طرز تهیه پیراشکی خانگی

ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

آشنایی کامل طرز تهیه پیراشکی خانگی

پیراشکی، یکی از میان وعده ها یا پیش غذاهای محبوب و پرطرفدار سفره ها و مهمانی های ایرانی است و همه و همه از کوچک گرفته تا بزرگ و مسن طعم آن را دوست دارند. پیراشکی نوعی نان شکم پُر است که محتویات داخلش ذائقه ای است، اما عمدتا با گوشت چرخ کرده یا سوسیس و دیگر مخلفاتِ همراه پُر می گردد. معمولا در نان فانتزی فروشی ها انواع و اقسام پیراشکی ها تهیه شده و به فروش می رسند. اما هیچ کدام به اندازه پیراشکی خانگی خوشمزه و تُرد نیستند. از لحاظ سلامتی نیز هرگز نمی توان مقایسه کرد. چرا که پیراشکی خانگی به دست خودتان، با مواد و ملزومات سالم و قابل اطمینان تهیه می شود. شاید پیش خودتان فکر کنید که احتمالا پختن پیراشکی در خانه زمان بر است و حوصله و مهارت زیادی می طلبد. چراکه همیشه  فکر می کنیم چیزهای خوشمزه موجود در فروشگاه ها خیلی سخت و دشوار هستند، در هرحالی که هرگز چنین نیست. کافی است یک بار پیراشکی خانگی را یاد بگیرید و بپزید، از آن پس دیگر سراغ پیراشکی های مغازه ای نخواهید رفت.

یک نکته جالبی هم که درباره تهیه پیراشکی خانگی وجود دارد این است که، با این کار کلی روحیه مثبت می گیرید و حال دلتان خوب می شود. زیرا با پختن این خوراکی خوشمزه می فهمید که یک مهارت جدید کسب کرده اید و از این بابت احساس خرسندی می کنید. از طرفی نیز، خوراکی هایی مانند پیراشکی چون از خمیر درست می شوند، شما هنگام تهیه خمیر پیراشکی، با ورز دادن آن کل استرس و اضطراب روزانه تان را دفع و فراموش می کنید و حس خوبی بهتان دست می دهد. پیشنهاد می کنیم زمانی که حوصله تان سر رفته و دلتان خوراکی خوشمزه هم می خواهد، تنبلی را کنار گذشته و با رسپی که در اختیارتان قرار می دهیم، خوشمزه ترین پیراشکی خانگی را تهیه و برای خود و خانواده تان سرو کنید!  پس با طرز تهیه پیراشکی خانگی همراه ما باشید.

در ابتدا باید خمیر پیراشکی را آماده کنیم. پس اول با طرز تهیه خمیر پیراشکی خانگی آشنا شویم، سپس سراغ مواد داخل پیراشکی برویم.

مواد لازم برای خمیر پیراشکی خانگی

آرد: ۳ لیوان

خمیر مایه: ۳ قاشق چای خوری

تخم مرغ: ۱ عدد

شیر یا آب: ۱ لیوان

روغن: ۶ قاشق غذاخوری

نمک: ۱ قاشق چای خوری

شکر: ۴ قاشق چای خوری

طرز تهیه خمیر پیراشکی خانگی

معرفی طرز تهیه پیراشکی خانگی

طرز تهیه پیراشکی خانگی

ابتدا شیر را روی حرارت می گذاریم تا کمی گرم شود (تا حدی که دست را نسوزاند). سپس، شیر را همراه با خمیر مایه و ۱ قاشق چای خوری شکر داخل کاسه ریخته و مخلوط می کنیم. مواد را به مدت ۵ الی ۱۰ دقیقه کنار می گذاریم تا خمیر مایه عمل کند (کف کند).

داخل کاسه ای دیگر باقی مانده شکر، تخم مرغ، نمک و روغن را می ریزیم و مواد را مخلوط می کنیم تا یک دست شود.

چند قاشق آرد به خمیرمایه اضافه و مخلوط می کنیم، سپس داخل مواد تخم مرغی می ریزیم. مواد را کمی هم می زنیم تا ترکیب شوند، سپس باقی مانده آرد را اضافه می کنیم (آرد حتما الک شده باشد).

بعد از این که مواد را مخلوط کردیم، با دستمان ترکیب می کنیم تا خمیر جمع شود. روی میز کمی آرد می پاشیم و خمیر به دست آمده را روی میز قرار می دهیم. به مدت ۱۰ دقیقه خمیر را خوب ورز می دهیم (خمیر را به طور مکرر روی میز می کوبیم و باز می کنیم). خمیر را آن قدر ورز می دهیم تا نرم و لطیف شود.

کاسه ای دیگر برمی داریم و چربش می کنیم. خمیر را داخل کاسه قرار داده و رویش را به خوبی می پوشانیم. خمیر را به مدت ۱ ساعت در جای گرم نگه می داریم تا استراحت کند و حجمش ۲ برابر شود. پس از ۱ ساعت خمیرمان پف می کند که پف آن را با دست می گیریم. خمیری که به دست آمده، خوش دست است و بافت و ماندگاری خوبی دارد. حتی می توان تا چند روز داخل کیسه فریزر بسته بندی و در یخچال نگهداری کرد.

حال سراغ آماده کردن مواد داخل پیراشکی می رویم. مواد داخل پیراشکی را می توانید متناسب با سلیقه و ذائقه خود پر کنید. می توانید گوشت چرخ کرده با پیاز و قارچ آماده کنید. ما به جای گوشت چرخ کرده، از سوسیس استفاده می کنیم تا به نحوی طعم و لذت پیتزا را در پیراشکی احساس کنیم.

* سعی کنید در مدتی که خمیر پیراشکی در حال استراحت است، مواد داخل پیراشکی تان را آماده کنید.

مواد لازم برای داخل پیراشکی خانگی

معرفی طرز تهیه پیراشکی خانگی

طرز تهیه پیراشکی خانگی

سوسیس: ۳عدد نگینی خرد شده

قارچ: ۶عدد ورقه ورقه شده

فلفل دلمه ای: ۲ عدد نگینی خرد شده

پنیر پیتزا: به میزان لازم

طرز تهیه مواد داخل پیراشکی خانگی

معرفی طرز تهیه پیراشکی خانگی

طرز تهیه پیراشکی خانگی

سوسیس و قارچ ها را داخل کمی روغن سرخ می کنیم. سپس با فلفل دلمه ای ها مخلوط می کنیم.

روی میز کمی آرد می پاشیم. از خمیر پیراشکی به اندازه ۵۰۰ گرم برمی داریم و روی میز با کمک وردنه به شکل دایره باز می کنیم. مقداری از مواد سوسیس، قارچ و فلفل دلمه ای را در یک طرف خمیر قرار می دهیم. مقداری هم پنیر پیتزا روی مواد گذاشته و سپس طرف دیگر خمیر را روی مواد آورده و کاملا می پوشانیم. کناره های خمیر را به کمک چنگال فرم می دهیم تا هم شکل بگیرد و هم کاملا بسته شود و مواد از داخلش بیرون نریزد.

یک مدل دیگر هم برای پیچیدن پیراشکی این گونه است که خمیر پیراشکی را با کمک وردنه به شکل بیضی پهن باز می کنیم، مقداری از مواد سوسیس و پنیر پیتزا را در یک طرف خمیر قرار می دهیم. طرف دیگر خمیر را که خالی است، با چاقو به شکل شیار برش می دهیم. سپس خمیر را از طرفی که مواد قرار دارد، شروع به پیچیدن می کنیم.

*مقدار مواد داخل پیراشکی را به اندازه ای بردارید که میان خمیر جا بگیرد و خمیر را پاره نکند.

پس از آماده شدن پیراشکی ها، آن ها را داخل کف سینی فر که چرب کرده و رویش کاغذ روغنی گذاشته ایم، با فاصله می چینیم. برای روی پیراشکی ها زرده تخم مرغ را با ۱ یا ۲ قاشق شیر هم می زنیم و روی پیراشکی ها می مالیم. سپس مقداری کنجد یا سیاه دانه رویشان می پاشیم.

پیراشکی ها را داخل فر با حرارت ۱۸۰ درجه به مدت ۴۰ دقیقه قرار می دهیم تا بپزند. برای سرخ شدن روی پیراشکی ها گریل فر را به اندازه ۱ یا ۲ دقیقه روشن کنید (مواظب باشید زیاد سرخ نشوند). پیراشکی ها آماده هستند. می توانید همراه سس کچاپ سرو کنید. نوش جان!

مطالب مرتبط: طرز تهیه نان لواش تابه ای در خانه، طرز تهیه سمبوسه سیب زمینی



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران