طرز تهیه پامادور خورش گیلانی

ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

آشنایی با طرز تهیه پامادور خورش گیلانی

با آمدن فصل تابستان، گوجه فرنگی های تازه و خوش رنگ محلی رنگ بازار را سرخ و چراغانی می کنند. گیلانی های کدبانو و خوش ذوق  با این گوجه فرنگی های تازه و محلی غذایی به اسم “پامادور خورش گیلانی” یا همان خورش گوجه درست می کنند. این غذای محلی گیلانی با نام “پامادور قاتق” نیز معروف است. پامادور خورش گیلانی غذای بسیار خوشمزه ای بوده و آماده کردنش بسیار سریع و آسان است. پامادور خورش گیلانی یکی از پرطرفدارترین غذاهای محلی گیلان به خصوص در فصل تابستان است. اگر تا به امروز پامادور خورش گیلانی را امتحان نکرده اید در ادامه با طرز تهیه پامادور خورشت گیلانی آشنا شوید و از طعم لذیذش لذت ببرید.

پامادور خورش گیلانی معمولا همراه برنج و ماهی دودی و یا ماهی شور سرو می شود. برخی نیز ترجیح می دهند پامادور خورش گیلانی را با نان میل کنند. همچنین، این غذای خوشمزه همراه ترشی دلجسب تر هم می شود. از آن جایی که در پامادور خورش گیلانی تخم مرغ استفاده می شود، این خورش بسیار مقوی است. می دانید که در بیشتر غذاهای شمالی سبزیجات وجود دارند و گوشت کمتری به کار برده می شود. به همین دلیل با استفاده از تخم مرغ پروتئین غذا را تأمین می کنند.

در روزهایی که وقت زیادی برای درست کردن غذا ندارید، پامادور خورش گیلانی یا همان پامادور قاتق گیلانی را امتحان کنید. این خورش خوشمزه از گوجه فرنگی های تازه محلی درست می شود و طعم ترشی دارند. افزودن تخم مرغ به آن باعث لذیذتر شدن خورش می شود. برای درست کردن پامادور خورش گیلانی از گوجه های سالم و کاملا رسیده استفاده کنید.

شاید برایتان جالب باشد که بدانید، غذایی به نام پامادور در شهر توسکانی ایتالیا وجود دارد که مواد اولیه و اصلی آن سیر و گوجه فرنگی هستند. تفاوت پامادور خورش گیلانی با پامادور ایتالیایی در تخم مرغ است. ایتالیایی ها به هنگام سرو به جای تخم مرغ، داخل خورش نان می ریزند. در استان های کردستان و کرمانشاه نیز مردم غذایی مشابه پامادور می پزند و آن را با گوجه فرنگی های تازه محلی در فصل تابستان درست می کنند.

مواد لازم برای پامادور خورش گیلانی

گوجه فرنگی محلی: ۸ عدد

سیر: ۵ حبه

تخم مرغ: ۳ عدد

روغن زیتون یا هر روغن دلخواه دیگری: به مقدار لازم

زردچوبه: به مقدار لازم

نمک و فلفل: به مقدار لازم

طرز تهیه پامادور خورش گیلانی

  1. برای درست کردن پامادور خورش گیلانی، ۸ عدد گوجه فرنگی را شسته و پوست بگیرید. سپس، آن ها را خرد کنید.
  2. سیرهای له شده را داخل ماهیتابه با روغن تفت دهید تا طلایی شوند. پس از سرخ شدن سیرها نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کنید.
  3. گوجه فرنگی ها را که خرد کرده اید، به سیرهای سرخ شده اضافه کنید و در ماهیتابه را بگذارید تا گوجه ها کاملا بپزند. هر از گاهی گوجه ها را هم بزنید و با پشت قاشق لِهِشان کنید. اجازه دهید گوجه فرنگی ها به خوبی بپزند و غذا روغن بیندازد. پامادور خورش گیلانی نباید آب داشته و یا خیلی هم خشک باشد.
  4. پس از آن که پخت گوجه فرنگی ها به اتمام رسید و قشنگ سرخ شدند و خورش به خوبی جا افتاد، سه عدد تخم مرغ را به خورش اضافه کرده و هم می زنید. اجازه بدهید تخم مرغ های پامادور خورش گیلانی خوب بپزند. پس از پخته شدن تخم مرغ ها، اجاق را خاموش کرده و پامادور خورش گیلانی را در ظرف مناسبی سرو کنید. روی پامادور خورش گیلانی مقدار پودر فلفل سیاه بپاشید.

همان طور که مشاهده می کنید، طرز تهیه پامادور خورش گیلانی بسیار آسان است و اصلا زمان بر نیست. می توانید در کمترین زمان یک غذای خوشمزه و مقوی برای خود یا عزیزانتان تهیه کرده و لذت ببرید.

نکاتی درباره طرز تهیه پامادور خورش گیلانی

  • برای راحت تر و بهتر پخته شدن گوجه فرنگی ها، می توانید آن ها را رنده کنید.
  • می توانید علاوه بر سیر، در پامادور خورش گیلانی پیاز هم استفاده کنید. در صورت استفاده از پیاز، آن را در همان ابتدا همراه سیر سرخ کنید.
  • می توانید به جای مخلوط کردن تخم مرغ ها با گوجه فرنگی های پخته شده، آن ها را به صورت جداگانه به شکل نیمرو درست کرده و موقع سرو به روی خورش قرار دهید. این گونه ظاهر پامادور خورش گیلانی شیک و مجلسی تر می شود.
  • برای راحت پوت گرفتن گوجه فرنگی ها، آن ها را بشویید و در داخل آب جوش قرار دهید. با این کار پوست گوجه فرنگی ها نرم می شود و پوستشان سریع تر و آسان تر گرفته می شود.
  • برخی در تهیه پامادور خورش گیلانی، استفاده از رب گوجه فرنگی را برای خوش طعم و خوش رنگ کردن غذا ترجیح می دهند و استفاده می کنند. استفاده از رب گوجه فرنگی کاملا سلیقه ای است و بستگی به ذائقه شما دارد.
  • پامادور خورش گیلانی با نان، همراه برنج و ماهی دودی و یا ماهی شور صرف می شود.
  • رسپی که در اختیارتان قرار داده شده برای ۳ نفر است و مدت زمان آماده سازی مواد آن ۱۰ دقیقه و زمان پخت ۳۰ دقیقه می باشد.

امیدواریم لذت ببرید. نوش جان!

مطالب مرتبط: مطنجن مرغابی گیلان



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران