طرز تهیه هلی قورو مازندران خورش گوجه سبز

ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

آشنایی با طرز تهیه هلی قورو مازندران (خورش گوجه سبز)

غذاهای محلی شهرهای ایران بسیار خوشمزه و لذیذ هستند و هرکدام از لحاظ طعم ویژگی خاصی دارد. مازندران، یکی از استان های شمالی کشورمان به غذاهای بسیار خوشمزه شهرت دارد. غذاهای محلی استان مازندران جزو خوش طعم ترین و مقوی ترین غذاهاست. اکنون که در فصل بهار هستیم، گوجه سبز یکی از میوه های خوشمزه، ترش و سبزرنگ است که کل سال منتظرش هستیم. گوجه سبز میوه‌ای کوچک و آبدار با پوست نازک است که در شرایط آب و هوایی معتدل به خوبی رشد می‌کند و سرشار از ویتامین C، اسید مالیک و اسید سیتریک است. همچنین گوجه سبز دارای خواص زیادی مانند کاهش چربی خون، جلوگیری از پیری سلول و سرطان، ضد میکروبی و قارچ است.

خورش هلی قورو مازندران

خورش گوجه سبز یا به زبان محلی مازنی هلی قورو از جمله غذا‌هایی است که با فرا رسیدن فصل بهار و ورود نوبرانه‌ رونق می‌یابد و بسیاری از افراد این خورش را تهیه می کنند. در این مقاله نیز می خواهیم طرز تهیه هلی قورو یا همان خورش گوجه سبز را آموزش دهیم.

مواد لازم برای تهیه خورش هلی قورو

گوجه سبز: ۵۰۰ گرم

گوشت: ۳۰۰ گرم

نعنا خرد شده: ۱ پیمانه

جعفری خرد شده: ۱ پیمانه

پیاز بزرگ: ۲ عدد

زعفران دم کرده: ۲-۳ قاشق غذاخوری

نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه هلی قرورو مازندران

معرفی طرز تهیه هلی قورو مازندران

طرز تهیه هلی قورو مازندران

جعفری و نعنای خرد شده را با کمی روغن در تابه روی حرارت ملایم تفت دهید تا آب آنها کشیده شود، سپس حرارت را خاموش کنید. پیاز‌ها را پوست گرفته و خلالی ریز خرد کنید. سپس با روغن روی حرارت ملایم تفت دهید تا به رنگ طلایی درآید.

گوشت را خرد کنید و به پیاز داغ اضافه کنید. بعد از حدودا ۵ دقیقه تفت دادن وقتی رنگ گوشت تغییر کرد، زردچوبه و فلفل سیاه را به آن اضافه کنید و دوباره تفت دهید.

سپس حدود ۳ لیوان آب جوش در قابلمه ریخته، حرارت را کم کنید و اجازه دهید گوشت بپزد. پس از ۲ ساعت، نعنا و جعفری تفت داده شده و مقداری نمک را به خورش اضافه کنید.

در این مرحله گوجه سبزها را تمیز بشویید و بعد از خشک شدن گوجه ها حدودا بعد از ۳۰ دقیقه به خورش اضافه کنید و۳۰ دقیقه صبر کنید تا خورش کاملا پخته شود و جابیفتد.
البته اگر آب خورش زیاد است، حرارت را زیاد کنید تا آب خورش کم شود و به روغن بنشیند.

در آخر نیز زعفران دم کرده را به خورش اضافه کنید و هم بزنید، سپس حرارت را خاموش کرده و خورش گوجه سبز را در ظرف مورد نظر کشیده و با برنج نوش جان کنید.

نکات طلایی در طرز تهیه خورش گوجه سبز

پیاز داغ یکی از موادی است که به این خورش طعم و مزه‌ خوشمزه ای می دهد.

نمک باعث سفتی و دیرپزی گوشت می‌شود، بنابراین هیچگاه در ابتدا نمک را به خورش اضافه نکنید و پس از نیم پز شدن گوشت این کار را انجام دهید.

زعفران را در نیز در مرحله آخر به خورش اضافه کنید تا عطر آن حفظ شود.

در صورت تمایل می‌توانید خورش گوجه سبز را با مرغ درست کنید؛ در این صورت به جای گوشت باید مرغ را به قطعات کوچک خرد کرده و به پیاز داغ اضافه کنید. البته در این صورت، مدت زمان پخت خورش گوجه سبز کاهش می‌یابد.

این خورش به خاطر داشتن گوجه سبز، نیازی به چاشنی ترش ندارد.

همچنین می توانید در فصل بهار گوجه سبز تهیه کرده و در فریزر نگه دارید تا اگر در فصل های پاییز و زمستان هوس این خورش را کردید، به راحتی تهیه کنید.

مطالب مرتبط: آش گوجه سبز تبریزی ، مرغ ترش مازندران



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران