طرز تهیه نان چرب شوشتری

ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

آشنایی با طرز تهیه نان چرب شوشتری

نان چرب شوشتری، تنها یک نان نیست. بلکه یک غذای محلی بسیار خوشمزه و لذیذ است که در گذشته برای ناهار عروسی ها آماده میشده است. در نان چرب شوشتر از گوشت ران گوسفند، گردن یا سردست استفاده می شود و به دلیل استفاده از روغن حیوانی غذای بسیار چرب و لذیذی به حساب می آید. یکی از مواد اولیه مهم و اساسی نان چرب شوشتری زعفران است که پیشنهاد می کنیم در تهیه نان چرب شوشتری در مصرف زعفران دست و دلباز عمل کنید تا غذایتان به معنای واقعی خوشمزه و دلچسب باشد. نان چرب در دزفول نیز به روشی متفاوت تهیه می گردد و هر دو شهر شوشتر و دزفول مدعی هستند که نان چرب متعلق به آن ها است. پس می توان فهمید که لذت غذا تا چه اندازه وسوسه انگیز و خوش است که بر سرش دعواست. طعم غذاهای محلی همیشه ماندگار هستند و تا آخرین روز دنیا طرفدار دارند. نان چرب شوشتری به روشی بسیار آسان تهیه می گردد و می توانید به راحتی در منزل آن را درست کنید. جذاب ترین بخش خوردن نان چرب شوشتری این است که این غذا با دست میل می شود. شاید برای برخی خوردن با دست سخت و ناپسند باشد. اما اصل و نصب نان چرب شوشتری به خوردن آن با دست است. چطور که پیتزا یا ساندویچ با دست خورده می شود، پس خوردن نان چرب شوشتری هم با دست به دور از ادب نیست و بسیار هم لذت بخش است. جالب است که در کشور لبنان برخی غذاها همچون پلو با دست خورده می شوند. زیرا به لحاظ علمی ثابت شده که خوردن غذا با دست باعث ترشح بزاقی جهت هضم بهتر غذا می شود. پس، در خوردن نان چرب شوشتری راحت باشید. تفاوت نان چرب شوشتری و نان چرب دزفول در کشمش است. شوشتری ها ترجیح می دهند از کشمش کمتر استفاده کنند. اما به نظر می رسد کشمش از اصلی ترین مواد اولیه نان چرب شوشتری است و نمی توان از آن غافل بود. اگر شما هم چندان طرفدار کشمش نیستید، می توانید آن را حذف کنید. بهتر است هرچه سریع تر سراغ طرز تهیه نان چرب شوشتری برویم. مطمئن باشید پس از یک بار امتحان نان چرب شوشتری، از طرفداران پروپاقرص آن خواهید شد.

مواد لازم برای نان چرب شوشتری

گوشت گوسفندی: ۵۰۰ گرم

پیاز: ۳ عدد

نخود پوست گرفته و لپه شده: ۲ پیمانه

کشمش: به مقدار لازم (به طور دلخواه)

زعفران دم کرده: ۳ قاشق غذاخوری

روغن: ۲ قاشق غذاخوری

روغن حیوانی: به مقدار لازم

نمک و زردچوبه: به مقدار لازم

نان تافتون: به تعداد نفرات

طرز تهیه نان چرب شوشتری

  1. برای تهیه نان چرب شوشتری، ابتدا باید پوست نخودها گرفته شود. برای این کار نخودها را از شب قبل در آب خیس کنید و سپس با فاشر دادن نخودها بین دو انگشت پوست آن ها را بگیرید. پس از پوست گرفتن نخودها، آن ها را دولپه یعنی از وسط نصف کنید.

در روشی دیگر می توانید نخودها را به روی یک پارچه تمیز ریخته و با وسیله ای همچون لیوان و یا دست آن ها را مقداری ماساژ دهید. در پایان، نخودها را زیر آب بگیرید وبشویید تا پوستشان گرفته شود. پس از آن نخودها را کنار بگذارید.

  1. پیاز را پوست گرفته و به شکل خلالی خرد کنید. سپس در روغن تفت دهید تا طلایی شود. سپس، گوشت را به پیاز اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید. زمانی که گوشت کمی تغییر رنگ داد، مقداری نمک و زردچوبه به آن اضافه کنید. مقداری هم آب به گوشت داخل قابلمه اضافه کرده و اجازه دهید تا گوت نیم پز شود.
  2. پس از آن که گوشت نیم پز شد، نخودهای پوست گرفته و لپه شده را همراه زعفران دم کرده به قابلمه اضافه کنید. اجازه دهید گوشت و نخود به خوبی بپزند و جا بیفتند.
  3. در ۱۰ دقیقه آخر پخت غذا، روغن حیوانی را داخل ظرف کوچکی ریخته و پیازداغ درست کنید. سپس، کشمش و زردچوبه را به آن اضافه نمایید. حتی می توانید مقداری هم زعفران به آن بزنید تا خوش عطر و رنگ و لذیذ شود. همانطور که پیش تر گفتیم، می توانید در تهیه نان چرب شوشتری از کشمش استفاده نکنید. کاملا سلیقه ای است.
  4. برای سرو نان چرب شوشتری باید یک نان تافتون یا تنوری داخل سینی بگذارید و مقداری آب گوشت رویش بریزید. هر دو طرف نان را به آب گوشت آغشته کنید. سپس، مقداری از مواد گوشتی را همراه کشمش و پیازداغ روی نان ریخته و از وسط تا کنید. می توانید تکه های گوشت را از قبل داخل ماهیتابه پیازداغ و کشمش بریزید و سپس همه آن ها را با هم روی نان خیس شده با آب گوشت قرار دهید.

نکاتی درباره تهیه نان چرب شوشتری

  • مقدار روغنی که در نان چرب شوشتری استفاده می شود، نسبت به غذاهای دیگر زیاد است. اگر مشکل کلسترول یا کبد چرب دارید، در خوردن آن زیاده روی نکنید.
  • از آن جایی که نان چرب شوشتری یک خوراک غلیظ است، آب کمتری باید در آن باشد.
  • هرچه گوشت نان چرب شوشتری بیشتر باشد، غذا لذیذتر می شود.
  • تکه های گوشت نان چرب شوشتری از اندازه گوشت قیمه کوچک تر است.
  • سرو نان چرب شوشتری همراه ترشی بسیار لذت بخش و دلچسب تر می شود.

نوش جان!

مطالب مرتبط: طرز تهیه آب پیازی



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران