاشق غذاخوری

طرز تهیه نان لواش خانگی

طرز تهیه نان لواش خانگی

نان لواش خانگی

ابتدا باید در ظرف مناسبی آرد را همراه با نمک دو تا سه مرتبه الک کنید. در این هنگام خمیر مایه را در ظرفی جداگانه با کمی آب مخلوط کنید و درب ظرف را ببندید، بعد از حدودا ۱۰ دقیقه باید خمیرمایه شما پف کند یا به اصطلاح نانوایی به عمل بیاید.

مرحله بعدی بعد از به عمل آمدن خمیرمایه، ترکیب آرد و خمیرمایه است، سپس روغن را کم کم به مواد اضافه کنید و تا موقعی که خمیر به دست نچسبد ورز دهید. بعد از حدودا ۱۰ دقیقه ورز دادن باید روی خمیر دستمال یا حوله بکشید و ۱ ساعت  در جای گرم استراحت دهید و بعد از یکساعت باید حجم خمیر ۲ برابر شود.

دوباره چند دقیقه ورز دهید به اندازه پرتقال کوچک برداشته چانه درست کنید و چانه ها را درسینی آرد پاشی شده قرار دهید و دوباره رویشان را حدودا ۵ دقیقه بپوشانید و استراحت دهید. سپس مرحله باز کردن چانه ها فرارسیده که باید به کمک وردنه خمیر را نازک باز کنید و تابه ای نسوز و نچسب را روی گاز گرم کنید. سپس خمیر باز شده را داخل تابه قرار دهید، به محض اینکه یک طرف نان پخته شد، طرف دیگر را نیز بپزید.

فقط مراقب باشید که خمیر نازک خیلی زود می سوزد، پس حواستان را جمع کنید و به محض دیدن چند حباب روی خمیر آن را برگردانید. حدودا ۵ ثانیه بگذارید داخل تابه بماند. تمامی چانه ها را به همین شکل بپزید و نان های آماده شده را لای پارچه ای قرار دهید و تا ۲ روز مصرف کنید و لذت ببرید.

مطالب مرتبط: نان اسکو آذربایجان شرقی ، نان اهری آذربایجان شرقی



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران